zygi72 Napisano Sobota o 10:48 Udostępnij Napisano Sobota o 10:48 Tu właśnie jest problem bo ciężko wyliczyć czy i jakie koszty dodatkowe będą. Dlatego też pytam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Sobota o 10:59 Udostępnij Napisano Sobota o 10:59 Ile jesteś w stanie zapłacić za nowy AVR 11 ? Krajowa dyspozycja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano Sobota o 11:09 Udostępnij Napisano Sobota o 11:09 to nie jest kwestia ile jestem w stanie. Jeśli jest możliwość kupić taniej to czemu nie? W Polsce cena 13tyś. no chyba tu na forum ktoś pisał, że dostał ofertę na 10tyś. W DE - też tu link na forum 1888e - czyli ok 8tyś. w usa, używka dużo taniej. to człowiek zaczyna kombinować i się zastanawiać. Tak więc to nie jest kwestia "ile jesteś w stanie zapłacić". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Sobota o 11:17 Udostępnij Napisano Sobota o 11:17 AVR 11 -11.5 k AVR 21 - 15.2 k Który chcesz ? Zapraszam na PW Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano Sobota o 13:57 Udostępnij Napisano Sobota o 13:57 takie ceny mnie nie interesują. To na tej niemieckiej stronie jest za 1888euro a gwarancji 5 lat. Rozkminiam jak to jest z zakupami z ebay z usa. niestety jesli dojdzie cło 10% i vat 23 cena już nie będzie atrakcyjna. Zadzwonię w poniedziałek i się zorientuję jak z tymi opłatami jest. Pytam na forum, bo może ktoś kupował i ma doświadczenie/wiedzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Sobota o 14:08 Udostępnij Napisano Sobota o 14:08 Nie zapomnij że ameryka ma inny voltarz w gniazdku 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano Sobota o 14:10 Udostępnij Napisano Sobota o 14:10 (edytowany) ale one wszystkie mają przełącznik 110/230 dokładnie 115/230 Edytowano Sobota o 14:17 przez zygi72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Sobota o 14:27 Udostępnij Napisano Sobota o 14:27 Ok, ok, Arcam. Ale żeby ktoś sobie nie pomyślał że wszystkie amplitunery mają 115/230. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Sobota o 15:15 Udostępnij Napisano Sobota o 15:15 To życzyć udanych , bezpiecznych zakupów. I , aby gwarancja przy Arcam nie była potrzebna Ceny podalem z krajowej dystrybucji , nowe , pełna gwarancja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lion Napisano Sobota o 18:25 Udostępnij Napisano Sobota o 18:25 3 godziny temu, zygi72 napisał: takie ceny mnie nie interesują. To na tej niemieckiej stronie jest za 1888euro a gwarancji 5 lat. Rozkminiam jak to jest z zakupami z ebay z usa. niestety jesli dojdzie cło 10% i vat 23 cena już nie będzie atrakcyjna. Zadzwonię w poniedziałek i się zorientuję jak z tymi opłatami jest. Pytam na forum, bo może ktoś kupował i ma doświadczenie/wiedzę. Kiedyś pomagało oznaczenie przesyłki jako gift, teraz już zdaje się nie ma to znaczenia i w przypadku osób prywatnych dla kwoty powyżej 150 EUR tak jak piszesz dojdzie cło i VAT. Przy czym cło i podatek będzie naliczony od wartości towaru wraz z kosztami przesyłki i jej ewentualnego ubezpieczenia. No i jeszcze tekst z jednej oferty na ebay, gdzie 'new open box' avr11 jest za 1200$, a ebay szacunkowo (bez logowania) pokazuje 6800pln: International Buyers – Please Note: We do not offer a direct international shipping. The only way we may ship internationally is via eBay Global Shipping Program. If eBay allows to complete checkout, then eBay global shipping program available in your country. With ebay global shipping program all shipping charges, customs fees and duties paid upfront and included in to the total checkout amount, so no additional payments upon item delivery. W takim porównaniu to dla samej gwar. wolałbym już dorzucić i kupić tego b-ware z DE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 07:36 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:36 I cła Ci nie doliczą? Nie wiem czy to się opłaca serio. Nie chcesz z Polski to kup z niemiec. Ale z USA to nie wiem czy bym się odważył ściągać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano Poniedziałek o 09:40 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:40 wiem, wiem. staram się zorientować jak i co. ebay mi napisał, że vat już zapłącony, a cło to tylko 10% - chyba. z wysyłką jest teraz używany za 4800zł. kusi za takie pieniądze. Ebay działa podobnie jak allegro - zakupy dość bezpieczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Etharr Napisano wczoraj o 09:58 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:58 (edytowany) Wszystkie opłaty tak, jak to zresztą napisał eBay, zapłacisz od razu. Nic nie będziesz dopłacał, testowałem takie zakupy całkiem niedawno, ale była to obudowa komputerowa, która nie jest w ogóle dostępna w Europie. Natomiast nad kupowaniem elektroniki w Stanach, którą możesz kupić w Europie, bym się mocno zastanowił. Wszystko będzie fajnie do momentu, gdy ze sprzętem będzie coś nie w porządku. Najpewniej w przypadku problemów, sprzęt będziesz musiał odesłać na własny koszt. O gwarancji możesz zapomnieć więc ewentualne naprawy, będziesz robił na własny koszt. Gra niewarta świeczki. Dodatkowo w Europie, w przypadku zakupów od firmy chroni Cię prawo konsumenckie i jest możliwość zwrotu. W przypadku zakupów z Ameryki, de facto nie chroni żadne prawo. Jesteś na łasce sprzedawcy, od momentu, gdy sprawny sprzęt trafi w Twoje ręce. Edytowano wczoraj o 10:04 przez Etharr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano wczoraj o 10:05 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:05 Niech kolega przeciera szlak Chętnie poznam wynik końcowy . Także , kolego @zygi72 klikaj i zdawaj relacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Etharr Napisano wczoraj o 10:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:41 A co zakupów w Niemczech, w tym przypadku gra jest warta świeczki. Bardzo często sprzęt można dostać dużo taniej niż w Polsce. Ten przypadek też testowałem ostatnio, zamawiając ze strony Heimkinowelten głośniki Dali Fazon Sat. U nas cena waha się od 1299 do 1499 za sztukę, a ja je kupiłem za 1000 z darmową przesyłką do Polski. Sprzedawca była naprawdę konkretny, a przesyłka dotarła do mnie w niecały tydzień. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu wstępnie dowiedziałem się że raczej vat będzie doliczony - to 23%. cła raczej nie powinno być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano 16 godzin temu Udostępnij Napisano 16 godzin temu chyba sprawa zdechłą. najlepsza oferta, cały komplet, dobra cena, nawet z 23% vat, bo cło raczej zerowe na elektronikę. Niestety info od sprzedawcy, że tylko na usa wysyła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu Możesz zlecić firmie zewnętrznej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu (edytowany) to chyba za wiele zamieszania. cenowo i jakościowo zostaje arcam avr10 albo denon AVC-X4800H. onkyo nr7100 testowałem i nie pasuje. znowu jestem w przysłowiowej d..pie Edytowano 14 godzin temu przez zygi72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Jeszcze jest Anthem:) Będziesz bawił się w Dirac ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 10 godzin temu, zygi72 napisał: to chyba za wiele zamieszania. cenowo i jakościowo zostaje arcam avr10 albo denon AVC-X4800H. onkyo nr7100 testowałem i nie pasuje. znowu jestem w przysłowiowej d..pie No ale NR7100 to nie ta liga, tutaj RZ50 lub RZ70 trzeba by potestować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 9 godzin temu, maciek72 napisał: Jeszcze jest Anthem:) Będziesz bawił się w Dirac ? zapewne tak, nie używałem ale skoro wszyscy chwalą, a dostępność coraz większa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygi72 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu (edytowany) 1 godzinę temu, tomek72 napisał: No ale NR7100 to nie ta liga, tutaj RZ50 lub RZ70 trzeba by potestować onkyo odpuszczam. jakie inne ampli byście proponowali do rozważenia? avr10, MARANTZ CINEMA 50, AVC-X4800H? ten arcamavr11 z usa - robi się mętlik. ebay odpisał mi, że nie zapłacę żadnych dodatkowych pieniędzy, że wszystko jest opłacone. i bądź mądry. "zapoznałem się ze szczegółami i widzę, że w Twoim poprzednim kontakcie martwi Cię zamówienie i chcesz wiedzieć, czy będziesz musiał zapłacić jakieś dodatkowe koszty za ten przedmiot. Zapewniam, że nie musisz płacić żadnych dodatkowych kosztów w momencie dostawy, ponieważ VAT jest wliczony w cenę przedmiotu. Zduplikowałem kroki zakupu tego samego przedmiotu z Twojego konta, dodając ten przedmiot do koszyka i mogę potwierdzić, że nie musisz płacić żadnych dodatkowych kosztów jako VAT w momencie dostawy." to odpowiedź z ebay. i co tu myśleć? jeszcze trochę pomyślę ale zaproponujcie proszę jeszcze jakieś ampli do rozważenia. Edytowano 2 godziny temu przez zygi72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts