Erill Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego Cześć. Moim zdaniem średnie tony w Aurora 700 są trochę zbyt kartonowe, mało soczyste, płaskie. Da się to poprawić zmianą głośnika lub lepiej modyfikacją zwrotnicy? Ktoś coś próbował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 lutego Udostępnij Napisano 24 lutego Cześć, a jaki masz wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 25 lutego Udostępnij Napisano 25 lutego Był osoby modyfikujące jeszcze linie Music Style czy Metas. Samą wymianą średnio tonowca bez modyfikacji zwrotnic nie wiem czy to dobry pomysł. A nie możesz zastosować DSP? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erill Napisano 10 marca Autor Udostępnij Napisano 10 marca Dnia 24.02.2025 o 10:58, Q21 napisał: Cześć, a jaki masz wzmacniacz? ONKYO RZ730 lub DENON X4400 do wyboru. Dnia 25.02.2025 o 08:06, Piotr Sonido napisał: Był osoby modyfikujące jeszcze linie Music Style czy Metas. Samą wymianą średnio tonowca bez modyfikacji zwrotnic nie wiem czy to dobry pomysł. A nie możesz zastosować DSP? Samo DSP nie zmieni wszystkiego. Poza tym, wolę to przerobić by od zera grało ciekawiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nie wszystko wiedzący Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca To są po prostu słabe kolumny i to bardzo słabe. Nie ma co kombinować bo tylko w koszty z modyfikacją się wpakujesz a dużo lepiej nie będzie. Jak ci nie pasuje to jedz posłuchać i kup inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano 10 marca Udostępnij Napisano 10 marca Tez je kiedys mialem.Sprzedałem.I to byla sluszna decyzja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Piątek o 05:28 Udostępnij Napisano Piątek o 05:28 Dnia 10.03.2025 o 01:54, Erill napisał: ONKYO RZ730 lub DENON X4400 do wyboru. Samo DSP nie zmieni wszystkiego. Poza tym, wolę to przerobić by od zera grało ciekawiej. Z tych dwóch Denon. Onkyo nie ma fajnej kalibracji ita seria brzmi jak 6. Wszystkiego nie, ale sporo. Dnia 10.03.2025 o 06:21, Nie wszystko wiedzący napisał: To są po prostu słabe kolumny i to bardzo słabe. ja tak nie uważam. W swojej cenie są bardzo dobre. Dnia 10.03.2025 o 06:55, T Z6 napisał: Tez je kiedys mialem.Sprzedałem.I to byla sluszna decyzja. I w co poszedłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erill Napisano Piątek o 07:28 Autor Udostępnij Napisano Piątek o 07:28 Dnia 10.03.2025 o 06:55, T Z6 napisał: Tez je kiedys mialem.Sprzedałem.I to byla sluszna decyzja. I co nabyłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T Z6 Napisano Piątek o 09:27 Udostępnij Napisano Piątek o 09:27 1 godzinę temu, Erill napisał: I co nabyłeś? Monitor Audio Silver 500. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano Sobota o 04:57 Udostępnij Napisano Sobota o 04:57 (edytowany) Dnia 10.03.2025 o 06:21, Nie wszystko wiedzący napisał: To są po prostu słabe kolumny i to bardzo słabe To jest, aż zbyt kulturalnie napisane - kartonowy szrot, często wciskany tutaj z mitem o wielkim i miękkim basie. @ErillTak jak Ci wyżej napisał użytkownik szkoda topić $ i najlepiej pogonić oraz kupić coś pod swój gust nie sugerując się propozycjami bo zostaniesz znowu z takim samym szajsem. Edytowano Sobota o 05:07 przez S!N! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 06:11 Udostępnij Napisano Sobota o 06:11 20 godzin temu, T Z6 napisał: Monitor Audio Silver 500. A no to wiesz z drugiej strony różnica 3-4 krotności ceny 1 godzinę temu, S!N! napisał: To jest, aż zbyt kulturalnie napisane - kartonowy szrot, często wciskany tutaj z mitem o wielkim i miękkim basie. @ErillTak jak Ci wyżej napisał użytkownik szkoda topić $ i najlepiej pogonić oraz kupić coś pod swój gust nie sugerując się propozycjami bo zostaniesz znowu z takim samym szajsem. Co proponujesz innego w ich cenie? Nowego. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano wczoraj o 06:30 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:30 23 godziny temu, Piotr Sonido napisał: Co proponujesz innego w ich cenie? Nowego. Nie będę proponował czegokolwiek bo to bez sensu, a jeszcze większym bezsensem jest wpakowanie kolejnych pieniędzy w modyfikacje kiepskiej kolumny jaką jest heco, najlepiej pojechać , odsłuchać kilka modeli i dojść samemu do jakiś wniosków (a najlepszą opcją to olać takie wybryki pokroju Heco i szukać używek - są salony specjalizujące się w vintage i nie tylko i oferujące takie właśnie kolumbryny oraz sprzęty, a jak ktoś ma opory to mimo wszystko wycieczka musowa do jakiegokolwiek salonu ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 15 godzin temu Udostępnij Napisano 15 godzin temu Nigdzie nie proponowałem jej modyfikacji No to moment! "kartonowy szrot, często wciskany tutaj z mitem o wielkim i miękkim basie." Czyli jechać z góry na dół po produkcie mozna ale "najlepiej pojechać , odsłuchać kilka modeli i dojść samemu do jakiś wniosków" I pomysł z uzywanymi? Yyyy no tak. Ale pytałem wyraźnie co innego nowego. Powiem Ci nie ładnie. To mi przypomina taki typowy post zaczepny zeby namieszać w wątku i iść w niech sobie autor potem radzi najważniejsze że "ja' zostałem zauważony. Nie rób tak. Jak powiedziałeś A to mów B. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S!N! Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Nigdzie nie proponowałem jej modyfikacji A czy ja napisałem, że proponowałeś? 11 godzin temu, Piotr Sonido napisał: Czyli jechać z góry na dół po produkcie mozna ale Skoro jest gówniany to co za problem, mam wypisywać, że jest super bo Tobie się podoba? Użytkownik posiada ten produkt i wie jak gra i jednak mu nie pasuje, więc logiczne, że najlepiej sprzedać gniota... 10 godzin temu, Piotr Sonido napisał: To mi przypomina taki typowy post zaczepny zeby namieszać w wątku i iść w niech sobie autor potem radzi najważniejsze że "ja' zostałem zauważony. Nie rób tak. Jak powiedziałeś A to mów B. Przecież to Ty zadałeś pytanie w moim kierunku to Ci na nie odpowiedziałem - jak Cię nie satysfakcjonuje ta odpowiedź to nic z tym nie poradzę, proszę umoralniać siebie, a nie mnie, forum to nie moje życie. Tak jak wspomniałem, nie będę polecał pak, nie wiem jaki użytkownik ma gust, czego słucha, musi sam odszukać swoje brzmienie, heco mu nie siedzi i jakoś mnie to nie dziwi bo to mega słabe granie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts