Slawko69 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu A może Teac VRDS 701? Tyle , że on nie czyta SACD? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 42 minuty temu, Artur Brol napisał: Czyli moje wyniki testow to sa objawienia Owszem, popełniasz podstawowe błędy porównawcze. Chyba już ktoś to kiedyś Tobie napisał, że w audio to Ty nawet jeszcze nie raczkujesz, jesteś w wieku bardzo niemowlęcym jeśli chodzi o Twoje doświadczenie. Ja nazywałbym to dosadniej, ale już mi się nawet nie chce strzępić jęzora. 47 minut temu, Artur Brol napisał: . Wiem co slysze i jeszcze mam niezly sluch. No właśnie niewiele wiesz i nie potrafisz słuchać o metodologii jak się do tego zabrać też nie masz pojęcia. Niestety dla co poniektórych, Ty wciąż masz coś do powiedzenia w audio 😆😆😆 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu A ty dalej nie rozumiesz ze ja mam gdzieś metodologię, czy czymkolwiek byś sie kierował. Jak inni wierzą w tę bzdety, to już ich sprawa. Oczywiście nie wszystko co mówisz to bzdety, ale spora część 🫡 To że Ty powiesz ze ja to albo tamto, to nie znaczy automatycznie ze tak jest, choć, jak widzę Ty w to wierzysz.😆 Jeśli Ty masz coś do powiedzenia, i masz do tego prawo, to znaczy ze mnie to samo prawo przysługuje i bede z niego korzystał, czy Ci sie to podoba czy nie. Musi być balans😁 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Artur Brol napisał: Oo, nie potrafie rozrozniac urzadzenia A od B? Czyli moje wyniki testow to sa objawienia a Twoje wyniki testow to ogolnie uznane prawdy? Jak bym sie zgadzal z Toba to tez bym byl " w innym miesjcu osluchania i doswiadczenia w audio"? To wole byc tam gdzie jestem jednak.😁 No to niech kolega @Carmion szykuje sie na spore wydatki. Powodzenia zycze. A Tobie chodzilo o cene samego przetwornika? No to bedziesz musial sporo gotowki przygotowac. Jezeli naprawde myslisz ze takie roznice w brzmieniu sa do kupienia za wieksze pieniadze. Mnie to juz niezbyt interesuje, jak moje opinie sa przyjmowane. Wiem co slysze i jeszcze mam niezly sluch. Twoje pieniadze. Zrobisz co bedziesz uwazal, bo to Ty masz byc zadowolony, nikt inny. Rowniez pozdrawiam. Po prostu się z nikim nie zgodzę że sprzęt ze swoim wbudowanym DAC nawet jeżeli odtworzy SACD, ale będzie posiadał o połowę tańszy DAC to zagra gorzej od mojego obecnego dac + streamer. Nie twierdzę że odtwarzacze z dac za około 5-8 tysięcy są złe. Ale w moim przypadku byłby to skok w dół. A wolę być na tym poziomie co jestem teraz albo nawet delikatnie ulepszyć. Dobry DAC ma duże znaczenie jeżeli reszta toru jest na dobrym poziomie. Im lepsze kolumny i wzmacniacz to tym większa jest odczuwalna różnica i tak jest ze wszystkim. Nie bez powodu jest powiedzenie że sprzęt gra tak jak jego najsłabsze ogniwo. Dam sobie spokój z odtwarzaczem SACD. Jak już to sobię kupię sam napęd CD lub z sentymentu używkę Roksan Caspian M2 CD ( o ile trafię na dobrą ofertę) Aby całość ładnie wyglądała. To będzie i tak tylko dodatek, bo główne źródło jest u mnie streaming i to się nie zmieni nigdy. Ale też chcę zacząć kolekcjonować płyty bo podoba mi się jak ktoś ma półki zapełnione płytami. Ja tam się cieszę że mam taką pasję jak audio. Znajomi myślą że zwariowałem że kupuję takie drogie sprzęty, że to tylko muzyka. A na chwilę obecną jestem szczęśliwy i dumny z posiadającego sprzętu. ( Nie twierdzę że mam najlepszy) Ale mi sprawia ogromny fun. A dużo jest osób na forum co ma znacznie droższe sprzęty dla których mój sprzęt to grosze i budżetowy. Nie mam z tym problemu. Dla jednego wystarczy sprzęt za np. 5 tysięcy i wydawanie na ulepszenie 10 tysięcy będzie grą nie wartą świeczki, a dla drugiego będzie to duża różnica za którą warto wydać każdą złotówkę. A dla trzeciego będzie warto wydać np. 100tysięcy. Mnie gdyby było stać to bym nie żałował nawet i 300 tysięcy na audio. Tutaj nie ma nic złego. Liczy się żeby każdy z nas miał fun słuchając muzyki. Nie ważne na kolumnach i elektronice. Każdy ma inny gust i fajnie że mamy w czym wybierać w określonych budżetach. Forum powinno nas łączyć a nie dzielić. Pozdrawiam Edytowano 13 godzin temu przez Carmion 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) I chyba dobrze zrobisz, dajac sobie z SACD spokoj. Sa drogie i - moge sie tutaj mylic - chyba plyt cd jest wiecej. Masz racje, jesli na cos wydasz kase, ciezko zarobiona, powinno Ci to duuuzo przyjemnosci sprawiac, przy codziennych odsluchach. Tutaj nawet nie ma o czym dyskutowac. Ja wciaz polecam do CD tego Cambridga CXC. Polecam, ale nie wymagam by ktos to kupil, bo ja tak mowie. Kazdy wybiera sam, a na forum sie tylko tropu szuka, czegos, od czego mozna by poszukiwania rozpoczac. Nie dziwie Ci sie ze te Roksany masz, tez mialem na odtwarzacz z tej samej serii chrapke, ale jakos mi sie bardziej spodobaly ladowane odgornie. Choc bez bicia przyznam sie ze cos w tym wzornictwie jest pociagajacego - vintage look? 🙂 Jak pomysle, co Roksan ze swoim wzornictwem zrobil ostatnio, to sie plakac chce . Tak, forum powinno laczyc, wszystkich siedzacych w tym hobby, i raczej laczy znakomita wiekszosc forumowiczow. Na szczescie 🙂 Pozdrawiam i powodzenia w poszukiwaniach zycze. Edytowano 13 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) 11 minut temu, Artur Brol napisał: chyba dobrze zrobisz, dajac sobie z SACD spokoj. Sa drogie i - moge sie tutaj mylic - chyba plyt cd jest wiecej. Ale wiesz, że odtwarzacz SACD bdb sobie poradzi z płytą CD 16/44.1, czy nie wiesz? 🙂 28 minut temu, Carmion napisał: Znajomi myślą że zwariowałem że kupuję takie drogie sprzęty, że to tylko muzyka. A na chwilę obecną jestem szczęśliwy i dumny z posiadającego sprzętu. ( Nie twierdzę że mam najlepszy) Ale mi sprawia ogromny fun Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę, że cały Twój set audio gra jedynie tak dobrze, jak "dobrze" gra ten Wiim pro? 😉 Edytowano 13 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
77Mariusz77 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Też tak uważam, że posiadanie odtwarzacza SACD to takie posiadanie czegoś na siłę. W gatunkach muzycznych które lubię jest tego jak na lekarstwo. Lepszy dobry tor do streemingu ( o ile to się odmienia 😁 ) Mam wyżej wspomnianego denona co kolegi nie interesuje 🙂 gra on przyzwoicie bardzo zaimplementowanym DAC. Może warto posłuchać. Porównywałem z DAC w PMA A110 i z Gustard r26. ( bo na tym gram) Różnica o ile jest to niewielka i pieniędzy w ślepym odsłuchu bym nie postawił. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) @DiBatonioNie poradzi sobie, tylko poprostu odtworzy. Tam nie ma sniczego z czym sobie trzeba radzic. Kazdy SACD odtwarzacz plyte CD odtworzy, niektore z nich odtwarzaja nawet wiecej nosnikow niz tylko CD lub SACD. Po co kolega ma kupowac SACD odtwarzacz, skoro zrezygnowal z SACD plyt? Szczegolnie jesli ma zamiar korzystac ze swojego DACA, w tym momencie nawet dobry transport mu wystarczy. A za te nie trzeba fortuny placic. Edytowano 13 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu (edytowany) 8 minut temu, 77Mariusz77 napisał: Też tak uważam, że posiadanie odtwarzacza SACD to takie posiadanie czegoś na siłę. W sumie trochę tak, coś jak swojego czasu implementacja 3D w TV 😉 Chociaż wybór, jak się trochę poszuka nie jest taki zły, jeśli chodzi o SACD w linku jakieś 432 płyty, czy dostępne nie wiem. https://sepeaaudio.com/cd/?_bc_fsnf=1&SACD+Disc+Type=Hybrid&page=1 Edytowano 12 godzin temu przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 4 minuty temu, 77Mariusz77 napisał: Też tak uważam, że posiadanie odtwarzacza SACD to takie posiadanie czegoś na siłę. W gatunkach muzycznych które lubię jest tego jak na lekarstwo. Lepszy dobry tor do streemingu ( o ile to się odmienia 😁 ) Mam wyżej wspomnianego denona co kolegi nie interesuje 🙂 gra on przyzwoicie bardzo zaimplementowanym DAC. Może warto posłuchać. Porównywałem z DAC w PMA A110 i z Gustard r26. ( bo na tym gram) Różnica o ile jest to niewielka i pieniędzy w ślepym odsłuchu bym nie postawił. Glos rozsadku 🙂 Tez, jak wyzej wspomnialem, kilka dacow sprawdzilem i do tego samego wniosku, co Ty doszedlem. 4 minuty temu, DiBatonio napisał: W sumie trochę tak, coś jak swojego czasu implementacja 3D w TV 😉 Chociaż wybór, jak die trochę poszuka nie jest taki zły, jeśli chodzi o SACD. https://sepeaaudio.com/cd/?_bc_fsnf=1&SACD+Disc+Type=Hybrid&page=1 Zgadzam sie, posiadanie SACD odtwarzacza to nic zlego i moze sie przydac. Kto wie czy sie jakies ciekawe wydanie ulubionej plyty nie nawinie. Jednak jesli ktos jak @Carmion nie planuje sie ze swoim daciem rozstac, to placenie za cos, czego nie bedzie sie uzywalo, jest troche pozbawione sensu. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 8 minut temu, Artur Brol napisał: Kazdy SACD odtwarzacz plyte CD odtworzy No brawo Arturek 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Nie jest tak? To ktory nie odtwarza plyt CD? Co prawda nie znam wielu, ale te ktore widzialem , wszystkie plyty cd odtwarzaly. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 6 minut temu, Artur Brol napisał: Jednak jesli ktos jak @Carmion nie planuje sie ze swoim daciem rozstac, to placenie za cos, czego nie bedzie sie uzywalo, jest troche pozbawione Posiadanie odtwarzacza SACD nie wyklucza się z posiadaniem DAC, odwrotnie również. 🤭 1 minutę temu, Artur Brol napisał: Nie jest tak? To ktory nie odtwarza plyt CD? A gdzieś napisałem, że SACD nie odtwarza płyty CD? 🤭 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Moze wyraze sie jasniej, bo jak widze trzeba. Nie tylko nie zamierza sie ze swoim daciem rozstac, ale zamierza go rownie uzywac i to wylacznie. Wciaz powinienem odtwarzacz SACD kupowac? Nie zapomnij o tych przykladach kilku odtwarzaczy SACD , ktore plyt CD nie odtwarzaja. Chetnie poszerze swoja wiedze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) 48 minut temu, Carmion napisał: Dobry DAC ma duże znaczenie jeżeli reszta toru jest na dobrym poziomie. Im lepsze kolumny i wzmacniacz to tym większa jest odczuwalna różnica i tak jest ze wszystkim. Nie bez powodu jest powiedzenie że sprzęt gra tak jak jego najsłabsze ogniwo. Jak myślisz, który element w twoim zestawie jest tym ogniwem ? 😉 2 minuty temu, Artur Brol napisał: Moze wyraze sie jasniej, bo jak widze trzeba. Serio ? 😂😂😂 2 minuty temu, Artur Brol napisał: Nie tylko nie zamierza sie ze swoim daciem rozstac, ale zamierza go rownie uzywac i to wylacznie. Aha i to wyklucza posiadanie odtwarzacza SACD lub odtwarzacza CD? No chyba, że nie jest się w posiadaniu nośników jakim są płyty audio. 🤭 Edytowano 12 godzin temu przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) Nie na niby😃 Czepiasz sie glupio slow, choc wiem ze dobrze rozumies o co chodzi. Nie, nie wyklucza, ale jest mu zbedny, wiec po co ma placic za niego. To co znaczylo to brawo Arturek? Pod wycinkiem z mojego tekstu. Brakuje ci argumentow to zaczynasez kluczyc i robic osobiste wycieczki. Edytowano 12 godzin temu przez Artur Brol 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 5 minut temu, Artur Brol napisał: Czepiasz sie glupio slow, choc wiem ze dobrze rozumies o co chodzi. Zatem po co rozwijasz oczywiste oczywistości? Chciałeś mnie "zaimponić" ? 🤭 7 minut temu, Artur Brol napisał: To co znaczylo to brawo Arturek? Pod wycinkiem z mojego tekstu. Brakuje ci argumentow to zaczynasez kluczyc i robic osobiste wycieczki No brawo! Takie gratulacje w tym przypadku, że coś tam wiesz. Serio? Uważasz, że w dyskusji z Tobą brakuje mi argumentów? 🤦♂️ 😂😂😂 Weź Ty idź poszukaj sobie ładnych zdjęć sprzętu audio, co? 🤣🤣🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu (edytowany) Tobie? A po co? Juz samo to stwierdzenie, ze cos tam wiem, piszac ze kazdy odtwarzacz plyt SACD odtworzy plyty CD, jest obrazliwe, jest osobista wycieczka, kogos komu brakuje argumentow albo kogos, kogo przerosniete ego, nie potrafi zniesc, ze ktos inny sie z nim nie zgadza albo co gorsza, nie akceptuje jego wyzszosci na polu audio. Wiec kazda Twoja osobista wycieczka, w moja strone jest tak odbierana. Z kazda taka wypowiedzia udowadniasz ze mam racje. Teraz mozesz kontynuowac swoja krucjate, to juz nawet zaczelo byc zabawne. Jestes jak takie male dziecko, tarzajace sie po podlodze w supermarkiecie, bo mu matka powiedziala " nie". Dobrej nocy, nie zapomnij o smoczku😁 Edytowano 12 godzin temu przez Artur Brol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu (edytowany) 9 godzin temu, Carmion napisał: Znajomi myślą że zwariowałem że kupuję takie drogie sprzęty, że to tylko muzyka. Audio laik zazwyczaj nie zwróci uwagi na sprzęt, chyba że wyłącznie na kolumny. Podobnie jak nie zwróci uwagi na drogą “stałkę” podpiętą pod body, ale na obiektyw tele - zawsze - bo jest duży (a niekoniecznie drogi). W audio duża (i dziwna) dla kogoś spoza tego hobby jest widoczna w pomieszczeniu adaptacja akustyczna. To dopiero po jej ujrzeniu pojawiają się osobliwe spojrzenia w kierunku domownika…;) Zdarzyło się Wam uronić łzę podczas słuchania muzyki? Albo mieć “gęsią skórkę”. Niektórzy do tego nigdy nie dojdą bo nie mają tej wrażliwości. Oni zapewne mają inne pasje. Tak jak ja nie mam odpowiedniej wrażliwości motoryzacyjnej według mojego kolegi bo za nic mam “hologramy” na lakierze mojego samochodu… Edytowano 4 godziny temu przez sonique 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carmion Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 8 godzin temu, DiBatonio napisał: Jak myślisz, który element w twoim zestawie jest tym ogniwem ? 😉 Teraz to nie wiem. Ludzie podłączają Roksany Caspiany M2 nawet do serii platinium i są bardzo zadowoleni. Co prawda używają wtedy integry i dwóch końcówek mocy. Nie wiem jak oni to łączą ( chyba że Integra gra tylko jako sam pre-amp) bo mało jest kolumn z potrójnymi terminalami aby zrobić tri-amp. Z drugiej strony do ma gold podłączają wzmacniacze za 50tyś jak nie lepiej bo Goldy też mają spory potencjał. A dac uważam że mam wystarczająco dobry. Chociaż wymiana np. na Nuprime Evolution by jeszcze zwiększyła moje doznania. 22 minuty temu, sonique napisał: Zdarzyło się Wam uronić łzę podczas słuchania muzyki? Albo mieć “gęsią skórkę”. Niektórzy do tego nigdy nie dojdą bo nie mają tej wrażliwości. Oni zapewne mają inne pasje. Tak jak ja nie mam odpowiedniej wrażliwości motoryzacyjnej według mojego kolegi bo za nic mam “hologramy” na lakierze mojego samochodu… Gęsia skórka to nieraz u mnie bywała. A motoryzację też lubię, co prawda nie jeżdżę nowym autem, a kilkuletnim audi A6 ale z podstawowym silnikiem. Co mi się w nim podoba to fabryczne nagłośnienie oraz jego wyciszenie. A mam zwykłe ( posiada w drzwiach wzmacniacze w klasie D) subwoofer. Co prawda łączę się za pomocą AUX, bo mam lepszy dac w telefonie niż w samochodzie i słucham tidala ( mam pobrane utwory) w razie czego gdybym internet zgubił. Gra to przyzwoicie. Ale ja robię mało kilometrów ok 10-15tys rocznie. Więc czasu w swoim aucie nie spędzam dużo. Ale jak na fabryczne audio w aucie gra przyzwoicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desmodronik Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, sonique napisał: Zdarzyło się Wam uronić łzę podczas słuchania muzyki? Albo mieć “gęsią skórkę”. Niektórzy do tego nigdy nie dojdą bo nie mają tej wrażliwości. Oni zapewne mają inne pasje. U mnie objawia sie szybszym biciem pikawy . U mnie ostatnio taki stan nastapił po dczas testowania vannderstenów jedynek z pma 1500r .Został uratowany przed sprzedaża . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu U mnie armia mrowek spacerujacych mi po plecach. Szczegolnie w utworach ktore bardzo lubie, dodaj do tego skrzypce i leze... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawko69 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Ciary i mokre oczy podczas słuchania muzyki? Zdarza się i to dosyć często. I wcale się z tym nie kryję. Po to jest muzyka. Muzyka daje mi dużo radości i pozwala znaleźć chwilę wytchnienia w codziennym pędzie. Też zamierzam rozbudować mój system. Jeszcze się wacham czy będzie to CD czy drapak. Mam trochę płyt CD i szkoda aby leżały bezczynnie. Z drugiej strony korci mnie magia czarnej płyty. Ale to będzie tylko dodatek bo póki co streaming chyba pozostanie głównym źródłem muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts