fp74 Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Cześć Czy ktoś poleci zasilacz liniowy, do dwóch urządzeń : ifi zen stream (9V/1.8A - 15V/0.8A) oraz Dacmagic 200m (12V/2A) ? oraz listwy : jedna do owego zasilacza oraz odtwarzacza cd i ewentualnie routera i laptopa oraz druga wyłącznie do przedwzmacniacza i końcówki mocy. Jakby ktoś coś polecał, to może jakieś konkretne modele. Co do zasilacza, to myślałem o jednym z dwoma wyjściami, listwy muszą być raczej dwie. Budżet ok 1k jakby się dało to spoko, no ale jak trochę więcej, to wiadomo...🤔 się pomyśli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbulka_ Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Tak posiadam do Dacmagic 200M od MuzgAUDIO. Polecili mi go tutaj w innym temacie. Nie porównywałem z innymi mi bardzo podpasował dla mnie przeskok bardzo duży. Teraz zastanawiam się nad dokupieniem do mojego stremera SOtM SMS 200 również MuzgAUDIO albo Sboostera - czytałem pozytwne opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 marca Autor Udostępnij Napisano 19 marca 35 minut temu, panbulka_ napisał: Tak posiadam do Dacmagic 200M od MuzgAUDIO. Polecili mi go tutaj w innym temacie. Nie porównywałem z innymi mi bardzo podpasował dla mnie przeskok bardzo duży. Teraz zastanawiam się nad dokupieniem do mojego stremera SOtM SMS 200 również MuzgAUDIO albo Sboostera - czytałem pozytwne opinie. A co konkretnie masz MuzgAudio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panbulka_ Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 2 minuty temu, fp74 napisał: A co konkretnie masz MuzgAudio? Przepraszam oczywiście miałęm na myśli zasilacz liniowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 marca Autor Udostępnij Napisano 19 marca Może ktoś przerabiał np coś takiego? https://www.tagaharmony.com/pl/products/3655/elektronika/product/9145/pf-1000lps Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Dzwonisz , zamawiasz i zapominasz https://www.tomanek.net.pl/category/zasilacze-ulps-do-przetwornikow-dzwieku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca Ja co prawda zdecydowałem się na dwa oddzielne, ale jest i opcja jednego zasilacza do dwóch urządzeń: ProjektNostromo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 marca Autor Udostępnij Napisano 19 marca 34 minuty temu, Chmarski napisał: Ja co prawda zdecydowałem się na dwa oddzielne, ale jest i opcja jednego zasilacza do dwóch urządzeń: ProjektNostromo No właśnie dostałem od nostromo odp, że się nie da z uwagi na zbyt dużą różnicę w zapotrzebowaniu obu urządzeń więc zaproponowali dwa zasilacze o różnych specyfikacjach. Więc w tych pieniądzach się nie da chyba inaczej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca (edytowany) Tylko cena za odczep na trafo , dodatkowy filtr i gniazdo, jakby trochę przesadzona. Miałem podobną sytuację kiedy szukłałem trafo do zasilenia Sansui. Ogonowski proponował ceną ok 1800-2000 zł, a u ,,zwykłego,, elektryka, za oryginalne, japońskie trafo Shimoima, tej samej mocy z oryginalnym gniazdem, zapłaciłem 200 zł z napiwkiem. No, ale co kto lubi. Trafo nie brumi, nie grzeje się i jego moc jest ok 3x większa od mocy oryginalnego trafo Sansui. Wystarczyło zrobić obudowę, włącznik i gniazdo bezpiecznika. Edytowano 19 marca przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 marca Autor Udostępnij Napisano 19 marca 57 minut temu, tomek4446 napisał: Dzwonisz , zamawiasz i zapominasz https://www.tomanek.net.pl/category/zasilacze-ulps-do-przetwornikow-dzwieku Wysłałem maila to się obaczy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 marca Udostępnij Napisano 19 marca 1 godzinę temu, fp74 napisał: Wysłałem maila to się obaczy. No i dobra. Mam trzy zasilacze Tomanka od lat. Nic się nie zrąbało. A nabrałem zaufania, jak najpierw nie sprzedał mi swojego DC-blocera twierdząc , że na moją przypadłość / pętlę masy i brum traf / i tak nie pomoże. A na następny dzień sam zadzwonił i podał mi całkiem darmowe rozwiązanie problemu. Poskutkowało . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 19 marca Autor Udostępnij Napisano 19 marca Przypuszczam, że tak to trochę działa, kto ma muzga, tomanka, tagę czy nostromo (żeby tylko nasze manufaktury przywołać), a się nie zawiódł, będzie polecał. No i dobrze. W tym kręgu spodziewałem się kręcić. A ktoś podzieli się uwagami na temat listw i gniazd z filtrem, bez filtra... Czy to w ogóle ma sens, czy darować sobie i kupić po prostu porządne coś. Polecano tu na forum np WW Matrixa 2...? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca iFi ma swoje zasialcze warto wypozyczyć i sprawdzić. MusgAudio albo Tomanek Ja do Maliny i Arcama rDAC używałem chińskiego i był spoko. Polecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 20 marca Autor Udostępnij Napisano 20 marca Tomanek odpisał, że zrobią dowolną konfigurację - ulps mini 2xdc zasilacz z dwoma wyjściami i separowanymi sekcjami zasilania. Więc chyba nie będę kombinował dalej. Można uznać temat za zamknięty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Tylko zapłać mu jak będzie gotowy. Do wysyłki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 21 marca Autor Udostępnij Napisano 21 marca 21 minut temu, Piotr Sonido napisał: Tylko zapłać mu jak będzie gotowy. Do wysyłki. Słyszałem, że różnie bywa z terminami realizacji u tomanka 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Właśnie o tym mówie. I roznie bywa z przelewaniem mu płatności. Ale może ja ma zle doświadczenia. Zasilacze ma ok. Ale lepiej płacić jak produkt będzie gotowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca 48 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ale może ja ma zle doświadczenia. Jak już pisałem , trzy zasilacze / Malina , RME , DDRC - 22D /, wszystkie bez problemu. 53 minuty temu, fp74 napisał: Słyszałem, że różnie bywa z terminami realizacji u tomanka A nie lepiej zadzwonić i zapytać ? Tomanek to firma , i tak jak każda firma podlega pod przepisy prawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert eN Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca podwójny kombinowany: https://pl.aliexpress.com/item/1005002849874744.html ktoś na forum to sobie kupił i chwali ja do swojego dac kupiłem u hinczyka projektu studer 9000 na 15V i jest dobrze 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano 21 marca Autor Udostępnij Napisano 21 marca Zamawiam u tomanka, a dla oszczędzenia 2-3 setek nie będę ryzykował chinszczyzny niewiadomego pochodzenia 🤨. W WBA czeka się kilka miesięcy, tylko przez to apetyt rośnie 😉. Mam czym grać więc się nie pali. Temat do zamknięcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Dnia 21.03.2025 o 08:28, tomek4446 napisał: Jak już pisałem , trzy zasilacze / Malina , RME , DDRC - 22D /, wszystkie bez problemu. całe szczescie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fp74 Napisano Poniedziałek o 19:30 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 19:30 Dokończę temat. Przyjechał zasilacz Tomanek 2xULPS . Cena 999. Dużo to czy mało nie wiem, jakoś nie zauważyłem wielkiego wplywu na brzmienie, może ifi i dacmagic są za słabe żeby to pokazać, może lampa u mnie sporo narzuca w brzmieniu i tego nie słychać, a może tego po prostu nie słychać 😉. Ale jak to napisal @tomek4446 zadzwoniłem, zamówiłem i zapominam. Ma działać i działa. I święty spokój w temacie. Dziękuję za porady. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 05:44 Udostępnij Napisano Wtorek o 05:44 Zrób dokładne testy. Jak nic nie wnosi to nie lepiej zrobić zwrot a tysiaka zainwestować gdzie indziej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts