fp74 Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Maskun powinieneś dostać od Apollona jakiś rabat, bo się tu ruch w interesie zrobił. Sam już widzę, że będę brał pod uwagę przy wymianie końcówki purifi (w czyim wykonaniu to się okaże, bo Apollon robi piękne te końcówki, zwłaszcza w wersji Lux, no ale Audiophonics też wygląda dobrze). Czekamy na wrażenia nowych, szczęśliwych posiadaczy.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Zauważyłem, że za 10% dodają przedłużenie gwarancji do 5 lat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponczol Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca 4 godziny temu, CiemnyP napisał: Jesli chodzi o zamowienia to chyba teraz maja ciezki okres. Moje zamowienie z 9 luty jeszcze nie zostalo wyslane wiec w te 14 dni to ja bym teraz nie wierzył. Najgorsze ze nie odpisuja na maila, i tylko ich czat bot z strony odpowiedzial ze bedzie wyslane w tym tygodniu ale to pewnie jakies AI a nie prawdziwa osoba odpisywala. @ponczol A Ty z jakim wsparciem rozmawiales ? z czatbotem czy prawdziwym czlowiekiem ? Po tym w jaki sposób odpisywał podejrzewam, że był to prawdziwy człowiek. Pytałem również o czas realizacji - około 21 dni roboczych. Wstrzymam się z zamówieniem i poczekam na opinie osób które zamówiły i czekają na dostawę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CiemnyP Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca Dzisiaj pisalem wydaje sie ze z czlowiekiem, podobno moj wzmacniacz jest juz wyprodukowany i musi jeszcze przejsc 48h test. Dostawa przyszly tydzien. Mam nadzieje ze to juz wkrotce nastapi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca 58 minut temu, ponczol napisał: Po tym w jaki sposób odpisywał podejrzewam, że był to prawdziwy człowiek. Kiedyś to widziałem w filmach sf, a teraz to się dzieje .... 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponczol Napisano 6 marca Udostępnij Napisano 6 marca 10 minut temu, fp74 napisał: Kiedyś to widziałem w filmach sf, a teraz to się dzieje .... 🤔 Teraz też nie wiesz na 100% czy piszesz w tym wątku z "realnymi człowiekami" 😁 Jak tak patrzę co wyprawiają czaty GPT to można się chwilami przerazić...🙄 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano 6 marca Autor Udostępnij Napisano 6 marca 11 godzin temu, ponczol napisał: Myślisz, że Purifi 1ET6525SA bez problemu pociągnie większość kolumn podłogowych? Bez najmniejszych problemów.. ale kup inny jak chcesz zawsze to będzie parę słów czy zdjęć innego ich produktu. A odnośnie botów, człowieków😉.. Jeśli podpisuje się "Tibor" to jest to w 100% człowiek... ba, to sam założyciel bo on lubi z klientami pisać. Widocznie zajmuje się już teraz samym składaniem jak było na początku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
perfektcom Napisano Czwartek o 19:49 Udostępnij Napisano Czwartek o 19:49 13 godzin temu, ponczol napisał: Myślisz, że Purifi 1ET6525SA bez problemu pociągnie większość kolumn podłogowych? Posiadam w tej chwili Canton Vento 896.2 i noszę się z zamiarem zakupu Elac FS 407 (bardziej prostokątne, starszy model jeszcze przed Vela) Zaznaczę, że również nie słucham muzyki głośno... Wczoraj na wsparciu Appolon'a polecono mi wersję Purifi 1ET7040SA - niby, że będzie lepiej bo Canton to duże kolumny... lepiej = również będzie drożej - chciałbym wersję lux z większą obudową - będzie pasować wielkościowo do innych sprzętów oraz będzie miało lepsze chłodzenie... Starsza wersja 270W na 8 Ohm (400W na 4 Ohm) napędzała moje 802D3 be problemów. Myślę, że nowa wersja da radę KAŻDYM kolumnom. Mój był z audiophonics. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zap Projekt Napisano Piątek o 17:23 Udostępnij Napisano Piątek o 17:23 (edytowany) Dnia 28.01.2025 o 09:08, maskun napisał: Nie chce za dużo o innym sprzęcie bo ma być o samej końcówce ale prawda taka że ten mój test to połączenie końcówki, źródła i kolumn. Różnice do wcześniejszych a miałem u siebie ich troche (Roth Oli 40 ->Tannoy M3 ->KEF Q700 -> KEF R700 ->KEF R3 ->JMR Lucia ->Pylon Diamond 30 -> B&W CM10 s2 ->Sonus Faber Venere 3.0 ->Sonus Faber Venere S -> obecne DIY na Satori Textreme) to najdokładniejsze, realistyczne brzmienie praktycznie każdej muzyki - no może poza starszymi gorzej nagranymi kawałkami ale o tym wspomnę jeszcze bo dopisze dziś najważniejsze co do mojego wrażenia i testów tego sprzętu. Hej Trafiłem do wątku przez link od osoby która szuka wzmacniacza do swoich podobnych kolumn robionych u Nas. zaglądam czytam i myśle to chyba Nasze ... Jeśli wszystko się zgadza to gratuluje zakupu bo to świetnie grajaca i dobrze doinwestowana para. Jak chcesz zdjęcia bebechów i pomiary to znajdziesz u Nas. A teraz zabieram się za lekture testu końcówek purifi bo już kolejny raz słyszę pochwały o tych układach. Edytowano Piątek o 17:32 przez Zap Projekt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maskun Napisano Piątek o 19:14 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 19:14 1 godzinę temu, Zap Projekt napisał: Hej Trafiłem do wątku przez link od osoby która szuka wzmacniacza do swoich podobnych kolumn robionych u Nas. zaglądam czytam i myśle to chyba Nasze ... Jeśli wszystko się zgadza to gratuluje zakupu bo to świetnie grajaca i dobrze doinwestowana para. Jak chcesz zdjęcia bebechów i pomiary to znajdziesz u Nas. A teraz zabieram się za lekture testu końcówek purifi bo już kolejny raz słyszę pochwały o tych układach. Cześć. Tak kolumny ja odkupiłem od kogoś i one były wcześniej przez Was poprawiane, strojone+ dodawane głośniki z TeXtreme i wiadomo nowe zwrotki. Wcześniejszy właściciel po prostu chciał zmienić na coś innego - audiofilia już taka dziedzina że ciągle się eksperymentuje ale ja się łatwo ich nie pozbędę 😄 i wątpie że sprzedam.....bo ileż musiałbym teraz na lepsze wydać 🤐 Już na byle jakich wzmacniaczach te kolumny grają nadzwyczaj dobrze deklasując wszystko wszerz i wzdłuż......ale przez swoją przyjazną impedancje, jakość głośników i wysokiej jakości zwrotnice wraz z dobrym wzmacniaczem jest bardzo angażująco i realistycznie. Ogólnie połączenie z Purifi bajka ! obojętnie może być NAD, Naim czy manufaktury jak ja wybrałem bo negatywnej D-klasowości w nich mało. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zap Projekt Napisano Piątek o 20:27 Udostępnij Napisano Piątek o 20:27 Dzięki! Niech słuzą długo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Sobota o 09:36 Udostępnij Napisano Sobota o 09:36 @Zap Projekt a jak wyglądają postępy w pracy nad małym monitorkiem z wooferkiem MW16TX? Ruszyliście z tematem czy brak czasu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zap Projekt Napisano Sobota o 13:37 Udostępnij Napisano Sobota o 13:37 (edytowany) 4 godziny temu, kaczadupa napisał: @Zap Projekt a jak wyglądają postępy w pracy nad małym monitorkiem z wooferkiem MW16TX? Ruszyliście z tematem czy brak czasu? Są na etapie początkowych pomiarów. 1 parę będziemy chcieli zbudować prototypowo z możliwością przetestowania nie tylko przez Nas. W między czasie powstają jeszcze 3 inne projekty pod Nasz znaczek. Czas zabiera Nam głównie realizacje dla producentów kolumn, i montaż zamówień na monitory MW19 mamy wrażenie że od 2024 mocno wszystko przyśpiesza - sprzedaż mocno wzrosła jak na tak małą manufakture jaką Jesteśmy. Edytowano Sobota o 13:38 przez Zap Projekt 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziulek85 Napisano Poniedziałek o 09:21 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:21 U mnie status wysyłki urządzenia na dzień dzisiejszy bez zmian... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponczol Napisano Poniedziałek o 17:37 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:37 8 godzin temu, radziulek85 napisał: U mnie status wysyłki urządzenia na dzień dzisiejszy bez zmian... Nie możesz napisać na stronie producenta na kiedy jest przewidziana wysyłka? Ja wczoraj zamówiłem egzemplarz dla siebie 🧐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziulek85 Napisano Poniedziałek o 17:42 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:42 1 minutę temu, ponczol napisał: Nie możesz napisać na stronie producenta na kiedy jest przewidziana wysyłka? Ja wczoraj zamówiłem egzemplarz dla siebie 🧐 Pisałem na czacie 3 marca i dostałem odpowiedź "finish date of you order is 6 march" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponczol Napisano Poniedziałek o 17:49 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:49 5 minut temu, radziulek85 napisał: Pisałem na czacie 3 marca i dostałem odpowiedź "finish date of you order is 6 march" 6 marca to czwartek - jeśli wysłali w piątek to po drodze mamy weekend i dziś jest poniedziałek... Myślę, że jeśli naprawdę wysłali w piątek to do końca tego tygodnia paczka powinna być u Ciebie 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziulek85 Napisano Poniedziałek o 17:54 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:54 1 minutę temu, ponczol napisał: 6 marca to czwartek - jeśli wysłali w piątek to po drodze mamy weekend i dziś jest poniedziałek... Myślę, że jeśli naprawdę wysłali w piątek to do końca tego tygodnia paczka powinna być u Ciebie 🙂 Jeśli by tak było to myślę ze bym dostał chyba maila lub tez status by sie zmienił na ich stronie w moim zamówieniu...a tak jest cały czas od chwili zamówienia 13 lutego jako "processing" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponczol Napisano Poniedziałek o 17:59 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 17:59 3 minuty temu, radziulek85 napisał: Jeśli by tak było to myślę ze bym dostał chyba maila lub tez status by sie zmienił na ich stronie w moim zamówieniu...a tak jest cały czas od chwili zamówienia 13 lutego jako "processing" Ja nie zakładałem konta na stronie Apollona podczas zamówienia... Czy teraz jakoś można tam założyć konto? Nie widzę takiej opcji. Zerkając na stronę dokładniej to ogólnie nie była chyba uaktualniana od jakiegoś czasu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziulek85 Napisano Poniedziałek o 18:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:03 2 minuty temu, ponczol napisał: Ja nie zakładałem konta na stronie Apollona podczas zamówienia... Czy teraz jakoś można tam założyć konto? Nie widzę takiej opcji. Zerkając na stronę dokładniej to ogólnie nie była chyba uaktualniana od jakiegoś czasu... Wydaje mi sie że zakładałem konto na tej stronie na kompie stacjonarnym ponieważ widzialem wtedy wiecej opcji niż patrząc z poziomu tel... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponczol Napisano Poniedziałek o 18:12 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:12 Nie widzę takiej opcji żeby założyć konto... Napisałem na czacie - najpierw było, że rozmówcą jest BOT a potem zmieniło się na Apollon Audio Support i dostałem odpowiedź na pytanie o czas realizacji mojego zamówienia - "your order is in production. It will be finished in 14 working days like mentioned on our website". Teraz już nic nie możemy zrobić - musimy czekać na paczki... Jaką wersję zamówiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziulek85 Napisano Poniedziałek o 18:14 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:14 Przed chwilą, ponczol napisał: Nie widzę takiej opcji żeby założyć konto... Napisałem na czacie - najpierw było, że rozmówcą jest BOT a potem zmieniło się na Apollon Audio Support i dostałem odpowiedź na pytanie o czas realizacji mojego zamówienia - "your order is in production. It will be finished in 14 working days like mentioned on our website". Teraz już nic nie możemy zrobić - musimy czekać na paczki... Jaką wersję zamówiłeś? Pewnie i tak warto 🤪wersja podstawowa 1ET6525SA ST Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ponczol Napisano Poniedziałek o 18:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 18:43 No to czekamy 😄 Jeśli ktoś otrzyma już swój klocek i trochę potestuje to zapraszam do wyrażenia swojej opinii 🙃 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts