Skocz do zawartości

yamaha + Q Acoustics

boogle

Recommended Posts

Ja w tej sypialni już wstawiłam i miałam jakiś czas nawet Aurory 700 :) Ja lubię duże kolumny po prostu. I duże samochody, ale to już zupełnie inna historia. 

Grać będę na CD koniecznie z mp3 i innymi formatami oraz Spotify. Mam w rodzinie producenta muzycznego i freaka muzycznego, który raczy nas na CD regularnie nagraniami wszelkiego rodzaju i uczy w ten sposób "dobrej muzyki".  Reszta to SPotify Premium i radio. Także mysłałam o tej Yamaszce i potem dokupić do niej CD. 

3030 mogę okazyjnie kupić, a 5020 znam trochę i bardzo mi się podobają ( w sensie muzycznie, chociaż wizualnie także :) )

20 godzin temu, boogle napisał:

Jescze widzę opcję na A-S701. Do tego miałabym Wim mini do Spotify +dokupienie potem CD. 

Ale może to przerost formy na treścią na taki mały pokój...?

Chciałabym się w 5 tys. max zmieścić. 

AS701 będzie brzmiał lepiej od RN600 i zauważalnie w każdym calu. Odpowiednik AS701 z funkcjami sieciowymi to model RN800

https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n800a.html

może warto zerknąć :)?

Te 5020 to ja słyszałam na obecnym wzmacniaczu. Grało to bardzo przyzwoicie, ale cenowo dość drogie są. Jedyny problem to był ubogi dół, ale słuchałam tego tylko w salce odłsuchowej , w domu to i tak inaczej nieco zagra. Wzmacniacz jednak i tak do wymiany jest, więć i tak trzeba przesłuchać. 

Wszystko zależy od tego jakie brzmienie lubisz. QA grają bardzo neutralnie i równo. Ani nie dominują na dole ani na górze pasma. Gdybym miał do wydania 5k to myślałbym nad kolumnami z okolicy 2-2,5k i do tego np. wspomniana Yamaha lub Cambridge Audio AXR100 + WiiM Mini. Jeśli miałeś Aurory i Ci się podobały to pomyśl nad Oberonami 3. Ten styl grania da Ci więcej frajdy niż QA.

Aurory mamy do kina. Stereo na tym brzmi przywoicie, ale daleko do wow. 300stki w sypialni testowałam i też było poprawnie. 

5020 to były kolumny które pamiętam do dziś, a trochę czasu minęło. Natmiast o 3030 słyszałam wiele dobrego i spodziewam się, że trzymają poziom. Ja i tak potem trochę macham pokrętłami na skrzynce, w zależności z czego i czego slucham. Nie da się moim zdaniem mieć sprzętu do wszystkiego :))) Ogólnie to chyba wolę jaśniej, z przestrzenią na górze i w środku i dość wyraziście jeśli chodzi o same instrumenty.  Ale to takie gadanie, z któego niewiele wynika :) Włączam i albo mi coś przypasuje albo nie, sama nie wiem dlaczego czasem :D

Edytowano przez boogle

16 godzin temu, boogle napisał:

Te 5020 to ja słyszałam na obecnym wzmacniaczu. Grało to bardzo przyzwoicie, ale cenowo dość drogie są. Jedyny problem to był ubogi dół, ale słuchałam tego tylko w salce odłsuchowej , w domu to i tak inaczej nieco zagra. Wzmacniacz jednak i tak do wymiany jest, więć i tak trzeba przesłuchać. 

No tam nie ma dołu właśnie :/

12 cm basowy. To będa dobre monitory wspate subem i wydajnym wzmacniaczem. Drogo jak na otoczke do nich.

Moim zdaniem 3030i albo Bronze 100.