TwardyStolec Napisano 8 kwietnia Napisano 8 kwietnia Witam serdecznie, obecnie posiadam zestaw składający się z Yamahy R-n1000a oraz kolumn Dali Opticon 6 MK2. Zastanawiam się nad upgrade amplitunera, myślałem nad r-n2000a. W grę wchodzi tylko Yamaha, ponieważ w połączeniu z Dali daje mi dźwięk taki jaki lubię. Zastanawiam się jaki jest przeskok między R-n1000a a R-n2000a, ponieważ sprzedając R-n1000a musiałbym dołożyć około 7000zł, nie jestem pewien czy to gra warta świeczki. Również rozważam zakup Yamahy a-s1200 + Cambridge Audio CXN V2, lecz nie wiem czy to nie będzie overkill do tej klasy kolumn, oraz czy jest sens w ogóle iść w wzmacniacz tej klasy skoro 90% utworów odtwarzam z Spotify Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 kwietnia Napisano 9 kwietnia Cześć Jeśli w grę wchodzi jedynie Yamaha, to najlepiej byłoby po prostu udać się na odsłuch i sprawdzić, czy przeskok przy R-N2000A jest taki jak oczekujesz jeśli nie będzie, to warto sprawdzić też Cambridge Edge A, czy Primare 1 Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 kwietnia Napisano 9 kwietnia 15 godzin temu, TwardyStolec napisał: Witam serdecznie, obecnie posiadam zestaw składający się z Yamahy R-n1000a oraz kolumn Dali Opticon 6 MK2. Zastanawiam się nad upgrade amplitunera, myślałem nad r-n2000a. W grę wchodzi tylko Yamaha, ponieważ w połączeniu z Dali daje mi dźwięk taki jaki lubię. Zastanawiam się jaki jest przeskok między R-n1000a a R-n2000a, ponieważ sprzedając R-n1000a musiałbym dołożyć około 7000zł, nie jestem pewien czy to gra warta świeczki. Również rozważam zakup Yamahy a-s1200 + Cambridge Audio CXN V2, lecz nie wiem czy to nie będzie overkill do tej klasy kolumn, oraz czy jest sens w ogóle iść w wzmacniacz tej klasy skoro 90% utworów odtwarzam z Spotify Cześć RN2000 bazuje w bardzo dużej mierze na modelu A-S1200 W bezpośrednich odsłuchach, różnice są tak delikatne na korzyść samego wzmacniacza, że bez dwóch zdań warto jest rozważyć zakup wersji RN2000. Z pewnością przeskok pomiędzy RN1000 a RN2000 odczujesz zauważalnie. Każdy zakres nastąpi znaczącej poprawie. Sugerujemy Ci rozważyć wypożyczenie takiego egzemplarza aby móc podjąć właściwą decyzję. Odpisz, cytując
terracan1929 Napisano 9 kwietnia Napisano 9 kwietnia 20 godzin temu, TwardyStolec napisał: nie będzie overkill do tej klasy kolumn, A dlaczego miałby być? To niezłe kolumny, w których tkwią przetworniki z dużo droższych modeli. Nie rozróżniłbyś ich grania od np. Rubikonów. Sam takie Opticony posiadam i wcześniej zasilałem je właśnie AS-1200. A obecnie jeszcze wyższym modelem Yamahy. Bo też uważam, że te marki dobrze się zgrywają. 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts