Webster.brd Napisano Poniedziałek o 10:39 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:39 Tytuł tematu jest ogólny bo nie wiem dokładnie czego potrzebuje. Złożyłem nowy zestaw AP midex i nad m33, który mam połączony kablami ze starego zestawu: kimber kable 4vs zakończone wtykami nakamichi. I wszystko jest ok. Stary zestaw(fyne 502 i Cyrus one cast )chce dać na razie tacie do domu, więc potrzebuje drugiego kompletu kabli głośnikowych . I pytanie: czy kupić sobie nowe kable, a kimber kable oddać, czy kupić coś do starego zestawu. Nie wnikam, czy kable grają, czy nie, chce żeby były poprawnie wykonane. Jeśli już mają coś od siebie dodać to może trochę basu, ale najlepiej żeby były neutralne. Mogą być gołe, wtyki mogę dołożyć sam. Jakieś propozycje? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomikin Napisano Poniedziałek o 12:30 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:30 (edytowany) Jeśli internet dobrze mi pokazuje ceny to twój nowy zestaw ma wartość około 40 tys. zł więc sugerowałbym dobrać kable bardziej odpowiednie do klasy sprzętu. Nie mówię, żeby zaraz kupować kable za 4 tyś bo i na kimberach 4VS system będzie grał ale na przewodach lepszej jakości uzyskasz adekwatnie lepszy dźwięk. Napisz ile chcesz przeznaczyć na nowe kable i jaką mają mieć długość a forum będzie miało łatwiej coś zaproponować. Edytowano Poniedziałek o 12:31 przez tomikin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano Poniedziałek o 12:58 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:58 No właśnie stąd moje pytanie: czy warto dobierać jakieś drogie kable, czy zostać przy tych, co mam i kupić jakieś tanie do starego systemu. Nie wiem ile chce przeznaczyć, bo tematu kabli nie zgłębiałem. Chciałbym właśnie żeby były " adekwatne", jak napisałeś. Jeśli obecne kimber nie są. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salon Planeta Dźwięku Napisano Poniedziałek o 13:49 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 13:49 Jeżeli szukasz przewodów z lekkim ociepleniem i uzupełnieniem basu to zwróć uwagę na Cardasy, np. Crosslink. Gdybyś chciał zaszaleć nieco bardziej i faktycznie postawić na neutralność i przestrzeń to poleciłbym Ci Van den Hul The Magnum Hybrid MKII. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomikin Napisano Poniedziałek o 14:25 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:25 1 godzinę temu, Webster.brd napisał: No właśnie stąd moje pytanie: czy warto dobierać jakieś drogie kable, czy zostać przy tych, co mam i kupić jakieś tanie do starego systemu. Nie wiem ile chce przeznaczyć, bo tematu kabli nie zgłębiałem. Chciałbym właśnie żeby były " adekwatne", jak napisałeś. Jeśli obecne kimber nie są. Ponieważ ja sam jestem na etapie poszukiwań kabla do swojego systemu mogę Ci poradzić, żebyś sobie wypożyczył lub kupił z możliwością zwrotu droższe kable jak choćby te zaproponowane przez @Salon Planeta Dźwięku i wtedy sam się przekonasz czy warto, to najlepsza opcja. Są osoby, które nie słyszą różnicy albo jest ona dla nich mało znacząca więc jeśli i Tobie zarówno tańsze jak i droższe przewody zabrzmią bardzo podobnie lub nawet tak samo to wtedy nie będzie sensu pchać się w większe wydatki. Będziesz mógł kupić tańsze przewody jak np. Melodika do starego systemu i będzie po sprawie 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Poniedziałek o 14:57 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:57 4 godziny temu, Webster.brd napisał: Złożyłem nowy zestaw AP midex i nad m33, który mam połączony kablami ze starego zestawu: kimber kable 4vs zakończone wtykami nakamichi Słyszałeś o kablach Tara Labs z Nadami serii M 2,3 itd dobrze się zgrywają. Masz już zestaw nie w kij dmuchał, więc warto pospinać to czymś ciekawym, zależy ile chcesz na to przeznaczyć. Oprócz kabli, może też warto pomyśleć nad poprawą akustyki, nie musisz wołać do tego branży. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 20:01 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:01 7 godzin temu, Webster.brd napisał: No właśnie stąd moje pytanie: czy warto dobierać jakieś drogie kable, czy zostać przy tych, co mam i kupić jakieś tanie do starego systemu. Nie wiem ile chce przeznaczyć, bo tematu kabli nie zgłębiałem. Chciałbym właśnie żeby były " adekwatne", jak napisałeś. Jeśli obecne kimber nie są. Bez odsłuchu ani rusz Na pewno sprawdziłbym Tellurium Q Silver II, Chord Epic X Speaker oraz Ricable Magnus Speaker W razie czego zapraszam do kontaktu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:25 Udostępnij Napisano Wtorek o 06:25 4VS bym zostawił a do zestawy z Fyne dokupił bez końcówek Chord Clerway. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts