michalsti Napisano Piątek o 15:41 Udostępnij Napisano Piątek o 15:41 (edytowany) Ktos moze polecic jakis zasilacz/filtr, ktory faktycznie cos filtruje i dobrze zabezpiecza sprzet? Potrzebuje do obsluzenia 4 gniazdek: 3 najchetniej high-current (glosniki aktywne + subwoofer) i jedno pod streamer. Moze jest cos lepszego niz profi listwy (chociaz po wstepnym researchu i przejrzeniu niezaleznie zrobionych pomiarow roznych dostepnych urzadzen mam obawy ze nic nie znajde, ale...). Budzet - wszystko mi jedno, wazne zeby byla zachowana relacja wartosc/cena, wiec sprzety za bezsensowne pieniadze odpadaja. Edytowano Piątek o 15:44 przez michalsti Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 16:03 Udostępnij Napisano Piątek o 16:03 21 minut temu, michalsti napisał: Ktos moze polecic jakis zasilacz/filtr, ktory faktycznie cos filtruje i dobrze zabezpiecza sprzet? Niby przed czym ma zabezpieczyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano Piątek o 21:16 Udostępnij Napisano Piątek o 21:16 Zasilacz i filtr to zupełnie dwa odrębne zagadnienia czy też raczej zastosowania. Wygląda na to że szukasz listwy filtrującej. Prądowo to one wszystkie są ok, nawet dwa piekarniki uciągną a co dopiero audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalsti Napisano Piątek o 21:28 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 21:28 5 godzin temu, DiBatonio napisał: Niby przed czym ma zabezpieczyć? Ja tylko chciałbym coś lepszego niż zwykła porządna listwa antyprzepieciowa Jak nie ma nic takiego to napisz po prostu, nie będę tracił czasu. 13 minut temu, Wito76 napisał: Zasilacz i filtr to zupełnie dwa odrębne zagadnienia czy też raczej zastosowania. Wygląda na to że szukasz listwy filtrującej. Prądowo to one wszystkie są ok, nawet dwa piekarniki uciągną a co dopiero audio. Nie orientuje się za bardzo w temacie więc, możliwe że masz rację. Po przejrzeniu pomiarów całej masy pseudo rozwiązań typu listwy audioquest, które są ewidentnym skokiem na kase, poczytałem o urządzeniach accuphase i mają one więcej sensu, tak mi się wydaje przynajmniej patrząc na ich budowę i pomiary porobione przez nich i przez ludzi. Anyway ich "kondycjonery" mają rozbudowane układy antyprzepieciowe, oddzielne układy zasilania dla różnych urządzeń no i stabilizują napięcie. Słusznie zakładam że zasilacz liniowy, nawet dobry potencjalnie na tym skorzysta i wpłynie to pozytywnie na podpięty sprzęt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 21:53 Udostępnij Napisano Piątek o 21:53 (edytowany) 25 minut temu, michalsti napisał: Ja tylko chciałbym coś lepszego niż zwykła porządna listwa antyprzepieciowa Jak nie ma nic takiego to napisz po prostu, nie będę tracił czasu. Ale czego oczekujesz od takiej listwy, bo musisz wiedzieć, że ona nie zabezpieczy Ci przed niczym sprzętu. Filtracja jest spoko, nie każda się sprawdza. Ale do audio można też zanabyc listwy z tzw. pasywna filtracją, bardzo dobra uważam jest listwa WW Matrix 2, nie psuje brzmienia i działa. Musisz tylko zaopatrzyć się w jakis kabelek zasilający, też może być od WW, mają niedrogie na tle konkurencji. Edytowano Piątek o 21:54 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalsti Napisano Piątek o 23:32 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 23:32 (edytowany) Dzięki za reko. Załączam fotkę wnętrza we matrixa 2. Chciałbym coś z bardziej profi okablowaniem w środku, bez połączonych gniazdek (tu są z tego co widać w parach). No i może być coś bardziej pudełkowego niż listwa, idealnie coś nadającego się do postawienia na meblu. Z listew podobno droższe linie brennenstuhl mają taka konfigurację, ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć środka Edytowano Piątek o 23:33 przez michalsti Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Piątek o 23:59 Udostępnij Napisano Piątek o 23:59 (edytowany) 31 minut temu, michalsti napisał: Dzięki za reko. Załączam fotkę wnętrza we matrixa 2. Chciałbym coś z bardziej profi okablowaniem w środku, bez połączonych gniazdek (tu są z tego co widać w parach). No i może być coś bardziej pudełkowego niż listwa, idealnie coś nadającego się do postawienia na meblu. Z listew podobno droższe linie brennenstuhl mają taka konfigurację, ale nie mogę znaleźć żadnych zdjęć środka To jest profi, bo połączęnie gniazd w tzw. gwiazdę, to, że ktoś tak porozkładał i powyginał kable , nie oznacza, że to szajs. Okablowanie też WW, nie ma filtra, bo jak mówiłem listwa pasywnie eliminuje zakłócenia z zewnątrz. Chcesz bardziej "profi" zobacz isoteka, isola, tam może będziesz miał filterki schaffnera. Ma działać i nie psuć brzmienia, a ta nie psuje. Pewno kondycjoner też odpada, bo wyczytałeś, że tylko Accuphase są godne zakupu. 😉 Jak zależy Ci na szynach z miedzi to zajrzyj na stronę Gigawatta, ich listwy mają tak zrealizowane połączenia między gniazdami. Będziesz miał profi i spokojny sen. 😉 Edytowano Sobota o 00:04 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalsti Napisano Sobota o 00:32 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 00:32 Mniejsza jak ktoś porozkładal. Nie jest to pełne okablowanie gwiaździste. Kazdy radial jest połączony w parę z drugim gniazdkiem, a ja chciałbym żeby każde było indywidualnie Te listwy brennenstuhl kosztują <300pln i wg specki są tak zbudowane. Do potwierdzenia. Thx za pozostałe opcje, czuję że mam z czego wybierać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalsti Napisano Sobota o 10:19 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 10:19 @DiBatonio dzieki za wszystkie informacje. Kupiona listwa Inakustika AC-1502. Dokladnie o cos takiego mi chodzilo 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Sobota o 13:59 Udostępnij Napisano Sobota o 13:59 Ta listwa ma tylko kondensator przeciwzakłóceniowy, czy mi się wydaje ? Niech dobrze służy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts