Skocz do zawartości

Co sądzicie o Denon DCD-900NE

Rafus

Recommended Posts

Dnia 20.12.2024 o 22:25, Rafus napisał:

czem Denona DCD-900NE i chciałbym się dowiedzieć jak sprawuje się ten odtwarzacz cd

Mam. Mimo wszystko nie polecam.
Jest, pozostałością po poprzednim zestawie 800NE, który posypał mi się w 3 lata, zaczynając od awarii na gwarancji, poprzednika DCD800NE. Zatem kupiłem do wzmacniacza PMA 800NE, w miejsce DCD 800, tego 900. Po 3 tygodniach padł PMA 800NE, i się ostał 900NE.

Jak, się sprawuje, a no na "słowo honoru". Zasadniczo, jak odtwarza, to, jest ok. ale zdarza mu się "haczyć", przycinać nawet przy czytaniu oryginalnych CD w idealnym stanie. CD-ry, to już bardziej loteria.
Mechanizm tacki pracuje głośno, troszkę traktor.
W czasie odtwarzania płyt, czasem słychać szeleszczenie, jakby laser się męczył z "pilnowaniem" ścieżki.

Czytnik USB, tu, zarówno, jak w poprzedniku, 800, tak i w 900 nie ma problemów. Jedynym mankamentem, jest brak obsługi gapless. Jak słuchasz np. suit rockowych, to będziesz mieć wymuszone przerwy ciszy między utworami. Mimo, że w założeniu muzyka powinna być ciągła, a tylko się plik zmienić.
Obsługa pojemności bodaj do 128GB.

Obecnie, jako główne źródło CD służy mi Vintage JVC ;) I, ten łyka wszystko bez popitki, nawet 25-letnie CD-ry ;)
Do słuchania muzyki z plików służy mi, całkiem inne urządzenie, które radzi sobie rewelacyjnie.

Dziękuję wszystkim za odpowiedź.  Kupiłem tego Denona DCD-900 ne i jak narazie jestem zadowolony. Nie jest to odtwarzacz co taki za 10.000,00 PLN ale narazie mi wystarcza. Do odwarzania płyt SACD mam inny odtwarzacz. I tyle w temacie.