boogle Napisano Sobota o 20:58 Udostępnij Napisano Sobota o 20:58 Cześć, czy do niewiellkiej sypialni ale dośc korzystnej akustycznie (9m2) dobrym pomysłem byłby zestaw" Yamaha R-N600a oraz Q Acoustics 5020 lub 3030i? Pozdrawiam Gosia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Sobota o 21:22 Udostępnij Napisano Sobota o 21:22 Czemu nie. Tylko 3030 są już spore. Może do 9 m2 lepiej wybrać 3020 lub nawet 3010. Jeśli budżet jest ograniczony, to może lepiej kupić droższe kolumny (5020), a zaoszczędzić na wzmacniaczu (np. Wiim Amp zamiast Yamahy). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogle Napisano Sobota o 21:37 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:37 Ja w tej sypialni już wstawiłam i miałam jakiś czas nawet Aurory 700 Ja lubię duże kolumny po prostu. I duże samochody, ale to już zupełnie inna historia. Grać będę na CD koniecznie z mp3 i innymi formatami oraz Spotify. Mam w rodzinie producenta muzycznego i freaka muzycznego, który raczy nas na CD regularnie nagraniami wszelkiego rodzaju i uczy w ten sposób "dobrej muzyki". Reszta to SPotify Premium i radio. Także mysłałam o tej Yamaszce i potem dokupić do niej CD. 3030 mogę okazyjnie kupić, a 5020 znam trochę i bardzo mi się podobają ( w sensie muzycznie, chociaż wizualnie także ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano Sobota o 21:43 Udostępnij Napisano Sobota o 21:43 No to pozamiatane;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogle Napisano Sobota o 21:45 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:45 (edytowany) Jescze widzę opcję na A-S701. Do tego miałabym Wim mini do Spotify +dokupienie potem CD. Ale może to przerost formy na treścią na taki mały pokój...? Chciałabym się w 5 tys. max zmieścić. Edytowano Sobota o 21:46 przez boogle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 18:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:29 20 godzin temu, boogle napisał: Jescze widzę opcję na A-S701. Do tego miałabym Wim mini do Spotify +dokupienie potem CD. Ale może to przerost formy na treścią na taki mały pokój...? Chciałabym się w 5 tys. max zmieścić. AS701 będzie brzmiał lepiej od RN600 i zauważalnie w każdym calu. Odpowiednik AS701 z funkcjami sieciowymi to model RN800 https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html może warto zerknąć :)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:14 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:14 Ja bym śmiało szedł w 3030. Też miałem podłogowe w 9m 3030 sa z linii ktorz wychodzi, można dostać dobre ceny a to super kolumny. Tylko faktycznie nie wiem czy nie wolał bym AS 701 i Wiim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 10:14 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:14 Ja bym szedł w 5020 Wyższa seria znacznie bardziej odpowiada mi dźwiękowo, mamy też je w dobrej cenie z outletu. Aczkolwiek nie wiem, czy byłbym ich fanem z Yamahą, bardziej Audiolab 7000A lub taniej Musical M2si Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogle Napisano Wtorek o 14:27 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 14:27 Te 5020 to ja słyszałam na obecnym wzmacniaczu. Grało to bardzo przyzwoicie, ale cenowo dość drogie są. Jedyny problem to był ubogi dół, ale słuchałam tego tylko w salce odłsuchowej , w domu to i tak inaczej nieco zagra. Wzmacniacz jednak i tak do wymiany jest, więć i tak trzeba przesłuchać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Wtorek o 14:32 Udostępnij Napisano Wtorek o 14:32 Wszystko zależy od tego jakie brzmienie lubisz. QA grają bardzo neutralnie i równo. Ani nie dominują na dole ani na górze pasma. Gdybym miał do wydania 5k to myślałbym nad kolumnami z okolicy 2-2,5k i do tego np. wspomniana Yamaha lub Cambridge Audio AXR100 + WiiM Mini. Jeśli miałeś Aurory i Ci się podobały to pomyśl nad Oberonami 3. Ten styl grania da Ci więcej frajdy niż QA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogle Napisano Wtorek o 14:43 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 14:43 (edytowany) Aurory mamy do kina. Stereo na tym brzmi przywoicie, ale daleko do wow. 300stki w sypialni testowałam i też było poprawnie. 5020 to były kolumny które pamiętam do dziś, a trochę czasu minęło. Natmiast o 3030 słyszałam wiele dobrego i spodziewam się, że trzymają poziom. Ja i tak potem trochę macham pokrętłami na skrzynce, w zależności z czego i czego slucham. Nie da się moim zdaniem mieć sprzętu do wszystkiego :))) Ogólnie to chyba wolę jaśniej, z przestrzenią na górze i w środku i dość wyraziście jeśli chodzi o same instrumenty. Ale to takie gadanie, z któego niewiele wynika Włączam i albo mi coś przypasuje albo nie, sama nie wiem dlaczego czasem Edytowano Wtorek o 14:45 przez boogle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 18:09 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:09 3 godziny temu, boogle napisał: Jedyny problem to był ubogi dół, ale słuchałam tego tylko w salce odłsuchowej , w domu to i tak inaczej nieco zagra. W sypialni na pewno będzie inaczej Zachęcam też do obejrzenia filmu, gdzie omawiamy m.in 3030i Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:59 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:59 16 godzin temu, boogle napisał: Te 5020 to ja słyszałam na obecnym wzmacniaczu. Grało to bardzo przyzwoicie, ale cenowo dość drogie są. Jedyny problem to był ubogi dół, ale słuchałam tego tylko w salce odłsuchowej , w domu to i tak inaczej nieco zagra. Wzmacniacz jednak i tak do wymiany jest, więć i tak trzeba przesłuchać. No tam nie ma dołu właśnie 12 cm basowy. To będa dobre monitory wspate subem i wydajnym wzmacniaczem. Drogo jak na otoczke do nich. Moim zdaniem 3030i albo Bronze 100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boogle Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dzieki za podpowiedź. CO nie zmienia faktu, że 5020 na górze i w środku grają przecudnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts