JarekSt Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu Cześć wszystkim. Od 3 miesięcy jestem szczęśliwym posiadaczem zestawu amplituner stereo Onkyo 8470 + Pylon Sapphire 31. Jest to moje pierwsze audio, bardzo fajnie gra, jestem bardzo zadowolony, no ale... Jest z tyłu głowy myśl, że może być jeszcze lepiej, że kolumny mają zapas, stąd pojawiła się myśl aby kolumny były napędzane przez wzmacniacz lub końcówkę mocy, a ten obsługiwany przez obecny amplituner. Nie chcę rezygnować z jego funkcji (streaming, radio, hdmi, aplikacja), więc chcę go zostawić w zestawie. Powiedzcie proszę czy to jest dobra myśl, że dołożenie takiego elementu wpłynie odczuwalnie na jakość dźwięku, czy za niego będzie odpowiadał ostatni element, a nie będzie ograniczona przez dotychczasowy amplituner? Jakie warunki musi spełniać dołożony element? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano 18 godzin temu Udostępnij Napisano 18 godzin temu (edytowany) Jeśli chcesz bardzo dobrego dzwięku i się nie boisz że to chińczyk to z czystym sumieniem D5pro. Edytowano 18 godzin temu przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Cześć Moim zdaniem nie uzyskasz rozsądnego zysku jakościowego w ten sposób. Co rozumiesz przez ten fragment? 14 godzin temu, JarekSt napisał: że kolumny mają zapas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JarekSt Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Q21 napisał: Cześć Moim zdaniem nie uzyskasz rozsądnego zysku jakościowego w ten sposób. Co rozumiesz przez ten fragment? Ograniczeniem w takim przypadku będzie amplituner jako przedwzmacniacz? Jaka jest w takim razie inna alternatywa, która da realny skok jakości, zachowując funkcjonalność amplitunera? Przez zapas rozumiem, że mogą zagrać bardziej wyraziście, przestrzennie, dźwięku będzie więcej, przy cichym odsłuchu nie będzie wyraźnie ograniczony. Nie wiem jak to dokładniej wyjaśnić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano 33 minuty temu Udostępnij Napisano 33 minuty temu (edytowany) Za późno pytasz o poradę. Kupiłeś amplituner który ma robić tylko za funkcje sieciowe i wydałeś na niego ponad 3tys 😳 Mogłeś kupić o wiele lepszy wzmacniacz + WiiM za kilka stówek i miałbyś sieć i lepsze granie. Edytowano 33 minuty temu przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts