Morfe Napisano Poniedziałek o 09:44 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:44 Witam Obecnie posiadam zestaw Loxjie A30 + Elac Debut 5.2. Małe pomieszczenie (salon 11 m z otwartym aneksem kuchennym). Z zestawu jestem zadowolony jednak chciałbym kupić inaczej grający zestaw (obecny trafi do pokoju na poddasze). Chciałbym by nowe głośniki były trochę bardziej "jaśniejsze" jeśli chodzi o całość, może z bardziej wyeksponowanymi wysokimi tonami i może ciut lepszym basem. Jakby grały bardziej przestrzennie, szerzej to już w ogóle oh ah.... Nowy nabytek będzie grał z Loxjie A40 lub Aiyima Decoder Amlifier (jestem dopiero na etapie wyboru/zakupu). Raczej taki sprzęt wchodzi w rachubę ze względu na wielkość i funkcjonalność. Muzyka różna: pop, rock, disco, zarówno puszczana z kompa, jak i BT (wybieram coś z aptx) oraz TV (Eska). Po weryfikacji opinii itp, itd wybór kolumn ograniczyłem do: - Polk ES 15/20 - Polk S15/20 - Heco Aurora 300 Szukam sprzętu w budżecie do 1500 zł. Biorę pod uwagę również używki. Czy coś jeszcze warto wziąć pod uwagę, inne modele ? Czy ogólnie dobrze dopieram i mój plan ma sens ? Oczywiście jeśli będę miał okazję żeby posłuchać wybrane modele to wybiorę się na odsłuch ale jazda do salonach i szukanie konkretnych modeli trochę mnie zniechęca. Z góry dzięki za wskazówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Poniedziałek o 09:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:59 a nie wolałbyś zapolować na Wiim Amp z OLX ? Cena będzie podobna a funkcjonalność bardzo dobra ( wyłączając USB jeżeli tak korzystasz z komputerem ) Polk Audio z serii ES moim zdaniem będą w punkt. Chyba 15 już wystarczą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfe Napisano Poniedziałek o 10:09 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:09 1 minutę temu, Tomasz S. napisał: a nie wolałbyś zapolować na Wiim Amp z OLX ? Cena będzie podobna a funkcjonalność bardzo dobra ( wyłączając USB jeżeli tak korzystasz z komputerem ) Polk Audio z serii ES moim zdaniem będą w punkt. Chyba 15 już wystarczą. Patrzyłem oczywiście na Wiim AMP oraz na Argon SA1 jednak jakoś sobie ubzdurałem w głowie, że muszę mieć większy zapas mocy na kanał (jakaś pozostałość przy projektowaniu nagłośnienia car audio). Mimo, że nie słucham głośno i na fulla to nie chcę by głośniki lub wzmacniacz się męczyły. Realnie (przeglądając testy) A40 ciągnie ponad 100 W/kanał przy 4 Ohm a Aiyima jeszcze więcej. Wiim oraz Argon są dużo słabsze choć nie mówię że nie dadzą rady. Tak czy inaczej jak Wiim czy Argon to mało popularny sprzęt (podobnie jak A40) więc jak znudzi mi się polowanie na używki to kupię Aiyimę bo cena jest dla mnie w porządku to tego co oferuje i co pokazują testy. Tak czy inaczej dzięki za radę. P.S jeszcze czytam dobre opinie i testy o QA3020i /3030i. więc wybór spory. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 16:08 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:08 Jak jasne kolumny, to warto też spojrzeć na Monitor Audio Bronze 100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Poniedziałek o 16:13 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:13 (edytowany) Jasne, przestrzenne, detaliczne są też małe monitorki od PMC. Używki chyba jednak dopiero w okolicy 2,5 -3 kzł. Edytowano Poniedziałek o 16:14 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfe Napisano Poniedziałek o 16:29 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 16:29 18 minut temu, Q21 napisał: Jak jasne kolumny, to warto też spojrzeć na Monitor Audio Bronze 100 Tak, tylko trochę ponad budżet (chyba, że używki) i może nawet 50 by wystarczyły. Wrzucam pozycję do kolejki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano Poniedziałek o 17:50 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:50 Pożycz QA 3030i https://www.q21.pl/manufacturer/q-acoustics/q-acoustics-3030i-bialy.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfe Napisano Poniedziałek o 21:37 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 21:37 Dzięki wszystkim za propozycje. Można całość podsumować wnioskiem, że nie ważne co wybiorę z powyższej listy to i tak będą grały jaśniej, lepiej wysokimi i basem Powinien Pan być zadowolony. Tak więc zaczynam polowanie i może uda się coś usłyszeć na żywo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Wtorek o 09:12 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:12 16 godzin temu, Morfe napisał: Tak, tylko trochę ponad budżet (chyba, że używki) i może nawet 50 by wystarczyły. Wrzucam pozycję do kolejki. O cenach zawsze można porozmawiać Najpewniej dalej będą ponad budżet, ale mniej niż obecnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Wtorek o 12:51 Udostępnij Napisano Wtorek o 12:51 Koniecznie sprawdź Triangle Borea BR02. Mraka ogólnie cechuje się dosyć otwartym i detalicznym brzmieniem więc powinna przypaść Ci do gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 07:22 Udostępnij Napisano Środa o 07:22 Mam gdzies tego Loxije i ja bym nie szukał do niego kolumn jasnych. Bo on sam tak gra. Ale jeżeli lubisz to Magnat Quantum wszystkie serie Heco Celany, Metasy QAcustic 3030 Monitor Audio Bronze 100 Polk ES20 PMC Gold Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfe Napisano Środa o 09:18 Autor Udostępnij Napisano Środa o 09:18 Jeszcze raz dzięki wszystkim za propozycje. Mimo planów (jak to w życiu bywa) kupiłem jednak coś innego - Polk R200. Trafiła mi się dobra cena za prawie nowe kolumny i zaryzykowałem Potestuję i zobaczę czy mi podejdą. W razie czego sprzedam i wrócę do starych planów. Temat uważam za zamknięty i sam trzymam za siebie kciuki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 15:49 Udostępnij Napisano Środa o 15:49 Dobra opcja, ale jasnymi bym ich nie nazwał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Środa o 20:16 Udostępnij Napisano Środa o 20:16 10 godzin temu, Morfe napisał: Trafiła mi się dobra cena za prawie nowe kolumny i zaryzykowałem Wiesz,że dziś jest promka na nowe za 1200 za parę na iBOOD.pl ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 07:01 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:01 21 godzin temu, Morfe napisał: Jeszcze raz dzięki wszystkim za propozycje. Mimo planów (jak to w życiu bywa) kupiłem jednak coś innego - Polk R200. Trafiła mi się dobra cena za prawie nowe kolumny i zaryzykowałem Potestuję i zobaczę czy mi podejdą. W razie czego sprzedam i wrócę do starych planów. Temat uważam za zamknięty i sam trzymam za siebie kciuki iBood? Killer cena! Wszystkie używane z Polski się umywają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts