phenix291975 Napisano Czwartek o 17:31 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 17:31 (edytowany) A ma ktoś może porównanie jak ta KEFy grają w porównaniu do Wiim Amp z takimi kolumnami jak Focal CHORA 806, TAGA HARMONY AZURE B-40v.3, TAGA Harmony Platinum S-40 SE, Indiana Line Tesi 261, Indiana Line Tesi 3, Dynavoice Challenger S-5, Elac Debut Reference B6. W ostateczności kolumny podłogowe ale wolałbym tego unikać ponieważ blat biurka będzie zasłaniał dolne głośniki (w zależności od rozmieszczenia). Z podłogowych coś w stylu i cenie maks Pylon Pearl 27. Edytowano Czwartek o 17:35 przez phenix291975 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu KEFy urza zupełnie coś inengo. Ich średnica i piekna góra. Chora 806 to krzykliwe grajki kompletnie nie ta droga. Taga , hmmm kiedyś tego sluchałem fanem nie jestem ale umówmy się. Jest tanio. Akceptowalnie. Tesi 261 będzie miał wiecej basu ale środek no nie poziom KEFa Dynvoice bardzo rokcowe, mocniejsze granie. KEFY przy nich to takie maluszki schowane. Ale nie rozumieć jako negatywne Reference B6 chyba najbliższe brzmieniem do KEFa ale to i tak nie to. Mocniejszy bas, calkiem przyjemna średnica i góra. Pearl 25 grają lepiej od 27 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phenix291975 Napisano 20 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 20 godzin temu 29 minut temu, Piotr Sonido napisał: KEFy urza zupełnie coś inengo. Ich średnica i piekna góra. Chora 806 to krzykliwe grajki kompletnie nie ta droga. Taga , hmmm kiedyś tego sluchałem fanem nie jestem ale umówmy się. Jest tanio. Akceptowalnie. Tesi 261 będzie miał wiecej basu ale środek no nie poziom KEFa Dynvoice bardzo rokcowe, mocniejsze granie. KEFY przy nich to takie maluszki schowane. Ale nie rozumieć jako negatywne Reference B6 chyba najbliższe brzmieniem do KEFa ale to i tak nie to. Mocniejszy bas, calkiem przyjemna średnica i góra. Pearl 25 grają lepiej od 27 No to teraz nie ułatwiłeś mi wyboru choć jako fan rocka, metalu, jazzu i różnych w tych klimatach kawałków muszę bliżej przyjrzeć się Dynavoice Challenger S-5. Dzięki za to podsumowanie Ale dobra to dołożymy jeszcze jednego zawodnika na którego spoglądam ale jest na tą chwilę trochę za wysoko jeśli chodzi o budżet czyli Pylon Audio Ruby Monitor. Jako one wypadają w tej stawce ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu 20 minut temu, phenix291975 napisał: Pylon Audio Ruby Monitor O widzisz. Ciekawy produkt. Bardzo ładnie wykonany. no to już połka wyzej. Bardziej liniowe granie. ładnie budują scenę. nie wiem czy zwrociłeś jednak uwage że to dużo droższe kosntrukcję od tych ktore podałeś przedtem. Wiec wtedy + Monitor Audio Silver 100 + ELAC Solano BS 283 + Dali Opticon 2 MKII + Audiovector QR1 + ATC SCM 7 + Pylon Diamond Monitor + Acoustic Energy AE500 Fajna zabawa nie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phenix291975 Napisano 13 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 13 godzin temu 6 godzin temu, Piotr Sonido napisał: O widzisz. Ciekawy produkt. Bardzo ładnie wykonany. no to już połka wyzej. Bardziej liniowe granie. ładnie budują scenę. nie wiem czy zwrociłeś jednak uwage że to dużo droższe kosntrukcję od tych ktore podałeś przedtem. Wiec wtedy + Monitor Audio Silver 100 + ELAC Solano BS 283 + Dali Opticon 2 MKII + Audiovector QR1 + ATC SCM 7 + Pylon Diamond Monitor + Acoustic Energy AE500 Fajna zabawa nie Piotrze bo mnie najbardziej boli to, że moje ucho słyszy różnicę w jakości nawet przy odsłuchu online Niestety budżet i to ten dopiero zakładany nie jest z gumy A do tego pomieszczenie nie jest stworzone do odsłuchu muzyki i coś bardziej muzykalnego po prostu zmarnuje się u mnie ;( W czasie swoich poszukiwań trafiłem na kilka kanałów na YT które prezentują odsłuchy różnego i sprzętu, w większości wypadków dla osób z naprawdę solidnym budżetem i jak potem człowiek włączy sobie muzyczkę na pocieszenie na swoich kolumienkach przy kompie, które do tej pory wydawano się, że grają całkiem fajnie, to dostaje drugi raz po głowie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts