Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Skoro mowa o muzyce i streamingu to raczej dział Stereo. Jeżeli kino i takie wymagania to powinienes szukać w używanych zestawach w swojej okolicy. Przygotuj też się na wycieczkę do salonu audio, żeby czegoś posłuchać oraz wrzuć plan/zdjęcia miejsca gdzie ten sprzęt będzie ustawiony. 

Napisano
57 minut temu, Robert Drozdzowski napisał:

Szukam Amplitunera + głośniki do 4-4,5tyś z radiem internetowym i z serwisami streamingowymi z muzyką oczywiscie zalezy mi najbardziej na czystym mocnym brzmieniu wbijającym w fotel....

Robert

Napisz proszę jak duże jest pomieszczenie i czy stawiasz na kolumny podłogowe czy też nie ma miejsca i idziemy w monitory ?

Napisano
17 godzin temu, Robert Drozdzowski napisał:

Szukam Amplitunera + głośniki do 4-4,5tyś z radiem internetowym i z serwisami streamingowymi z muzyką oczywiscie zalezy mi najbardziej na czystym mocnym brzmieniu wbijającym w fotel....

Robert

Może to nie ten dział, ale jak juz tu jestem to może coś doradzicie: pokój 6m na 4m , Nie wykluczam że moze to być też sprzet do Kina Domowego , ale głównie chce na tym posłuchać głośno dobrej jakośći muzyki.

Napisano
15 godzin temu, Q21 napisał:

Cześć :) Na jaki metraż szukasz zestawu? 

Rozważyłbym na pewno Audiolaba 6000A Play, a do niego kolumny z jednego z poniższych filmów ;) 

Czesc Pokój 6m na 4m  Ten wzmacniacz jest na prawde ciekawy, jeszcze  głośniki :) Jestem "zielony " w temacie dlatego pierwszy raz spotykam sie z czyms takim jak monitory...mysle ze na kolumny tez zznalazlo by sie miejsce...

Napisano
22 godziny temu, Robert Drozdzowski napisał:

Może to nie ten dział, ale jak juz tu jestem to może coś doradzicie: pokój 6m na 4m , Nie wykluczam że moze to być też sprzet do Kina Domowego , ale głównie chce na tym posłuchać głośno dobrej jakośći muzyki.

Problem polega na tym że nie wiesz czego szukasz.

No ale ok

Dnia 22.01.2025 o 15:22, Robert Drozdzowski napisał:

zalezy mi najbardziej na czystym mocnym brzmieniu wbijającym w fotel....

No to stereo.

Jednak kwestia zamknieta.

Pytanie czy w budzecie 5K nie wolisz uzywanego?

Jak nowy to Cambridge AXR 100 + Wiim mini + HEco Aurora 700 albo 1000 lepiej no i masz wgniotkę z fotel :)

Napisano
5 godzin temu, Robert Drozdzowski napisał:

a co sądzisz o połączeniu audiolab 6000a + Heco aurora 700

Audiolab to spokojniejsze i cieplejsze granie od AXR100 :) Też dość popularne połączenie. 

Napisano
Dnia 24.01.2025 o 10:32, Robert Drozdzowski napisał:

Dzięki za propozycje zestawu...a z używanych rzeczy warto coś pomyśleć?

Z uzywanych będziemy mieli nawet wiekszy wybór. I pewnie nawet wyższych modeli.

Dnia 24.01.2025 o 10:54, Robert Drozdzowski napisał:

a co sądzisz o połączeniu audiolab 6000a + Heco aurora 700

Do Aurory zdecydowanie lepiej AXR 100

Napisano
48 minut temu, Piotr Sonido napisał:

No to napisze Ci to samo co w tamtynm drugim wątku. Mocy to tu nie będzie.

Zdaje sięże Ty szukasz coś pokroju AXR 100 + Wiim mini + HEco Aurora 700 albo ELAC F6.2

Może coś takiego było by ok..ale chyba sie nie zmieszcze w 5 tyś

Napisano
15 godzin temu, Q21 napisał:

Argon zagra nieco cieplej, łagodniej w górze i większym całościowo dźwiękiem niż WiiM :) Moim zdaniem też lepiej radzi sobie z wyższymi poziomami głośności.

dziekuje za podpowiedz.....potrzebuje gdzies pojechac na odsłuch.., szkoda ze Olkusza troche do was daleko ..musze poszukac gdzies koło domu.

Napisano
22 godziny temu, Robert Drozdzowski napisał:

dziekuje za podpowiedz.....potrzebuje gdzies pojechac na odsłuch.., szkoda ze Olkusza troche do was daleko ..musze poszukac gdzies koło domu.

..Jeszcze tylko małe pytanie co byście wzieli yamaha r-x600a czy agron audio sa2 ?

i jeszcze zastanawiam sie nad głośnikami pylon opal 30 czy aurora 700 ?...albo tańsze pylon pearl 27

Q21 jak bedziesz miał chwilę to zrób mi jakąś dobrą ofertę i bedziemy działać.....

Napisano

Tu są tak różne brzmienia, że ciężko dać jednoznaczną odpowiedź.

Yamaha jest twardsza w basie i górze, ma tej góry też więcej. Większa moc, lepsza scena. 

Pylony Pearl 27 najspokojniejsze, grające naturalnie. Heco Aurora 700 żywe, dynamiczne granie. Opale są tak między nimi, z fajnym dołem. 

Napisano
53 minuty temu, Q21 napisał:

Pylony Pearl 27 najspokojniejsze, grające naturalnie. Heco Aurora 700 żywe, dynamiczne granie. Opale są tak między nimi, z fajnym dołem. 

Podłogowe Pearl są spokojniejsze od Opali? Z monitorami było odwrotnie - pamiętam, że Pearl były żywsze od Opali, szybsze i z twardszym basem.