Mar_Wal Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Na czas jakiś (chyba :D) zostaję z powyższym zestawem (vide tytuł) Chcę trochę biżuterii dokupić. Nie wiem czy słyszę kable czy nie, za małe doświadczenie i trochę tępe ucho. Jaki przewód głośnikowy byście Szanowni Koledzy poradzili do takiego zestawu? Potrzebuję 2 - 2,5 m na stronę i tu pytanie 2,5mm2 czy już 4mm? Gram obecnie na jakimś budżetowym QED (chyba Qed C-79 Classic 79 Strand, choć głowy nie położę czy to to, kupowane dawno temu) + skręcane banany "krokodylki" Nakamichi. Jakie propozycje w budżecie max do 60-80 zł/mb? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Cześć 4 godziny temu, Mar_Wal napisał: Potrzebuję 2 - 2,5 m na stronę i tu pytanie 2,5mm2 czy już 4mm? Starczy 2,5mm2 Do tego zestawu sprawdziłbym ciut droższy przewód, jakim jest Chord Clearway X, a także wyższego QEDa niż Twój obecny, czyli QED Reference Silver Anniversary XT. Ciekawy może też być Van Den Hul The Clearwater. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 13 marca Autor Udostępnij Napisano 13 marca Podziękował Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 14 marca Autor Udostępnij Napisano 14 marca a co myślicie na temat Ricable Custom Speaker U40? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca 23 godziny temu, Mar_Wal napisał: Nie wiem czy słyszę kable czy nie, za małe doświadczenie i trochę tępe ucho. Po co Ci kable za 60-80/m? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca 34 minuty temu, no_i_fajnie napisał: Po co Ci kable za 60-80/m? Równie dobrze mozna zapytać: "Po co Ci kable za 5-7/m?" No czymś trzeba to śpiąć. C'nie? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 14 marca Autor Udostępnij Napisano 14 marca (edytowany) 1 godzinę temu, no_i_fajnie napisał: Po co Ci kable za 60-80/m? nie za, a: "max do 60-80 zł/mb". Ma grać, możliwie najlepiej grać. A przy okazji, jak to biżuteria, żeby ładnie wyglądały. Edytowano 14 marca przez Mar_Wal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca 3 godziny temu, MariuszZ napisał: Równie dobrze mozna zapytać: "Po co Ci kable za 5-7/m?" Mozna, ale kolega dal akurat taki przedzial finansowy, takze moje pytanie bylo zasadne, a Twoje bez sensu 2 godziny temu, Mar_Wal napisał: A przy okazji, jak to biżuteria, żeby ładnie wyglądały. Wedlug mnie najlepsza droga dla Ciebie bedzie wybrac cos z AliExpress, spodobaja sie wizualnie, to bierz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca 20 minut temu, no_i_fajnie napisał: Mozna, ale kolega dal akurat taki przedzial finansowy, takze moje pytanie bylo zasadne, a Twoje bez sensu W budżecie MAX do 60-80 było więc pytanie o tańsze byłoby bez sensu? Chyba mnie nie zrozumiałeś. Z mojego punktu widzenia pytasz dlaczego takie drogie. Z mojego punktu widzenia cena jest nieistotna bo szukający przemyślał sprawę, a Ty pytaniem próbujesz rozwinąć temat w kierunku "cena kabli jest przesadzona, kable nie grają itp". Może jestem przewrażliwiony po ostatnich debatach w kablowych wątkach, ale mam wrażenie że zaczynasz wchodzić w buty "rycerzy" od kablowych krucjat. Mylę się? Jeżeli tak to po co pytałeś? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no_i_fajnie Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca Mylisz się. Pytajac - chcialem dobrze, to prostsze, niz sie wydaje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca 4 godziny temu, Mar_Wal napisał: a co myślicie na temat Ricable Custom Speaker U40? Fajne, ale cieplejsze Do ciepłych Fyne F502 i spokojnego PM7000N może to być ciut za dużo. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 14 marca Autor Udostępnij Napisano 14 marca Dobra Panowie. Jedna kłótnia o kable trwa na dobre, tu się nie kłóćmy Zamykamy temat - Q21 dał fajne opcje plus rozwiał wątpliwości, reszta w moich rękach Wielkie dzięki za udział w tej maleńkiej dyspucie. Idźmy cieszyć się muzyką, dobrego weekendowania. Bywajcie zdrowi!!! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca Niby zamknąłem temat, ale muszę, bo sie uduszę, jak to mawiał klasyk ...a zatem. Dzięki uprzejmości Kolegi z sąsiedniego forum (AS) i porad @Q21 żeby iść w coś srebrzonego (wielkie dzięki) stałem się posiadaczem kabli NEOTECH KS-11275 2x2,75mm2. Cóż powiedzieć.. kable grają Nie umiem opisywać tych wszystkich niuansów dźwiękowych tak kwieciście ale bas się, hmmm, ukulturalnił, taki dokładniejszy, bardziej precyzyjny się zrobił, średnica wydatniejsza (na tym mi zależało najbardziej) a wysokie jakieś takie mniej jazgoczące. Ogólnie, wyraźnie gra przyjemniej. Same plusy niewielkim nakładem środków. A to wszystko ma, według sprzedającego, jeszcze się poprawić, bo kable nowe prawie, nieułożone, "niewygrzane"... Zobaczymy. Tak czy inaczej, ruch na wielki plus. Teraz z niecierpliwością czekam na ustroje na sufit od asound i tu to ma być dopiero petarda po założeniu Zobaczymy Dobrego pierwszego wiosennego dnia Koledzy! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Miłego słuchania 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hyde Napisano Sobota o 08:34 Udostępnij Napisano Sobota o 08:34 Twój zestaw potrzebuje właśnie jasności czyli kabli silver. Mam i polecam Qed silver choć podobno kable do domofonów są jeszcze lepsze 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar_Wal Napisano Sobota o 21:09 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:09 (edytowany) Zgadza się. Z tym Neotechem jest naprawdę przyjemnie. Jeszcze zaszalałem i zworki z srebrnego solid drutu 1,5 mm2 zasunąłem i jest baja. Dziś wjechały ustroje na sufit na pierwsze odbicia (2* absorbery 100*50*11 cm + taki sam ab fuser pomiędzy nie) i zrobiło się naprawdę fajnie już. Szczegółów jakby przybyło, klarowniej jakoś tak. Zestawik w sumie skromny ale cieszy ucho (i oko też 😉). Edytowano Sobota o 21:10 przez Mar_Wal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts