maczekgra Napisano 25 marca Udostępnij Napisano 25 marca Witam, Potrzebuję pomocy w wyborze amplitunera stereo, który będzie wykorzystywany głównie do oglądania filmów i słuchania muzyki (przede wszystkim rock). Posiadam głośniki Melodika MK40. Budżet jaki mogę przeznaczyć to 2-2.5 tysiąca. Plan pomieszczenia w załączniku. Kolumny stoją na podłodze, przy ściance rozdzielającej salon od kuchni. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca Cambridge AXR 100 To są Melodika BL40 MK to jest ich wersja kolejno tam od 1 do 3 obecnie. Do wszystkich pasuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 marca Udostępnij Napisano 26 marca Cześć AXR100 na pewno jest warty sprawdzenia, podobnie Audiolab 6000A, czy Quada Vena II Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 29 marca Udostępnij Napisano 29 marca Melodiki bardzo dobrze się zgrywają ze wspomnianym Cambridge, da to odpowiednio kontrolowany dół pasma i jego dociążenia, dobrą dynamikę. Góra będzie żywo podana, z przekazem energii, ale bez przekraczania granicy natarczywości. Natomiast jak szukasz bardziej funkcjonalnego urządzenia można pomyśleć o używanym Onkyo TX-8270 lub jak budżet pozwoli nowym TX-8470, wbudowany odtwarzacz strumieniowi i wejścia HDMI. Grają one neutralnie bez faworyzowania któregoś z pasm, da to trochę spokojniejsze granie od CXA100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczekgra Napisano 29 marca Autor Udostępnij Napisano 29 marca Dziękuję za wszystkie (pod)odpowiedzi. Obecnie odsłuchuję w domu Yamahe R-N600A - i jak na razie - podoba mi się . Dodatkowo funkcje sieciowe - chyba tego mi było potrzeba. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca Kolega pytał o amplituner. Nie wiem czy to ważne, ale nikt nie wymienił żadnego w swoich propozycjach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca @Maciej H a to? Dnia 26.03.2025 o 06:54, Piotr Sonido napisał: Cambridge AXR 100 Przecież to amplituner stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej H Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca 7 minut temu, michaudio napisał: @Maciej H a to? Przecież to amplituner stereo Jest też wersja bez tunera więc sugerowałem się nazwą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano 30 marca Udostępnij Napisano 30 marca A tego z kolei ja nie wiedziałem, ciągle dowiaduję się czegoś nowego. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 05:13 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 05:13 Dnia 29.03.2025 o 19:25, maczekgra napisał: Dziękuję za wszystkie (pod)odpowiedzi. Obecnie odsłuchuję w domu Yamahe R-N600A - i jak na razie - podoba mi się . Dodatkowo funkcje sieciowe - chyba tego mi było potrzeba. Pozdrawiam No to może być jeszcze lepiej. 20 godzin temu, Maciej H napisał: Jest też wersja bez tunera więc sugerowałem się nazwą. Każdy ma tuner. nie ma wersji bez. Jest wersja z FM/AM albo wersja z DAB+/FM/AM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts