Paweł Florczyk Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Cześć, uważacie, że podstawka antywibracyjna ma sens, gdy mam zestaw Audiolaba (transport + wzmacniacz) ułożony jeden na drugim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego A gdzie ta podstawka miałaby trafić, między te dwa urzadzenia? Audiolab jak większość tego typu urządzeń ma chyba pokrywy w kształcie/profilu (n), zazwyczaj cienka brzeczaca blaszka jak się postuka. Można to wytłumić od środka (warto). A między urządzenia to spróbuj tania deskę z IKEI taka do krojenia mięsa z prasowanego bambusa, nie żartuję. Znam osoby, które z powodzeniem to stosują i nawet z korzyścią dla brzmienia. Zaraz się zacznie , tak czuje. Ale .... Ta ma zbliżone rozmiary do większości urządzeń audio. https://www.ikea.com/pl/pl/p/aptitlig-blok-rzezniczy-bambus-00233429/ A tu jest dębowa, ale mniejsza. https://www.woodcarver.pl/deska-do-krojenia-debowa-sztorcowa-35x25?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAqrG9BhAVEiwAaPu5zj9n1HtXLJVzyy5X2qI95WncNcy3Hj1gapC6ruyEXp2yWs9qlzDtlBoCfmAQAvD_BwE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Florczyk Napisano 12 lutego Autor Udostępnij Napisano 12 lutego (edytowany) Nie no, podstawka ma izolować te urządzenia od komody, na której stoją, czyli podstawka - na to transport - na transporcie wzmacniacz. Edytowano 12 lutego przez Paweł Florczyk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 5 minut temu, Paweł Florczyk napisał: podstawka - na to transport - na transporcie wzmacniacz. B.dobrze! Bo mozna znaleźć wpisy że dokładnie odwrotnie układają🤣🤣🤣🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 3 godziny temu, Paweł Florczyk napisał: Nie no, podstawka ma izolować te urządzenia od komody, na której stoją, czyli podstawka - na to transport - na transporcie wzmacniacz. Zatem spróbuj tę deskę rzeźniczą, jak nie pyknie odkupię. Obiecuję publicznie 🤭 Mówię o desce, bo to tanie rozwiązanie, nie nakłaniam do drogich rozwiązań jakie mam u siebie, rozumiem przecież, że chodzi o jak najtańsze pomysły. A z dzwoniącą pokrywą też warto coś zrobić, a większość tych blaszanych pokryw dzwoni zwłaszcza te wygięte z bokami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Florczyk Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego Nie no, wolałbym jakąś podstawkę. Czyli jest sens dawać podstawkę pod dwa urządzenia i jest zasadne dawać jakąś pomiędzy urządzeniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 3 godziny temu, Paweł Florczyk napisał: Czyli jest sens dawać podstawkę pod dwa urządzenia i jest zasadne dawać jakąś pomiędzy urządzeniami. Tak. Pociąłem zaschnięty silikon z tuby na krążki i podłożyłem pod źródła ,a daca mam "opatulonego" workami z piaskiem. Poważnie. Ale zdjęcia tegoż nie pokażę. Pod wzmacniaczami mam taki kloc masarski ze stopkami gaia III. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 2 godziny temu, rpm napisał: Pociąłem zaschnięty silikon z tuby na krążki i podłożyłem pod źródła ,a daca mam "opatulonego" workami z piaskiem. Poważnie. Ale zdjęcia tegoż nie pokażę. Super, ale nie chwal się tym na prawo i lewo wśród "nieaudiofili". Taka rada... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 40 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Super, ale nie chwal się tym na prawo i lewo wśród "nieaudiofili". Taka rada... Wlałem w się napój o zabarwieniu złocistym ,wylała się ze mnie kropla szczerości. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego Na zdrowie🍻 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Florczyk Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego Macie jakieś sprawdzone firmy, które produkują niedrogie podstawki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 3 godziny temu, Paweł Florczyk napisał: Macie jakieś sprawdzone firmy, które produkują niedrogie podstawki? Wystarczy dobry stolarz, zrobi ci platformę, znaczy blat, ale jak to z platformami trzeba jeszcze konstrukcji nośnej. A najprościej to u stolarza blat z dwóch sklejonych formatek MDFu np.16mm grubości i fornir na to, ten masz do wyboru jeśli chodzi o drzewo z jakiego ma być fornir. Dobrez jakby miał chociaż 1mm grubości, lepiej jak 1,5mm. Kupujesz wkręcane kolce jak do kolumn, nawiercasz od spodu otwory do gniazd z gwintem i wkręcasz kolce, a pod nie podkladki pod kolce. Możesz też zabawić się bez wiercenia i wtedy naklejasz gumowe stopki monacora, te są dość twarde mam pod kolumnami na standach i są spoko. https://avstore.pl/kolce-i-podkladki-glosnikowe/monacor-hf-30-gumowe-nozki-do-kolumn-diy-2-sztuki.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=monacor-hf-30-gumowe-nozki-do-kolumn-diy-2-sztuki&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_shopping_performance_max_remarketing&utm_id=21460786720&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAzba9BhBhEiwA7glbapRBwcIuOsOHInkSypRRI9JnfiQqJ_Px9oJUX6J743L1M6Ktez9uQBoCEOsQAvD_BwE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 23 godziny temu, Paweł Florczyk napisał: Cześć, uważacie, że podstawka antywibracyjna ma sens, gdy mam zestaw Audiolaba (transport + wzmacniacz) ułożony jeden na drugim? Ten wzmacniacz ma w sobie lampy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) 7 minut temu, Highlander_now napisał: Ten wzmacniacz ma w sobie lampy? Audiolab robi lampowe, czy np. "hybrydy"? Hmmm... Edytowano 13 lutego przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 1 godzinę temu, Highlander_now napisał: Ten wzmacniacz ma w sobie lampy? A czy to ważne. Ważne że jest podstawka. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Florczyk Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego 1 godzinę temu, Highlander_now napisał: Ten wzmacniacz ma w sobie lampy? Nie, nie ma. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 2 minuty temu, Paweł Florczyk napisał: Nie, nie ma. Ale tak naprawdę, co Ty chcesz zrobić z tą platformą ? Każde urządzenie ma stać na swoje platformie, czy jak? Taka prosta możesz zrobić we własnym zakresie, tak jak pisałem wyżej. Gdzieś mam foto jako to wygląda 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Florczyk Napisano 13 lutego Autor Udostępnij Napisano 13 lutego Nie, chodzi mi o to by obydwa postawić na platformie. Pytam czy takie rozwiązanie jest sensowne, bo raczej stosuje się pojedyncze urządzenia na playformie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego (edytowany) 21 minut temu, Paweł Florczyk napisał: Nie, nie ma. Zrobisz jak uważasz, ja bym to "olał". 1 godzinę temu, Highlander_now napisał: Ten wzmacniacz ma w sobie lampy? Ja zakupie podkładki, platformy itp. gdy pojawi się właśnie "lampa" lub "drapak". W innych przypadkach nie interesuje mnie to. Szkoda czasu i energii na ślepe testy. Edytowano 13 lutego przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 13 lutego Udostępnij Napisano 13 lutego 3 godziny temu, Paweł Florczyk napisał: Nie, chodzi mi o to by obydwa postawić na platformie. Pytam czy takie rozwiązanie jest sensowne, bo raczej stosuje się pojedyncze urządzenia na playformie. 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Zrobisz jak uważasz No właśnie, czuję, że i tak kolega zrobi po swojemu, tak jak będzie chciał. Tylko wtedy po co angażować innych i marnować ich czas propozycje. Najtańsza z deską nawet jeśli efektu sonicznego by nie było, to żadna finansowa strata, ale doświadczenie jakieś zostaje. Zawsze może trafić do kuchni i na pewno się przyda, na śmietnik nie pójdzie. 3 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Szkoda czasu i energii na ślepe testy. A kto Ci każe je robić, naprawdę nie masz innych zajęć? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego 1 godzinę temu, DiBatonio napisał: A kto Ci każe je robić, naprawdę nie masz innych zajęć? Bez ślepych testów nawet bym nie podejmował możliwości zakupu. Przejdzie test - zostaje, nie przejdzie - wypad! To tyczy się większości "akcesorii" audio. Natomiast bankowo kupiłbym w ciemno tj. Do Drapak i sprzęt oparty o lampy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Bez ślepych testów nawet bym nie podejmował możliwości zakupu. Przejdzie test - zostaje, nie przejdzie - wypad! Ale to Ty siebie sprawdzasz, a nie urządzenie, czyli jak nie przejdziesz testu masz wypad z chaty? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego Ale ja to ja. A Wy se "róbta co chceta". 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Highlander_now Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego 10 godzin temu, Paweł Florczyk napisał: Nie, nie ma. To czemu ma służyć podstawka antywibracyjna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rpm Napisano 14 lutego Udostępnij Napisano 14 lutego 2 godziny temu, Highlander_now napisał: To czemu ma służyć podstawka antywibracyjna? Chodzą słuchy, że transformator jest źródłem wibracji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts