Rega Napisano Wtorek o 21:20 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:20 (edytowany) No, tak - mamy forumowego fachowca od gramofonów. Renowacja moich to też Jego dzieło. Edytowano Wtorek o 21:22 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Wtorek o 21:36 Udostępnij Napisano Wtorek o 21:36 @Pacman mamy wkładkę z tej samej stajni Ja mam ADC XLM MK III Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano wczoraj o 06:53 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 06:53 (edytowany) Też chciałem taka założyć,ale mi odradzili ze względu na słaby gramofon Edytowano 19 godzin temu przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano wczoraj o 11:11 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 11:11 13 godzin temu, Rega napisał: No, tak - mamy forumowego fachowca od gramofonów. Renowacja moich to też Jego dzieło. Zgadza się, wielki szacunek dla Grzesia, jego wiedzy i zdolnosci😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano wczoraj o 12:46 Udostępnij Napisano wczoraj o 12:46 5 godzin temu, Pacman napisał: Też chciałem taka założyć,ale mi odradzili ze względu na słaby gramofon Nie wierzę Jaki słaby ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano wczoraj o 12:57 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 12:57 5 minut temu, tomek4446 napisał: Nie wierzę Jaki słaby ? No tak,że to przeciętny i podstawowy gramofon i nie opłaca się wymieniać wkładki tylko jaj już to sama igłę,oryginalnie była adc 30 mk sferyk,więc założyłem adc 34 Mk III eliptyka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dnia 21.01.2025 o 14:53, Audio Autonomy napisał: Może na przykład S600: Dnia 21.01.2025 o 21:32, tomek4446 napisał: Ramię Ortofona AS212, talerz z odlewni Mercedesa wyważany nabijanymi ciężarkami , pływające zawieszenie, stroboskop , czego chcieć więcej. Ten z ogłoszenia jest bardzo ciekawy i zdaje się, że po porządnym serwisie. A pamiętacie czy ma regulację VTA? i czy da radę zamontować wkładkę Audio-Technica AT-VM95ML? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zosianow Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Dnia 19.01.2025 o 16:32, Pacman napisał: Witam serdecznie Po namysle postanowilem wynienic swoj gramofon Garrard 125SB na cos lepszego ,niestety nie znam sie w tym temacie ,po wielu przeczytanych watkow na roznych forach na temat jaki wybrac gramofon mam teraz metlik w glowie jaki wybrac,budzet do 2 tys ( jak wyjdzie mniej to lepiej) ,bedzie to gralo ze wzmakiem I tu prosba do Was o pomoc ,ponizej lista moich typow zaczerpnietych z sieci Akai AP 006 Denon DP 790 Pioneer PL 117D Pioneer PL 30 JVS QL F6 Lenco L78 Micro Seiki DQ 43 lub DQ 3 Thorens TD 160 Pozdrawiam serdecznie sprawdź sobie to lenco, piękny, wszechstronny, świetnie się sprawdza w takiej codziennej eksploatacji, pasuje w zasadzie do każdego wnętrza jeżeli zależy ci jakkolwiek na designie, a jest też atrakcyjny cenowo :)) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pacman Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 29 minut temu, zosianow napisał: sprawdź sobie to lenco, piękny, wszechstronny, świetnie się sprawdza w takiej codziennej eksploatacji, pasuje w zasadzie do każdego wnętrza jeżeli zależy ci jakkolwiek na designie, a jest też atrakcyjny cenowo :)) Ładny jest,ale to już chyba nie jest prawdziwe lenko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Palmos napisał: A pamiętacie czy ma regulację VTA? i czy da radę zamontować wkładkę Audio-Technica AT-VM95ML? Regulacji VTA niestety nie ma, ale VM95ML możesz tam zamontować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu 1 godzinę temu, Audio Autonomy napisał: VM95ML możesz tam zamontować 👍 A co myślicie o tym??? https://www.olx.pl/d/oferta/top-gramofon-marantz-6150-piano-kolekcjonerski-stan-wys-polecam-CID99-ID13q9PH.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=7 do tej wkładki co powyżej. Jest nie tak bardzo daleko ode mnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 15 minut temu Udostępnij Napisano 15 minut temu Nie, zupełnie nie warto kupować tego Marantza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts