bielak75 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu (edytowany) Szanowni, użyłem kalkulatora, który pokazał przybliżony rozkład akustyczny mojego pokoju. Niestety, wszystko zgadza się z poniższym. Szacun dla twórcy kalkulatora i podziękowanie za udostępnienie. Proszę o poradę jak pozbyć się dużej dziury na basie. Edytowano 7 godzin temu przez bielak75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Cześć, Możesz ją przesunąć poza zakres pasma przenoszenia kolumn. Wystarczy odjechać od ściany na odpowiednią odległość 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) 10 minut temu, MariuszZ napisał: Wystarczy odjechać od ściany na odpowiednią odległość Ja kiedyś kombinowałem, żeby nałożyć ten dołek na częstotliwość rezonansową (ok. 43Hz). Ale kolumny musiałyby wyjechać na środek pokoju. Edytowano 6 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Jest problem bo lewa kolumna już wchodzi w światło wejścia, ale pokombinuję. Patrzę, że musiałbym odsunąć kolumny o 1.4 m od tylnej ściany, czyli odpada - brak akceptacji żony Czy na drugim końcu pokoju nie mogę czegoś ustawić? Edytowano 6 godzin temu przez bielak75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu Subwoofer. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 4 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 4 godziny temu 21 minut temu, PanKlor napisał: Subwoofer. Tylko?? No cóż, nie brałem tego pod uwagę. Jaki polecacie do stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanKlor Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu Odpal jeszcze raz kalkulator, ustaw źródło basu gdzie możesz wstawić suba i zobacz czy powinno pomóc. Zacząłbym od np. SVS SB1000 Pro. W razie czego ma prostą apkę i DSP więc będziesz miał jakąś kontrolę nad tym co będzie produkował. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 3 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, PanKlor napisał: Odpal jeszcze raz kalkulator, ustaw źródło basu gdzie możesz wstawić suba i zobacz czy powinno pomóc. Zacząłbym od np. SVS SB1000 Pro. W razie czego ma prostą apkę i DSP więc będziesz miał jakąś kontrolę nad tym co będzie produkował. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu A wchodzi w grę zmiana ustawienia kolumn w pomieszczeniu? bo u mnie każdorazowo lepiej brzmią kolumny ustawione na dłuższej ścianie. próbowałeś innych ustawień? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 2 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 2 godziny temu Obecnie nie mam takiej możliwości. Opcja do przemyślenia na przyszłość. Dopiero co robiłem remont i nową aranżację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu W takim razie spróbuj w miarę możliwości przysunąć kolumny do tylnej ściany, to zazwyczaj wzmacnia bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bielak75 Napisano 43 minuty temu Autor Udostępnij Napisano 43 minuty temu 34 minuty temu, michaudio napisał: W takim razie spróbuj w miarę możliwości przysunąć kolumny do tylnej ściany, to zazwyczaj wzmacnia bas. Przesuwałem, niewiele to dało. Chyba nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts