Nowicjusz 1975 Napisano Środa o 13:19 Udostępnij Napisano Środa o 13:19 (edytowany) Witam Mam do wydania 3.000 tys Mam nadzieję ,że w tak niskiej cenie kupię coś dobrego Interesuje mnie sprzęt używany Bardzo będę wdzięczny za pomoc w wyborze Może jakieś propozycje Edytowano Środa o 13:22 przez Nowicjusz 1975 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Środa o 14:10 Udostępnij Napisano Środa o 14:10 Nie wiemy skąd jesteś. Poszukaj sobie czegoś w okolicy na olx i wtedy wróć z konkretem. Inaczej to nie bardzo ma sens. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Nykiel Napisano Środa o 14:48 Udostępnij Napisano Środa o 14:48 Sporo kasy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano Środa o 14:56 Udostępnij Napisano Środa o 14:56 (edytowany) 8 minut temu, Krzysiek Nykiel napisał: Sporo kasy. Trzy melony to już można zaszaleć 😀 Edytowano Środa o 14:58 przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano Środa o 14:59 Autor Udostępnij Napisano Środa o 14:59 1 godzinę temu, Nowicjusz 1975 napisał: Witam Jestem z Warszawy Mam do wydania 3.000 tys Mam nadzieję ,że w tak niskiej cenie kupię coś dobrego Bardzo będę wdzięczny za pomoc w wyborze Może jakieś propozycje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 07:26 Udostępnij Napisano Czwartek o 07:26 Kurcze maly ten budżet. Z kolumn te Onkyo THX graly na prawde super. nie robią już tego produktu a tam był fajny bas z tego suba i przyjemne kolumny. Zdaje sięże tam jakiś mega słaby amplituner jest ale kolumny są ok. W Tym Denonie te kolumny Cantona też fajna opcja. Chodź dzwiek bardziej po stronie jaśniejszego. Do kina jak najbardziej. Bardziej to mnie ciekawi w jakim stanie będzie ten amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano Piątek o 11:57 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 11:57 Co masz na myśli W jakim stanie będzie amplituner A gdyby cena była większa to czego szukać tak o 1 tys więcej ale to już max Znalazłem jeszcze coś takiego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Piątek o 14:36 Udostępnij Napisano Piątek o 14:36 Cześć. Jak dobrze poszukasz to pewnie jakąś okazje trafisz,ludzie kupują kina ,wtedy okazuje się że oglądali 3 filmy przez cały rok i sprzedają,za pół ceny bo żona się już wkurza bo miejsce zajmują. W tych zestawach co pokazujesz,zawsze jest coś nie tak.Fajne głośniki,ale słaby wzmaka,dobry wzmaka ale słaby sub etc. Moim zdaniem największe wrażenie i efekt w kinie robi dobry sub,więc jeśli to ma być głównie do filmów to bym się skoncentrował na subie i ampli żeby miał wszystko co potrzeba. Najmniej budżetu przeznaczyłbym na głośniki,a pożniej jakby mnie w oczy raziły dokupiłbym coś porządniejszego. Mam na strychu stary zestaw 5 kolumn kina domowego z marketu Prism ,na których też ogladało się fajnie,kino to nie stereo. Ale najważniejszy był/jest sub:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano Piątek o 18:42 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 18:42 No dobra Kupię suba np welodane Amplituner onkyo najlepiej nowy tak Lub używany Na jakich modelach skupić uwagę Możesz coś podpowiedzieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Piątek o 19:21 Udostępnij Napisano Piątek o 19:21 Ja chciałem ci tylko podpowiedzieć odnośnie rozplanowania środków finansowych. Możesz iść na łatwiznę i kupić cały zestaw używany i cieszyć się z niego lub mieć niedosyt ,ale skoro jesteś na forum to podejrzewam że poczytałeś trochę i dopiero wtedy napisałeś posta. Jak chcesz się trochę wysilić to poszukaj używanego modelu ampli który jest polecany na a forum,potem osobno poszukaj suba (velodyne miałem kiedyś jest drogi i bardziej do stereo) na forum i wtedy jak będziesz miał jakaś wizje to szukaj zestawu lub osobnych części. Moim zdaniem czy kupisz Denona,Yamahę czy Onkyo nie ma znaczenia.Byle to nie były najniższe budżetowe modele.Średniaki wystarczą. Co do subów to np.paradigm ps 1000 lub 1200 miałem takiego ale zaznaczam że trudno go ustawić żeby dobrze grał,nie lubi małych pomieszczeń i nie nadaje się do muzy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano Piątek o 19:34 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:34 Dokładnie, tak zrobię. Skupię się na onkyo Potem klipsch Co sądzisz o tym Nie pójdę na łatwiznę Może ktoś na forum ma coś podobnego di sprzedania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Piątek o 19:48 Udostępnij Napisano Piątek o 19:48 Nie podam Ci konkretnego modelu. Kino domowe to nie stereo,tutaj patrzy się na wiek urządzenia.Musi mieć wszystkie aktualne HDMI arki i earki.Nie podniecaj się mocą i że ktoś napisał że 5 lat temu kupił go za 10k. Ampli musi być aktualny,max 3-4 lata wstecz a może i mniej. Klipsch to dobra droga.Sam mam RP 115 sw i wali nieźle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano Piątek o 19:53 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:53 Nie pójdę na łatwiznę Może ktoś na forum ma coś podobnego di sprzedania Zaproponuj proszę amplituner Marka onkyo za podobne pieniążki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Piątek o 22:03 Udostępnij Napisano Piątek o 22:03 Bym miał składać budżetowo podobnie bym podchodził jak koledzy wyżej radzą. Ampli najmłodszy jak się da, najlepiej jeszcze na gwarancji. A głośniki? Pfff... Tu zazwyczaj zajwiększym problemem jest kwestia wizualna, coś porysowane, obite itd. Trzeba szukać, przebierać co w okolicy dostępne. Sama jakość przetworników stanęła lata temu na pewnym poziomie. Jaki ampli... wejdź na stronkę dowolnego sprzedawcy audio, zorientuj się jakie są modele aktualnie i szukaj używek. ONKYO TX-NR6100, NR7100, może Pioneer VSX-LX305 który sam posiadam u syna. To są sprzęty które możesz kupić realnie nawet za 2000zł jak się potargujesz. Albo coś z Denona... seria obecna (x8xx) lub poprzednia (x7xx) też będzie ok, pierwsza cyfra to model, wyższy-lepszy. Marantz też nie będzie zły, ale to będzie trochę drożej a niemal to samo co Denon. Zostaje jeszcze Yamaha np. RX-A2A. Niższe modele od powyższych to raczej entry level, wolałbym te co opisałem niż podstawową nówkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano Sobota o 06:50 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 06:50 Dzięki Skupię się na onkyo Jeszcze raz wielkie dzięki 2 minuty temu, Nowicjusz 1975 napisał: Dzięki Skupię się na onkyo Nr 6100 są uzywki cena 2500 do 2800 Nr 7100 to już za drogo używany 3.500 Jeszcze raz wielkie dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 09:40 Udostępnij Napisano Sobota o 09:40 21 godzin temu, Nowicjusz 1975 napisał: Co masz na myśli W jakim stanie będzie amplituner W stanie eksploatacyjnym. Innymi słowy prosto z mostu jak mocno wytyrany. 21 godzin temu, Nowicjusz 1975 napisał: Co masz na myśli W jakim stanie będzie amplituner A gdyby cena była większa to czego szukać tak o 1 tys więcej ale to już max Znalazłem jeszcze coś takiego Te Sensys super mam do nich sentyment. Ale to nie system kinowy. One grają cicho. I chyba tam nie ma kompletu. 14 godzin temu, Nowicjusz 1975 napisał: Dokładnie, tak zrobię. Skupię się na onkyo Potem klipsch Co sądzisz o tym Nie pójdę na łatwiznę Może ktoś na forum ma coś podobnego di sprzedania Ten Rz800 coś tanio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano Sobota o 12:06 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 12:06 2 godziny temu, Piotr Sonido napisał: W stanie eksploatacyjnym. Innymi słowy prosto z mostu jak mocno wytyrany. Te Sensys super mam do nich sentyment. Ale to nie system kinowy. One grają cicho. I chyba tam nie ma kompletu. Ten Rz800 coś tanio. Rz 800 nie kupię Szukam onkyo nr 6100 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano Sobota o 12:59 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 12:59 14 godzin temu, Butler napisał: Bym miał składać budżetowo podobnie bym podchodził jak koledzy wyżej radzą. Ampli najmłodszy jak się da, najlepiej jeszcze na gwarancji. A głośniki? Pfff... Tu zazwyczaj zajwiększym problemem jest kwestia wizualna, coś porysowane, obite itd. Trzeba szukać, przebierać co w okolicy dostępne. Sama jakość przetworników stanęła lata temu na pewnym poziomie. Jaki ampli... wejdź na stronkę dowolnego sprzedawcy audio, zorientuj się jakie są modele aktualnie i szukaj używek. ONKYO TX-NR6100, NR7100, może Pioneer VSX-LX305 który sam posiadam u syna. To są sprzęty które możesz kupić realnie nawet za 2000zł jak się potargujesz. Albo coś z Denona... seria obecna (x8xx) lub poprzednia (x7xx) też będzie ok, pierwsza cyfra to model, wyższy-lepszy. Marantz też nie będzie zły, ale to będzie trochę drożej a niemal to samo co Denon. Zostaje jeszcze Yamaha np. RX-A2A. Niższe modele od powyższych to raczej entry level, wolałbym te co opisałem niż podstawową nówkę. A głośniki w tym ogłosze iu są dobre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano Sobota o 13:18 Udostępnij Napisano Sobota o 13:18 Są dobre ale nie są częścią ogłoszenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Sobota o 13:19 Udostępnij Napisano Sobota o 13:19 Dobre Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano wczoraj o 09:04 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 09:04 Proszę o inf który zestaw lepszy Pułap cenowy max 6.tys Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano wczoraj o 10:44 Udostępnij Napisano wczoraj o 10:44 Skoro już zdecydowałeś się na NR6100 nie prościej umówić się w salonie na odsłuchanie w powyższych konfiguracjach z Wilsonami i TAGA. Nikt z nas jednoznacznie nie jest w stanie stwierdzić który zestaw zagra lepiej dla Ciebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz 1975 Napisano wczoraj o 11:23 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 11:23 O właśnie i temat zamknięty Bardzo wam dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts