Afigur Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego czesc, dołożyłem sobie na próbę oprócz spotify jeszcze tidala. i mam mały problem z odtwarzaniem na cambridge audio evo150 poprzez tidal connect: mianowicie po włączeniu utworu i wybraniu jako wyjście evo150 wszystko jest ok - muza leci przez ampli na głośniki. Ale jak wybieram za chwilę inną płytę, tidal connect pokazuje komunikat "błąd połączenia z serwerem" i odtwarza ją z telefonu - znowu w apce musze recznie wybrać evo150. Odłaczenie na chwile od zasilania nic nie dało. Spotify connect działa normalnie-tzn podczas zmiany płyt czy playlist muzyka ciagle idze przez wybrany wczesniej amplituner. Czasami po zmianie słuchanej płyt tidal działa normalnie, tzn ciaglę używa amplitunera - ale to bardzo rzadko. Wolałbym zostać przy tidal-przyjemniej brzmi ale ciagłe wybieranie z apki wyjścia jest upierdliwe. Coś nie działa poprawnie na linii tidal connect-ca evo150. miał może ktoś podobny przypadek? pozdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego Ostatnio tak jest z tidalem tez na innych urzadzeniach.Po zmianie listy odtwarzania albo próbie wlączenia kolejnej plyty trzeba na nowo wybrac urzadzenie do odtwarzania.Nie jest tak caly czas ale dosc czesto.Albo Tidal ma jakies problemy albo conect nie lubi sie z niektórymi routerami... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 lutego Udostępnij Napisano 9 lutego (edytowany) 30 minut temu, T Z6 napisał: Tidal ma jakies problemy albo conect nie lubi sie z niektórymi routerami... Raczej to nie Tidal ma problemy 😉 Najczęściej konfiguracja routera i konfiguranta 😉 2 godziny temu, Afigur napisał: Coś nie działa poprawnie na linii tidal connect-ca evo150. A może lepiej korzystać z aplikacji Cambridge, bo o ile mi wiadomo z jej poziomu logujesz się do serwisu Tidala i masz bezpośrednie połączenie z serwerem. Ta aplikacja ma natywnie zaimplementowane serwisy Tidala, Qobuza i Deezer z tego trzeba korzystać, bo wszelkie Connecty będą stwarzać problemy, sonicznie też tak sobie. Edytowano 9 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Afigur Napisano 10 lutego Autor Udostępnij Napisano 10 lutego Jako zrodla moge zdefiniowac tidal oraz tidal connect. Wybierając w streammagic tidal connect, przenosi mnie do apki tidal connect. Wchodząc z poziomu streammagic do tidal to nic się nie dzieje poza zweryfikowaniem urządzenia. A potem nie mogę się zalogować podając adres i hasło bo założyłem konto logując się przez google. Nie wiem co można bezpośrednio z tidal robić . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego Właśnie słyszy się ostatnio że Tidal ma problemy na wielu urządzeniach. Nie rozumiem co router mógłby tu namieszać skoro dziala a ptoem nie. ale jego też warto sprawdzić. Streammagic nie daje teraz możliwości streamownaia przez niego? Nie wiem kiedyś była taka opcja. A Mconnect? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam B Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego 17 godzin temu, Afigur napisał: czesc, dołożyłem sobie na próbę oprócz spotify jeszcze tidala. i mam mały problem z odtwarzaniem na cambridge audio evo150 poprzez tidal connect: mianowicie po włączeniu utworu i wybraniu jako wyjście evo150 wszystko jest ok - muza leci przez ampli na głośniki. Ale jak wybieram za chwilę inną płytę, tidal connect pokazuje komunikat "błąd połączenia z serwerem" i odtwarza ją z telefonu - znowu w apce musze recznie wybrać evo150. Odłaczenie na chwile od zasilania nic nie dało. Spotify connect działa normalnie-tzn podczas zmiany płyt czy playlist muzyka ciagle idze przez wybrany wczesniej amplituner. Czasami po zmianie słuchanej płyt tidal działa normalnie, tzn ciaglę używa amplitunera - ale to bardzo rzadko. Wolałbym zostać przy tidal-przyjemniej brzmi ale ciagłe wybieranie z apki wyjścia jest upierdliwe. Coś nie działa poprawnie na linii tidal connect-ca evo150. miał może ktoś podobny przypadek? pozdr Identyczny objaw od kilku dni mam na wiim pro / wiim home. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego (edytowany) 5 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Właśnie słyszy się ostatnio że Tidal ma problemy na wielu urządzeniach. Nie rozumiem co router mógłby tu namieszać skoro dziala a ptoem nie. ale jego też warto sprawdzić. Streammagic nie daje teraz możliwości streamownaia przez niego? Nie wiem kiedyś była taka opcja. A Mconnect? 19 minut temu, Adam B napisał: Identyczny objaw od kilku dni mam na wiim pro / wiim home. Ale Wy mówicie o aplikacji Tidal z której poziomu wybieracie Tidal Connect do urządzenia w sieci domowej? Bo w apce Mind od Moona, gdzie natywnie są serwisy m.in. Tidal i nic się dzieje. Edytowano 10 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego Na starym Cyrus one cast tak miałem. Po zmianie albumu, czy playlisty często musiałem jeszcze raz wybierać, żeby było odtwarzane że streamingu. Przy testach na naim unity atom tidal dział jeszcze gorzej, do tego stopnia że nie można było komfortowo słuchać. Przy testach wiim ultra działało dobrze Przy nad m33 nie mam tego problemu. Wszystko pięknie śmiga. Problem musi być, więc po stronie softu wzmacniacza, a nie tidala ? Nie nie wiem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego (edytowany) Sprawdziłem teraz z aplikacji Tidal w tablecie i wykorzystałem Tidal Connect do streamera i grają płytki. Przerzucanie utworów, a później zmiana płyty na inną też. Hmmm....🤔 Edytowano 10 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Afigur Napisano 10 lutego Autor Udostępnij Napisano 10 lutego (edytowany) 3 godziny temu, DiBatonio napisał: Ale Wy mówicie o aplikacji Tidal z której poziomu wybieracie Tidal Connect do urządzenia w sieci domowej? Bo w apce Mind od Moona, gdzie natywnie są serwisy m.in. Tidal i nic się dzieje. Na telefonie s23 mam apke tidal, w evo150 jako wyjście tidal connect. Jak wybiorę to wyjście w streammagic to i tak przerzuca mnie na apke w telefonie . Spotify działa analogicznie tylko tam nie kłopotów z ciągłym wybieraniem wyjścia na apce. Poniżej screen po zmianie albumu oraz po zweryfikowaniem urządzenia w wyjściu tidal - nic dalej nie idzie zrobic Edytowano 10 lutego przez Afigur Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego 7 minut temu, Afigur napisał: Na telefonie s23 mam apke tidal, w evo150 jako wyjście tidal connect. Jak wybiorę to wyjście w streammagic to i tak przerzuca mnie na apke w telefonie . Spotify działa analogicznie tylko tam nie kłopotów z ciągłym wybieraniem wyjścia na apce O.K. To nie korzystasz z aplikacji Cambridge? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Afigur Napisano 10 lutego Autor Udostępnij Napisano 10 lutego A jak? Jest coś jeszcze oprócz streammagic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 10 lutego Udostępnij Napisano 10 lutego 3 minuty temu, Afigur napisał: A jak? Jest coś jeszcze oprócz streammagic? O tej właśnie mówię, tam masz 3 serwisy do których logujesz się bezpośrednio i jest Tidal. Z tego bym korzystał, a nie z aplikacji Tidal z której później klikasz Tidal Connect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Afigur Napisano 10 lutego Autor Udostępnij Napisano 10 lutego Z apki streammagic mogę tylko przewijać utwory w odtwarzanym albumie. Nic więcej. Chyba że coś źle robię albo jakiś błąd w systemie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 11 lutego Udostępnij Napisano 11 lutego 9 godzin temu, Afigur napisał: Na telefonie s23 mam apke tidal, w evo150 jako wyjście tidal connect. Jak wybiorę to wyjście w streammagic to i tak przerzuca mnie na apke w telefonie . Spotify działa analogicznie tylko tam nie kłopotów z ciągłym wybieraniem wyjścia na apce. Poniżej screen po zmianie albumu oraz po zweryfikowaniem urządzenia w wyjściu tidal - nic dalej nie idzie zrobic Ok, tak jak na zdjęciach to jeszcze nie miałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 lutego Udostępnij Napisano 15 lutego Dnia 10.02.2025 o 15:34, DiBatonio napisał: Ale Wy mówicie o aplikacji Tidal z której poziomu wybieracie Tidal Connect do urządzenia w sieci domowej? Bo w apce Mind od Moona, gdzie natywnie są serwisy m.in. Tidal i nic się dzieje. Jest o tym osobny temat na Audiostereo. Moj pomysł jest taki że to kwestia aktualziacji. Sa urzadzenia na których aktualziacja Tidala nie odbywa siętak regularnie i tam paradoksalnie działa. A tam gdzie idzie wraz z każdym realease to jest problem. Trzeba czekac na kolejną aktualizację. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Afigur Napisano 16 lutego Autor Udostępnij Napisano 16 lutego (edytowany) Dnia 15.02.2025 o 08:26, Piotr Sonido napisał: Jest o tym osobny temat na Audiostereo. Moj pomysł jest taki że to kwestia aktualziacji. Sa urzadzenia na których aktualziacja Tidala nie odbywa siętak regularnie i tam paradoksalnie działa. A tam gdzie idzie wraz z każdym realease to jest problem. Trzeba czekac na kolejną aktualizację. Przejrzałem opinie w google play odnośnie ostatniej aktualizacji. U innych też ten sam problem występuje. dodatkowo nie współpracuje z android auto - można muzykę wybierać tylko z telefonu. Edytowano 16 lutego przez Afigur Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 16 lutego Udostępnij Napisano 16 lutego Potwierdzam. U mnie tidal connect od jakiegoś czasu na Marantzu PM7000N robi to samo, czyt. wybór nowego albumu, startuje na tablecie i muszę wybrać ręcznie streamer. Po drodze ten komunikat o błędzie. Z Herosa tidal bezproblemowo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego 9 godzin temu, Mar_Wal napisał: Potwierdzam. U mnie tidal connect od jakiegoś czasu na Marantzu PM7000N robi to samo, czyt. wybór nowego albumu, startuje na tablecie i muszę wybrać ręcznie streamer. Po drodze ten komunikat o błędzie. Z Herosa tidal bezproblemowo. *Heros Dobre. Bo tam aktualizacja następuje rzadziej. Wszystko się spina w całość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego 🤪🤪🤪 ah te słowniki... Choć tu faktycznie wyszło całkiem fajnie, z lekką satyrą 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 17 lutego Udostępnij Napisano 17 lutego Tak tak, właśnie domyśliłeś się że słownik. Ale bardzo udanie to wyszło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts