Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć

Czy ktoś poleci zasilacz liniowy, do dwóch urządzeń : ifi zen stream  (9V/1.8A - 15V/0.8A) oraz Dacmagic 200m (12V/2A) ? oraz listwy : jedna do owego zasilacza oraz odtwarzacza cd i ewentualnie routera i laptopa oraz druga wyłącznie do przedwzmacniacza i końcówki mocy. 

Jakby ktoś coś polecał, to może jakieś konkretne modele. Co do zasilacza, to myślałem o jednym  z dwoma wyjściami, listwy muszą być raczej dwie.

Budżet ok 1k jakby się dało to spoko, no ale jak trochę więcej, to wiadomo...🤔 się pomyśli

Napisano

Tak posiadam do Dacmagic 200M od MuzgAUDIO. Polecili mi go tutaj w innym temacie. Nie porównywałem z innymi mi bardzo podpasował dla mnie przeskok bardzo duży.

Teraz zastanawiam się nad dokupieniem do mojego stremera SOtM SMS 200 również MuzgAUDIO albo Sboostera - czytałem pozytwne opinie.

Napisano
35 minut temu, panbulka_ napisał:

Tak posiadam do Dacmagic 200M od MuzgAUDIO. Polecili mi go tutaj w innym temacie. Nie porównywałem z innymi mi bardzo podpasował dla mnie przeskok bardzo duży.

Teraz zastanawiam się nad dokupieniem do mojego stremera SOtM SMS 200 również MuzgAUDIO albo Sboostera - czytałem pozytwne opinie.

A co konkretnie masz MuzgAudio?

Napisano
34 minuty temu, Chmarski napisał:

Ja co prawda zdecydowałem się na dwa oddzielne, ale jest i opcja jednego zasilacza do dwóch urządzeń:

ProjektNostromo 

No właśnie dostałem od nostromo odp, że się nie da z uwagi na zbyt dużą różnicę w zapotrzebowaniu obu urządzeń więc zaproponowali dwa zasilacze o różnych specyfikacjach. Więc w tych pieniądzach się nie da chyba inaczej.

Napisano (edytowany)

Tylko cena za odczep na trafo , dodatkowy filtr i gniazdo, jakby trochę przesadzona. Miałem podobną sytuację kiedy szukłałem trafo do zasilenia Sansui. Ogonowski proponował ceną ok 1800-2000 zł, a u ,,zwykłego,, elektryka, za oryginalne, japońskie trafo Shimoima, tej samej mocy z oryginalnym gniazdem, zapłaciłem 200 zł z napiwkiem. No, ale co kto lubi. Trafo nie brumi, nie grzeje się i jego moc jest ok 3x większa od mocy oryginalnego trafo Sansui. Wystarczyło zrobić obudowę, włącznik i gniazdo bezpiecznika. 

Edytowano przez Rega
Napisano
1 godzinę temu, fp74 napisał:

Wysłałem maila to się obaczy.

No i dobra. Mam trzy zasilacze Tomanka od lat. Nic się nie zrąbało. A nabrałem zaufania, jak najpierw nie sprzedał mi swojego DC-blocera twierdząc , że na moją przypadłość / pętlę masy i brum traf / i tak nie pomoże. A na następny dzień sam zadzwonił i podał mi całkiem darmowe rozwiązanie problemu. Poskutkowało . :) 

Napisano

Przypuszczam, że tak to trochę działa, kto ma muzga, tomanka, tagę czy nostromo (żeby tylko nasze manufaktury przywołać),  a się nie zawiódł,  będzie polecał. No i dobrze. W tym kręgu spodziewałem się kręcić.

A ktoś podzieli się uwagami na temat listw i gniazd z filtrem, bez filtra... Czy to w ogóle ma sens, czy darować sobie i kupić po prostu porządne coś.  Polecano tu na forum np WW Matrixa 2...?

Napisano

Tomanek odpisał, że zrobią dowolną konfigurację - ulps mini 2xdc zasilacz z dwoma wyjściami i separowanymi sekcjami zasilania. Więc chyba nie będę kombinował dalej. Można uznać temat za zamknięty.

Napisano
21 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tylko zapłać mu jak będzie gotowy. Do wysyłki.

Słyszałem, że różnie bywa z terminami realizacji u tomanka

Napisano
48 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Ale może ja ma zle doświadczenia.

Jak już pisałem , trzy zasilacze / Malina , RME , DDRC - 22D /, wszystkie bez problemu.

53 minuty temu, fp74 napisał:

Słyszałem, że różnie bywa z terminami realizacji u tomanka

A nie lepiej zadzwonić i zapytać ? :)

Tomanek to firma , i tak jak każda firma podlega pod przepisy prawa.

Napisano

Zamawiam u tomanka, a dla oszczędzenia 2-3 setek nie będę ryzykował chinszczyzny niewiadomego pochodzenia 🤨. W WBA czeka się kilka miesięcy,  tylko przez to apetyt rośnie 😉.  Mam czym grać więc się nie pali. 

Temat do zamknięcia.

Napisano

Dokończę temat. Przyjechał zasilacz Tomanek 2xULPS . Cena 999. Dużo to czy mało nie wiem, jakoś nie zauważyłem wielkiego wplywu na brzmienie, może ifi i dacmagic są za słabe żeby to pokazać, może lampa u mnie sporo narzuca w brzmieniu i tego nie słychać,  a może tego po prostu nie słychać 😉.  Ale jak to napisal @tomek4446 zadzwoniłem, zamówiłem i zapominam. Ma działać i działa. I święty spokój w temacie.

Dziękuję za porady.