Top Hi-Fi & Video Design Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu 1 godzinę temu, Rafał S napisał: I bardzo słusznie. Nawiasem mówiąc, bardzo bym się zdziwił, gdyby ten Nordost, czy AQ dodały Ci ciepła w brzmieniu. Wiele z Audioquestów dodaje ciepła i solidnego fundamentu na basie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu @Top Hi-Fi & Video Design Co do fundamentu basowego - pełna zgoda. Jeśli natomiast chodzi o ciepło, to ja je rozumiem inaczej. Sam mam w tej chwili głośnikowe Type 9 i uważam je za dość neutralne. Miałem w domu trochę różnych kabli AQ (w tym kilka interkonektów analogowych) i wszystkie stawiały raczej na surowy realizm. Ciepłe - dla porównania - są niektóre modele Cardasa, Purista, czy Tellurium (oczywiście poza linią Silver). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Rafał S napisał: @Top Hi-Fi & Video Design Co do fundamentu basowego - pełna zgoda. Jeśli natomiast chodzi o ciepło, to ja je rozumiem inaczej. Sam mam w tej chwili głośnikowe Type 9 i uważam je za dość neutralne. Miałem w domu trochę różnych kabli AQ (w tym kilka interkonektów analogowych) i wszystkie stawiały raczej na surowy realizm. Ciepłe - dla porównania - są niektóre modele Cardasa, Purista, czy Tellurium (oczywiście poza linią Silver). Z tą surowością to mnie trochę zaskoczyłeś Spośród tego, co sprzedajemy, to na każdym Audioquest jest mniej lub bardziej "grubo" ziarnisty. Ale jak widać, może się to ułożyć totalnie odmiennie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu 27 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Audioquest jest mniej lub bardziej "grubo" ziarnisty. OK, natomiast dla mnie to wciąż nie jest wyznacznikiem ciepła. (Chyba rozmijamy się w terminologii. ) Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 54 minuty temu, Rafał S napisał: OK, natomiast dla mnie to wciąż nie jest wyznacznikiem ciepła. (Chyba rozmijamy się w terminologii. ) Pozdrawiam to indywidualne odczucia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu @Top Hi-Fi & Video Design Zaznaczam, że szanuję produkty AQ. Mam w tej chwili w systemie wpięte 4 ich kable, w tym jeden zasilający i część z tego prawdopodobnie zostanie u mnie jeszcze czas jakiś. (Już kończę offtop). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts