Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Zdecydowanie seria RP (Reference Premier). Seria R czyli Reference jest bardziej „ostra”. Ale wiadomo każdy ma swój budżet i preferencje. Musiałbyś posłuchać i jeżeli R Cię zadowoli to Twój wybór. Ja w kinie do niedawna (jeszcze 3 tygodnie temu 😀) na froncie miałem RF82 II - pradziadki RP8000 😄 i bardzo sobie chwalę ich granie, niestety coraz mniej radości przynosiły mi w stereo ze względu na powiedzmy dość ofensywne granie - cóż być może to z wiekiem zmieniają się upodobania 🙂. W każdym razie do kina seria RP bardzo fajna, u mnie (RF82-II) grały z Onkyo/Marantz/Onkyo nie wiem jak z Yamaha, warto przed zakupem posłuchać. Ale zdecydowanie seria RP, ewentualnie z starszych używek RF.

Edytowano przez tomek72
Napisano
Dnia 21.12.2024 o 03:42, Krzysztof Kułaga napisał:

Czekam,  niby w poniedziałek dotrą 

Słuchałem w sklepie, zobaczę jak będzie  w domu

Dobre działanie.

Dnia 21.12.2024 o 23:54, Repugnant napisał:

wcale nie prawda:)u mnie graly z yamaha rxa3050 i bardzo sobie chwalilem to polaczenie:)

U mnie z 1070 i 1080 i tak nie bardzo. Ale co ciekawe centralny świetnie się spisywał. Fronty w tym połączeniu mi przeszkadzały. 240 / 402 s jak najbardziej też bym używał.