Skocz do zawartości

Praktycznie całe stereo mcintosh, fyne , klipsch, rotel, nad ?

nietoperz420

Recommended Posts

19 godzin temu, nietoperz420 napisał:

zgadam sie :) nie  sluchałem żadnych :D tylko te co wymieniłem wyżej 

Masz fajny budżet, jeszcze dużo przyjemności przed Tobą :)

14 godzin temu, Q21 napisał:

Tylko warto zadzwonić przed

Tylko żeby ktoś odebrał. Powinniście mieć specjalny numer dla Formowiczów :)

Dnia 22.01.2025 o 13:12, Salon Planeta Dźwięku napisał:

Gratuluję zakupu Mac`a, niech służy. Sugeruję iść na całość i posłuchać Focala - Kanta / Sopra ;) ATC SCM50, Audiovector R3 Avantgarde. To są kolumny godne Twojego wzmaka ;)

Koniecznie bym bral pod uwage Sopry lub moze nawet udaloby sie w jakims outlecie dorwac Scala Utopia.

Sluchalem u znajomych ostatnio Scala Utopia na McIntoshach (ok, na mono koncowkach) i mnie tak bardzo zwalilo z nog ze sie do dzis nie pozbieralem ...

Dnia 4.01.2025 o 16:19, nietoperz420 napisał:

Oczywiście że będe testować narazie bardziej mnie zaskoczyło to ze zestaw który był wart 450tyś+/-   ( Wilson Audio WATT/Puppy +  DAN D'AGOSTINO MOMENTUM S250 MvX ) praktycznie mnie rozczarował i naprawdę nie podobało mi sie takie granie strasznie rozjechane nic tam sie kupy nie trzymało....  , a zestaw za powiedzmy 130tys+/- (MA9500+Audiophase CELLO) zrobił na mnie piorunujące wrażenie  i to mi dało sporo do myślenia , bo z tego co widzę zasadniczo to nie można patrzeć na aspek $$$ i trzeba niestety tylko i wyłącznie patrzeć a raczej SŁUCHAĆ ! bo może sie okazać tak jak wyżej napisalem że zestaw za 450 tyś zagra dużo dużo gorzej niż zestaw za 130 tys ... oczywiście subiektywnie gorzej :) i teraz rozkmina że może nawet zestaw za 30 tyś zagra lepiej niż ten za 450 tyś wiec teraz lecimy jeszcze oczko niżej i sprawdzam jeszcze raz Vincent 237mk2 (jego akurat będę miał możliwość u siebie posłuchać ) , i jeszcze chce posłuchać jaspery , bo ciekawi mnie to jak one zagrają skoro niby na tych samych głośnikach są zrobione co te Audiophase a podobało mi sie to granie :) Byłem równie posłuchać też na "szybko" RF7 też sie mi podobały  ogolnie dużo lepszy bas niż w Wilsonach , i w tych audiophase  ogólnie to one urywają głowe :D ale nie wiem czy do konca tego szukam nie są złe ale chyba jeszcze trzeba poszukac czegoś , w nastepnych odsluchach bardzo bym chciał B&W i FYNE i te Gato  posłuchać zobaczymy jak będzie z czasem , będę tutaj pisał o postępach w następnych tygodniach/miesiącach 

B&W często jest prezentowane z elektroniką Mcintosh, więc masz pewną podpowiedź :)

Moim zdaniem obowiązkowo powinieneś posłuchać serii 800,  chociażby 

Diamond 802D4 i 803D4

https://audioklan.pl/bowers-wilkins/produkt/bowers-wilkins-803-d4.html

https://audioklan.pl/bowers-wilkins/produkt/bowers-wilkins-802-d4.html

11 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Masz fajny budżet, jeszcze dużo przyjemności przed Tobą :)

kucze no a zaczeło sie od "może zrobie se jakiś zestaw kina domowego za pare tyś" nie spodziewałem sie ze az tak mnie to pociągnie a teraz sie to skonczylo na projektorze za 23k na maku i na tym ze szukam teraz kolumn za cene mojego auta :D

3 godziny temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

B&W często jest prezentowane z elektroniką Mcintosh, więc masz pewną podpowiedź :)

Moim zdaniem obowiązkowo powinieneś posłuchać serii 800,  chociażby 

Diamond 802D4 i 803D4

https://audioklan.pl/bowers-wilkins/produkt/bowers-wilkins-803-d4.html

https://audioklan.pl/bowers-wilkins/produkt/bowers-wilkins-802-d4.html

nie no te bowersy to ja musze akurat zobaczyć :D także spokojnie oby tylko byłu w salonie u was w katowicach  pytanie tylko czy sa one tak mocne i szybkie na basie jak te gato :D  jesli tak to będzie ciężki wybór :D

4 godziny temu, Lumberjax napisał:

Koniecznie bym bral pod uwage Sopry lub moze nawet udaloby sie w jakims outlecie dorwac Scala Utopia.

Sluchalem u znajomych ostatnio Scala Utopia na McIntoshach (ok, na mono koncowkach) i mnie tak bardzo zwalilo z nog ze sie do dzis nie pozbieralem ...

Myślę też o tych soprach ciekawy wygląd ale tak samo jak wyżej pisałem czy mają tak szybki i precyzyjny bas jak w gato :D tego to musze sie na własnych uszach chyba przekonać chyba że ktoś ma porównanie i może sie wypowiedzieć

3 godziny temu, nietoperz420 napisał:

kucze no a zaczeło sie od "może zrobie se jakiś zestaw kina domowego za pare tyś" nie spodziewałem sie ze az tak mnie to pociągnie a teraz sie to skonczylo na projektorze za 23k na maku i na tym ze szukam teraz kolumn za cene mojego auta :D

nie no te bowersy to ja musze akurat zobaczyć :D także spokojnie oby tylko byłu w salonie u was w katowicach  pytanie tylko czy sa one tak mocne i szybkie na basie jak te gato :D  jesli tak to będzie ciężki wybór :D

Myślę też o tych soprach ciekawy wygląd ale tak samo jak wyżej pisałem czy mają tak szybki i precyzyjny bas jak w gato :D tego to musze sie na własnych uszach chyba przekonać chyba że ktoś ma porównanie i może sie wypowiedzieć

Szybkie są, prąd, prąd i jeszcze raz prąd, a będą efekty! Kieruj się na Warszawską 34, do Pana Radosława, ogromna wiedza i doświadczenie!

20 godzin temu, Q21 napisał:

Obecnie działamy w pełnym składzie, nie powinno być problemów z dodzwonieniem się :) 

O to dobrze! Dzieki

12 godzin temu, nietoperz420 napisał:

kucze no a zaczeło sie od "może zrobie se jakiś zestaw kina domowego za pare tyś" nie spodziewałem sie ze az tak mnie to pociągnie a teraz sie to skonczylo na projektorze za 23k na maku i na tym ze szukam teraz kolumn za cene mojego auta

Ja akurat też tak mam. Jeżdze bardzo starym modelem. Ale czego nie robimy dla pasji i hobby :)

12 godzin temu, nietoperz420 napisał:

nie no te bowersy to ja musze akurat zobaczyć

I posłuchać!

13 godzin temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

Szybkie są, prąd, prąd i jeszcze raz prąd, a będą efekty! Kieruj się na Warszawską 34, do Pana Radosława, ogromna wiedza i doświadczenie!

no myśle ze MA9500 se z nimi poradzi :D może w przyszłym tygodniu sie uda  wpaść na tą warszawską

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Ja akurat też tak mam. Jeżdze bardzo starym modelem. Ale czego nie robimy dla pasji i hobby :)

I posłuchać!

no wciągające strasznie ale ciesze sie mega jak narazie z tego Mc :D kurde no niebo a ziemia teraz jest naprawde juz super pomiajjac ze mam wpiete do niego 8000mk2 :D oczywiście odsłuchy będą Panie Piotrze ! pozdrawiam 

2 godziny temu, nietoperz420 napisał:

no myśle ze MA9500 se z nimi poradzi :D może w przyszłym tygodniu sie uda  wpaść na tą warszawską

no wciągające strasznie ale ciesze sie mega jak narazie z tego Mc :D kurde no niebo a ziemia teraz jest naprawde juz super pomiajjac ze mam wpiete do niego 8000mk2 :D oczywiście odsłuchy będą Panie Piotrze ! pozdrawiam 

Poradzi, to mocarz :)

Napisz później swoje spostrzeżenia ;)

5 minut temu, Webster.brd napisał:

Widze, że fan Audio i klocków Lego ;) . 

Jak sub zacznie mocniej trzepać to Barad-Dur runie jak po zrzuceniu pierścienia do Góry Przeznaczenia ;)

Mac budzi respekt! Wygląda fajnie. Dobrze że postawiłeś z boku, bo jakby leżał na środku to stolik by się połamał :D.

Oj tak klocków to trochę mam akurat  :D no dałem narazie tam barad dur , ale musze go przełożyć gdzieś bo faktycznie jak cos ogladam to troche nim trzepie :D co do stolika to sam robiłem może wytrzyma kurde ciężki jest ten mak jak cholera 

@nietoperz420 polecam kolumny Cantona new reference (starsze serie reference rowniez). Sporo ciężkiej muzyki u mnie leci i sprawdzają się rewelacyjnie 🤩

Porównywałem z większością tego co jest w PL dostępne w przedziale ~40-100k/szt i kilkoma droższymi konstrukcjami typu Goebel divin marquis, dużym mbl, Zellaton'ami czy Wilsonem Alex i Canton Reference podszedł mi i mojej żonie najbardziej. Mam ich 2 rozne komplety w domu, w biurze ~20m grają Reference 3 (dokładnie mam tam starszy model 3.2dc, który wymieniłem w salonie na nowe większe). Pewnie 5 byłby odpowiednie na ten metraż ale grają wspaniale :)

Do takiej muzy mogę też polecić kolumny Piega, mam model 701 (mam wersję aktywna, z subem sub mid, ale jest też ofc pasywna) w sypialni o podobnym metrazu i też świetnie sprawdzają, jest uderzenie, dźwięki się nie zlewają + pięknie wyglądają. Mimo niewielkich przetworników nie brakuje mi nic z pasma w tej wielkości pomieszczeniu, jest wersja coax z większymi głośnikami. Oczywiście duze Cantony grają vs ten mój model nieporównywalnie potężniej jak trzeba. 

Edytowano przez michalsti

7 minut temu, michalsti napisał:

@nietoperz420 polecam kolumny Cantona new reference (starsze serie reference rowniez). Sporo ciężkiej muzyki u mnie leci i sprawdzają się rewelacyjnie 🤩

Porównywałem z większością tego co jest w PL dostępne włącznie z droższymi konstrukcjami typu Goebel divin marquis, mbl, Zelleman'ami czy wilsonem i Canton reference podszedł mi i mojej żonie najbardziej. Mam 2 komplety w domu, w biurze ~20m grają Reference 3 (dokładnie mam tam starszy model 3.2dc, który wymieniłem w salonie na nowe większe). Pewnie 5 byłby odpowiednie na ten metraż ale grają wspaniale :)

Do takiej muzy mogę też polecić kolumny Piega, mam model 701 (mam wersję aktywna, ale jest też ofc pasywna) w sypialni o podobnym metrazu i też świetnie sprawdzają, jest uderzenie, dźwięki się nie zlewają + pięknie wyglądają. Mimo niewielkich przetworników nie brakuje mi nic z pasma w tej wielkości pomieszczenia, oczywiście Cantony grają nieporównywalnie potężniej jak trzeba. 

Dzieki za komentarz i doradzenie , dziwne spostrzeżenie mam jak i czytam komentarze , gadam z ludźmi itp to czemu te czasem duzo duzo droższe kolumny najzwyczajniej w świecie grają bardzo słabo jak np te wilsony czy goebel divin marquis , z czego to wynika ze kolumny powiedzmy za 30 tyś potrafia je zjeść na śniadanie i sporo juz takich komentarzy czy opinii czytałem , słyszałem i tez tak samo sądzę ale ja tylko niestety porównanie miałem na tych wilsonach ....  czy po prostu takie kolumny nie graja "efekciarsko" i nie robią wrażenia na odsłuchu czy co ? 

2 godziny temu, nietoperz420 napisał:

Dzieki za komentarz i doradzenie , dziwne spostrzeżenie mam jak i czytam komentarze , gadam z ludźmi itp to czemu te czasem duzo duzo droższe kolumny najzwyczajniej w świecie grają bardzo słabo jak np te wilsony czy goebel divin marquis , z czego to wynika ze kolumny powiedzmy za 30 tyś potrafia je zjeść na śniadanie i sporo juz takich komentarzy czy opinii czytałem , słyszałem i tez tak samo sądzę ale ja tylko niestety porównanie miałem na tych wilsonach ....  czy po prostu takie kolumny nie graja "efekciarsko" i nie robią wrażenia na odsłuchu czy co ? 

Zarowno Divin Marquis i Alex V szczerze mowiac brzmialy rewelacyjnie. Goebel na moje ucho gorzej, szczerze dla mnie to jest poziom grania bardzo podobny do moich starszych Cantonow ref 3.2 przy cenie wyjsciowej sporo ponad 400k za pare Goebl'i, czyli x10... Moje duze Cantony (new ref 1), nadal 1/4 ceny Goebli, graja moim i znajomych fanow dobrego audio zdaniem od nich lepiej. Do tego byly podpiete do elektroniki za kolejny 1mln vs moja w domowa za ulamek tej ceny. Goebel Marquis nie ma 'uderzenia' takiego jak Alex (nie mowiac o Chronosonic) czy ten Canton. Graja czysto i na prawde pieknie, ale przestaje im 'czegos' brakowac dopiero jak podepnie sie sub'y Sovereign (kolejne ~150k/szt). Pewnie ludzie co nimi handlują mnie wyśmieją, ze brakuje im potegi grania, ale jest to nie tylko moje zdanie.

Bardzo duzo zalezy tez od wielkosci pomieszczenia, gdzie duze, drogie kolumny moga na prawde rozwinac skrzydla - pamietam z ostatenigo AVS jak graly duze Estelony Extreme w wielkiej sali konferencyjnej w Sobieskim - wypelnienie jej dzwiekiem super jakosci (cale pasmo od gory do dolu) bylo po prostu niesamowite. Kolejne co bardzo zmienia odbior jest dobor elektroniki czy track'ow, znowu bylo to widac BARDZO na AVS - Sonusy Suprema, ktore graly imo fatalnie jak na swoj price (a zakladam, ze sa to niezle kolumny ;)), czy Magico M7, ktore doslownie mogly sie przy tych Estelonach schowac (biore poprawke, ze na pokazie tych drugich byla zmieniana lista track'ow, a do tego poziom glosnosci byl ustawiony w moim slocie czasowym za nisko, przez co, w zaleznosci od grupy opinie byly bardzo mieszane. Od takich jak moja - ze graly doslownie tak sobie, po bardzo entuzjastyczne). A pare pokoi obok graly sobie w niewielkim pokoju Fyne F1 (chyba 12s'y) za czastke tej ceny na Esotericu i brzmialy tak, ze ciezko bylo z tego pomieszczenia wyjsc.

Anyway roznice przy kolumnach powyzej 30-50k/szt sa imo juz dosc... specyficzne. Na pewno, jak ma sie je gdzie postawic, te sprzety za ~1mln+ to jest jednak jakis endgame, do ktorego mozna i fajnie dazyc. Gdybym mial no limit bralbym XVX'y, a czy duzo lepiej graja niz to co mam teraz? No... hmmm... tak ;D. Ale cena vs jakosc tutaj przestaje grac jakakolwiek role. Slynne law of diminishing returns w audio...

Edytowano przez michalsti

9 minut temu, michalsti napisał:

Zarowno Divin Marquis i Alex V szczerze mowiac brzmialy rewelacyjnie. Goebel na moje ucho gorzej, szczerze dla mnie to jest poziom grania bardzo podobny do moich starszych Cantonow ref 3.2 przy cenie wyjsciowej sporo ponad 400k za pare Goebl'i, czyli x10... Moje duze Cantony (new ref 1), nadal 1/4 ceny Goebli, graja moim i znajomych fanow dobrego audio zdaniem od nich lepiej. Do tego byly podpiete do elektroniki za kolejny 1mln vs moja w domowa za ulamek tej ceny. Goebel Marquis nie ma 'uderzenia' takiego jak Alex (nie mowiac o Chronosonic) czy ten Canton. Graja czysto i na prawde pieknie, ale przestaje im 'czegos' brakowac dopiero jak podepnie sie sub'y Sovereign (kolejne ~150k/szt). Pewnie ludzie co nimi handlują mnie wyśmieją, ze brakuje im potegi grania, ale jest to nie tylko moje zdanie.

Bardzo duzo zalezy tez od wielkosci pomieszczenia, gdzie duze, drogie kolumny moga na prawde rozwinac skrzydla - pamietam z ostatenigo AVS jak graly duze Estelony Extreme w wielkiej sali konferencyjnej w Sobieskim - wypelnienie jej dzwiekiem super jakosci (cale pasmo od gory do dolu) bylo po prostu niesamowite. Kolejne co bardzo zmienia odbior jest dobor elektroniki czy track'ow, znowu bylo to widac BARDZO na AVS - Sonusy Suprema, ktore graly imo fatalnie jak na swoj price (a zakladam, ze sa to niezle kolumny ;)), czy Magico M7, ktore doslownie mogly sie przy tych Estelonach schowac (biore poprawke, ze na pokazie tych drugich byla zmieniana lista track'ow, a do tego poziom glosnosci byl ustawiony w moim slocie czasowym za nisko, przez co, w zaleznosci od grupy opinie byly bardzo mieszane. Od takich jak moja - ze graly doslownie tak sobie, po bardzo entuzjastyczne). A pare pokoi obok graly sobie w niewielkim pokoju Fyne F1 (chyba 12s'y) za czastke tej ceny na Esotericu i brzmialy tak, ze ciezko bylo z tego pomieszczenia wyjsc.

Anyway roznice przy kolumnach powyzej 30-50k/szt sa imo juz dosc... specyficzne. Na pewno, jak ma sie je gdzie postawic, te sprzety za ~1mln+ to jest jednak jakis endgame, do ktorego mozna i fajnie dazyc. Gdybym mial no limit bralbym XVX'y, a czy duzo lepiej graja niz to co mam teraz? No... hmmm... tak ;D. Ale cena vs jakosc tutaj przestaje grac jakakolwiek role. Slynne law of diminishing returns w audio...

no masz racje pokój i akustyka pomieszczenia tez na to wpływają jak i wielkość samej kolumny aczkolwiek jesli kolumny kosztuja np 200 tys to juz moim skormnym zdaniem powinny zagrać praktycznie w każdym pokoju jak i w mniejszym tak i w większym z dobra akustyką oczywiście , a nie że słuchasz kolumny za 200K a ona gra jak JBL przenośny głośniczek na BT , wcześniej napisał @Chmarski że "Rozstrzał cenowy dość mocny " no tak bo zasadniczo kolumny po 30tyś mogą zagrać w sumie 2 razy lepiej niż kolumna za 150 czy 200k na to wychodzi a potwierdza mnie to tylko po odsłuchu tych gato ze kolumny za 33k zagrały kilka klas lepiej niż kolumny za 200k (Oczywiście moim subiektywnym skromnym zdaniem ) 

45 minut temu, nietoperz420 napisał:

no masz racje pokój i akustyka pomieszczenia tez na to wpływają jak i wielkość samej kolumny aczkolwiek jesli kolumny kosztuja np 200 tys to juz moim skormnym zdaniem powinny zagrać praktycznie w każdym pokoju jak i w mniejszym tak i w większym z dobra akustyką oczywiście , a nie że słuchasz kolumny za 200K a ona gra jak JBL przenośny głośniczek na BT , wcześniej napisał @Chmarski że "Rozstrzał cenowy dość mocny " no tak bo zasadniczo kolumny po 30tyś mogą zagrać w sumie 2 razy lepiej niż kolumna za 150 czy 200k na to wychodzi a potwierdza mnie to tylko po odsłuchu tych gato ze kolumny za 33k zagrały kilka klas lepiej niż kolumny za 200k (Oczywiście moim subiektywnym skromnym zdaniem ) 

W pełni się zgadzam. Tak jak wspomniałem wyżej też wiele razy się odbiłem od takiej samej sytuacji.

Wszystko w przedziale kilkadziesiat-kilkaset k PLN jest przerazajaco randomowe. Tak samo jest zresztą w każdym przedziale cenowym w audio. Taki specyficzny, mocno szarlatanski rynek. Nie wiem czy istnieje drugi taki, równie przepełniony ściemą i brakiem przewidywalności cena vs jakość, może... 'sztuka'.

Nie jest oczywiscie tak, że te duże, drogie kolumny grają w małych pomieszczeniach źle, moim zdaniem też zagrają lepiej niz wszystko inne 'lepiej dopasowane' co tam wstawisz. Większa powierzchnia po prostu na więcej im pozwala bo granica jest daleko. Efekt który robią takie estelony czy chronosonic w pomieszczeniu 50-70m+ (ta sala w Sobieskim to miała pewnie sporo ponad 100) jest czymś wspaniałym.

Dnia 24.01.2025 o 12:06, nietoperz420 napisał:

Super.

Wszystkiego dobrego!

Dnia 24.01.2025 o 15:44, nietoperz420 napisał:

Napiszę napiszę ! Aktualnie bawię się makiem 😂

image.jpg

Sauron nie spada jak sub pracuje?

15 godzin temu, michalsti napisał:

Nie wiem czy istnieje drugi taki, równie przepełniony ściemą i brakiem przewidywalności cena vs jakość, może... 'sztuka'.

Mnóstwo.

Rowery, Zegarki, Odzież, Telefony, sztuka,

Witam Panowie ! A więc dziś znów byłem na odsłuchu , testowane były B&W 803 i 804 ze wzmakiem Devialet (strasznie dziwny laptop haha 😁mega mocny on jest ) wszystko porównam do Gato fm-50mk2 bo jak narazie one wygrywają i miażdżą wszystko no cóż zacznę od 804 pierwsze wrażenie wizualne bardzo ładne te kolumny i nie ma się do czego przyczepić .Co do dźwięku bo to najważniejsze
Jest bardzo dobrze szeroka scena i bas taki bardziej uspokojony niż w gato  ale nie wolny  mnóstwo detalu jest po prostu dobrze ciekawy jest ten bas naprawdę jest taki poukładany ale jak trzeba to da w kość i średnica też na bardzo fajnym poziomie , i tutaj powiedzmy ze raczej mój gust bardziej w stronę Gato leci , problem zaczął sie gdy do gry doszły 803 .... no one troszkę namieszały wiadomo było wszystko to co w 804 ale jeszcze trochę więcej ale na pewno różnica była na średnicy i przestrzeni dźwięku i tutaj troszkę mam problem bo bardzo mi sie spodobała ta scena jak one grają  i tutaj juz nie mogę tak jedno znacznie stwierdzić że gato lepiej zagra od 803 które według mnie miażdżyło większość dużo droższych kolumn tylko też teraz wiadomo ... cena praktycznie 3 razy tyle co za gato i tutaj już nie jest tak oczywiste a raczej strona sie przechyla na stronę gato bo znów dopłacać powiedzmy 60 tyś do kolumn które są lepsze powiedzmy w pewnych aspektach trochę a nie jakoś super super różnica  to ta dopłata nie jest chyba moim zdaniem aż tyle warta musze sie jeszcze z tym przespać ale nie moge powiedzieć zrobiły te 803 na mnie wrażenie napewno będę o nich teraz też myśleć .
Nastepne to chyba focal sopra wleci na odsłuch i jakiś sonus faber pożyjemy zobaczymy znów na świeżo chce zapisać sobie wrażenia z odsłuchu 
Bardzo dziękuje za polecenie salonu na Ul. Warszawskiej oj ta ogromna wiedza i doświadczenie tam jest miło było i pozdrawiam chłopaków !

Dnia 23.01.2025 o 22:05, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

6 minut temu, Webster.brd napisał:

Fajnie jakby udało Ci się odsłuchać fyne f702, albo 703, o których pisałeś na początku, bo jestem ciekawy jak wypadną w porównaniu do innych które testujesz.

No chciałbym je też przetestować :D możliwe ze 702 może będę miał szanse porównać z sonusami :) zobaczymy jak będzie :)

Podobne wnioski miałem z b&w do Twoich. Ciekaw jestem jak Ci podejdzie Canton reference który w moich uszach je pozamiatał. Jeszcze jedna bardzo ciekawa kolumna którą miałem w swoich rozważaniach - Paradigm Founder 120h. To hybryda, gra tak potężnie i przy tym czysto że mocno zapadła mi w pamięć. Fyne 702 tez świetne, a f1-12 jest akurat wyprzedażach.

19 minut temu, michalsti napisał:

Podobne wnioski miałem z b&w do Twoich. Ciekaw jestem jak Ci podejdzie Canton reference który w moich uszach je pozamiatał. Jeszcze jedna bardzo ciekawa kolumna którą miałem w swoich rozważaniach - Paradigm Founder 120h. To hybryda, gra tak potężnie i przy tym czysto że mocno zapadła mi w pamięć. Fyne 702 tez świetne, a f1-12 jest akurat wyprzedażach.

pożyjemy zobaczymy też nie mogę się doczekać następnego odsłuchu chciałbym już też coś wybrać ale chce przesłuchać jeszcze parę kolumn :D ciekawa cena tych f1-12 teraz jest.

Edytowano przez nietoperz420