AudioMłot Napisano 24 stycznia Napisano 24 stycznia (edytowany) Witam. Rozważam zakup przewodowych słuchawek wokółusznych i wzmacniacza, najlepiej lampowego, głównie do słuchania muzyki wieczorami przed snem. Obecnie używam słuchawek JBL Quantum 100, a źródłem dźwięku jest mój telefon i apka Spotify, rodzaj muzyki to Rock i Metal. Poszukuję czegoś o lepszej jakości dźwięku. Czy mogliby Państwo coś polecić? Mój budżet na słuchawki i wzmacniacz wynosi 2000zł. 🤔 Edytowano 24 stycznia przez AudioMłot Odpisz, cytując
Q21 Napisano 24 stycznia Napisano 24 stycznia Cześć Jeśli chciałbyś wzmacniacz lampowy i cały set z Polski, to będzie trochę problematycznie. W tym budżecie jest ich bardzo mało, a co dopiero, żeby dobrze grały. Spróbowałbym na start z Meze 105 AER, do nich niedrogi iFi Audio Uno. Z innych słuchawek warto rozważyć Hifimany Deva, Sundara W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 24 stycznia Napisano 24 stycznia 21 godzin temu, AudioMłot napisał: Witam. Rozważam zakup przewodowych słuchawek wokółusznych i wzmacniacza, najlepiej lampowego, głównie do słuchania muzyki wieczorami przed snem. Obecnie używam słuchawek JBL Quantum 100, a źródłem dźwięku jest mój telefon i apka Spotify, rodzaj muzyki to Rock i Metal. Poszukuję czegoś o lepszej jakości dźwięku. Czy mogliby Państwo coś polecić? Mój budżet na słuchawki i wzmacniacz wynosi 2000zł. 🤔 Cześć W tej cenie, bardzo ciężko będzie przebić B&W PX8 - https://www.tophifi.pl/sluchawki/sluchawki-z-redukcja-szumow/bowers-wilkins-px8.html Ten model, jest aktualnie w bardzo atrakcyjnej cenie, gdyż pierwotnie kosztował on ponad 3000 zł! Dostaniesz bardzo dobre ANC, sterowane z poziomu słuchawki oraz aplikacji. Wysoką jakość wykonania (skóra oraz dużo aluminium) no i przede wszystkim... dźwięk wysokiej próby. Nie zabraknie Ci niskiego basu, dużej klarowności, spójności oraz detalu. Chętnie zaprezentujemy Ci to w salonach Tophifi Odpisz, cytując
gadek80 Napisano 26 stycznia Napisano 26 stycznia (edytowany) Ja jeszcze dorzucę to, że Spotify nie jest liderem w jakości dźwięku, więc wydasz na sprzęt na wzmacniacz, żeby ładnie grało a jakość dźwięku okroi Spotyfi, bo nadaje w jakości co najwyżej 320kbs czyli znacznie poniżej jakości CD a Tidal nawet jakość studyjną czyli powyżej płyty CD co prawda aplikacja kiepska, ale w muzyce najważniejsza jest jakość dźwięku. nie obraź się, ale to tak jakbyś chciał kupić dobry rower górski a jeździć nim po chodniku. Sam osobiście mam Audio-Technika M50xBT2 opisywane jako studyjne i faktycznie ładnie grają po blutufie lecz po kablu z mojego telefonu już nie, mimo że mam Tidala. Po bluetooth grają z Tidala przez kodek LDAC do słuchawek i jest super, a po kablu wykorzystują wzmacniacz, kartę telefonu, która gra znacznie gorzej. Edytowano 26 stycznia przez gadek80 1 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 26 stycznia Napisano 26 stycznia 16 minut temu, gadek80 napisał: Ja jeszcze dorzucę to, że Spotify nie jest liderem w jakości dźwięku, więc wydasz na sprzęt na wzmacniacz, żeby ładnie grało a jakość dźwięku okroi Spotyfi, bo nadaje w jakości co najwyżej 320kbs czyli znacznie poniżej jakości CD a Tidal nawet jakość studyjną czyli powyżej płyty CD co prawda aplikacja kiepska, ale w muzyce najważniejsza jest jakość dźwięku. nie obraź się, ale to tak jakbyś chciał kupić dobry rower górski a jeździć nim po chodniku. Sam osobiście mam Audio-Technika M50xBT2 opisywane jako studyjne i faktycznie ładnie grają po blutufie lecz po kablu z mojego telefonu już nie, mimo że mam Tidala. Po bluetooth grają z Tidala przez kodek LDAC do słuchawek i jest super, a po kablu wykorzystują wzmacniacz, kartę telefonu, która gra znacznie gorzej. Trzeba dołożyć , któregoś z lepszych dongli( tych w cenach od około 500 do 800zł), a po kablu (najlepiej po zbalansowanym wejściu 4.4)będziesz miał lepiej niż po LDAC. 1 Odpisz, cytując
AudioMłot Napisano 31 stycznia Autor Napisano 31 stycznia Wpadło Meze 99 Neo + iFi Zen Can Signature od q21😉, przeniosłem się ze Spotify na Tidal i na nowo odkrywam swoje ulubione utwory. Banan mi z gęby nie schodzi, jestem pod wrażeniem, nie mogę i nie chcę przestać słuchać. Z czasem dokupię lepszego DAC-a, bo jak na razie muzyka z telefonu idzie przez adapter Ugreen, ale i tak jest super.😁 Dzięki wszystkim za wskazówki 😊👍 1 Odpisz, cytując
AudioMłot Napisano 12 lutego Autor Napisano 12 lutego W celu uniknięcia zbędnego powielania tematów, zwracam się z zapytaniem dotyczącym współpracy przetwornika cyfrowo-analogowego (DAC) z iFi Zen CAN Signature. Czy zasadne jest połączenie tego wzmacniacza z iFi Hip DAC 2, gdzie iFi Hip pełniłby rolę przetwornika cyfrowo-analogowego, a Zen CAN – wzmacniacza słuchawkowego? Dodatkowo, iFi Hip DAC 2 byłby wykorzystywany okazjonalnie jako samodzielny wzmacniacz przenośny. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 lutego Napisano 12 lutego Nie będzie to optymalne połączenie, bo hip-dac nie ma jako takiego wyjścia liniowego, więc dublujesz wzmacniacze. Odpisz, cytując
AudioMłot Napisano 14 lutego Autor Napisano 14 lutego 37 minut temu, kn1234 napisał: Od razu było kupić zen daca,nie cana Przy zakupie cana skorzystałem z promocji, do zestawu już leci SMSL su-1 😉 Odpisz, cytując
Recommended Posts