Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
17 godzin temu, Dariusz 964 napisał:

Co do wymiany kina ,i kolumn płacąc np 3 razy więcej od powiedzmy ustalonej kwoty. Niech to będzie takie równo 10 tysięcy za cały zestaw. Nie dostaniemy 3 czy 5 krotnie lepszego dźwięku. To każdy z was musi wiedzieć.

To nigdy tak nie działa. Ale przy tym budżecie akurat najłatwiej o spory progress w brzmieniu.

2 godziny temu, marito napisał:

Panowie więcej luzu. Nie ma co sie spinać.

Dokładnie. 

Wrzućmy na luz. Na spokojnie.

Napisano (edytowany)
2 godziny temu, marito napisał:

Panowie więcej luzu. Nie ma co sie spinać. A akurat kolegi @Butler warto posłuchać, przeczytałem wiele jego postów i wnioskuję ze chlop zna sie na rzeczy. Można podyskutować bez obrażania sie a wiadomo, każdy i tak zrobi po swojemu bo albo ma dany budżet, albo ma takie a nie inne warunki lokalowe, albo jest po prostu uparty i wie lepiej 😁 Sam bym chętnie przytulił drugiego suba ale nie mam dla niego miejsca. Ehhh ze człowiek nie myślał jak sie budowal .... @Dariusz 964 jak grają te Pylony? Faktycznie sa takie rewelacyjne ?

Tak jak pisałem wyżej to bardzo dobre kolumny,ale czy kilery w kwocie 20 tysięcy raczej nie. U mnie wygrały tym jak wyglądają. Bo w tej cenie były jeszcze b&w 702s3, Audiovectory QR5SE,,Monitor Audio Gold 300. Sonus Faber Sonetto 5. Wszystkie bardzo dobre kolumny. Każda grała trochę inaczej. Żadna nie była ideałem. Bo takich nie ma. Dla mnie wszystkie były bardzo dobre. Wybrałem Jaspery bo to Polski produkt,i chyba najładniejsza z tych wszystkich. Ja gram głównie w stereo. Kino raz na rok. Więc ważne czym je napędzamy. U mnie a 10 i eversolo dmp A6 ME V2,oraz Oppo 105 do SACD. Fajnie się z tym zgrywa.

Edytowano przez Dariusz 964
Napisano (edytowany)

Fakt. Jeśli grają tak jak wyglądają to muszą być rewelacyjne. Chyba przejadę sie kiedyś wkoncu do jakiegoś salonu audio póki pracuje w Warszawie by je zobaczyć i posłuchać na żywo. Choć kupić to pewnie ich nie kupię bo raz ze cena lekko zaporowa i po kupnie miałbym cholernego kaca moralnego, a dwa u mnie to służy głównie do filmów a tu Klipsche dają radę i nie widzę sensu ich wymiany. Jedyne co to wyglądałem te Pylony wygrywają. Są śliczne.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano (edytowany)

Dokładnie tak jest. Ale jak pisałem,nie jest to żaden Kiler . Po prostu to klasa kolumn w której jest wielka konkurencja. I jest cała śmietanka światowych producentów. Każdy ma coś ciekawego do zaoferowania. Pylon ma niesamowity wygląd. A gra tak jak powinny kolumny w cenie do 20 tysięcy. Bardzo dobrze,ale na pewno nie wybitnie. Tutaj kwestia tego co kto lubi. Na pewno te kolumny mają swietną podstawę basową. Jest go bardzo dużo,i jest bardzo kontrolowany. Potrafią bardzo mocno przyłożyć. Jak ktoś to lubi,będzie zachwycony. Jak gram tym normalnie w stereo. Znajomi myślą że grają one z subwooferami. A nigdy ich nie włączam. No i najważniejsze bardzo ważny jest wzmacniacz,tutaj im lepszy tym lepiej grają te kolumny. Trzeba więc trochę wydać na nowy piec. Lub kupić używany w cenie słabszych nowych. Taki Luxman,Sansui,Accuphase jest idealnym partnerem.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości