TwardyStolec Napisano 8 kwietnia Udostępnij Napisano 8 kwietnia Witam serdecznie, obecnie posiadam zestaw składający się z Yamahy R-n1000a oraz kolumn Dali Opticon 6 MK2. Zastanawiam się nad upgrade amplitunera, myślałem nad r-n2000a. W grę wchodzi tylko Yamaha, ponieważ w połączeniu z Dali daje mi dźwięk taki jaki lubię. Zastanawiam się jaki jest przeskok między R-n1000a a R-n2000a, ponieważ sprzedając R-n1000a musiałbym dołożyć około 7000zł, nie jestem pewien czy to gra warta świeczki. Również rozważam zakup Yamahy a-s1200 + Cambridge Audio CXN V2, lecz nie wiem czy to nie będzie overkill do tej klasy kolumn, oraz czy jest sens w ogóle iść w wzmacniacz tej klasy skoro 90% utworów odtwarzam z Spotify Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Cześć Jeśli w grę wchodzi jedynie Yamaha, to najlepiej byłoby po prostu udać się na odsłuch i sprawdzić, czy przeskok przy R-N2000A jest taki jak oczekujesz jeśli nie będzie, to warto sprawdzić też Cambridge Edge A, czy Primare 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 15 godzin temu, TwardyStolec napisał: Witam serdecznie, obecnie posiadam zestaw składający się z Yamahy R-n1000a oraz kolumn Dali Opticon 6 MK2. Zastanawiam się nad upgrade amplitunera, myślałem nad r-n2000a. W grę wchodzi tylko Yamaha, ponieważ w połączeniu z Dali daje mi dźwięk taki jaki lubię. Zastanawiam się jaki jest przeskok między R-n1000a a R-n2000a, ponieważ sprzedając R-n1000a musiałbym dołożyć około 7000zł, nie jestem pewien czy to gra warta świeczki. Również rozważam zakup Yamahy a-s1200 + Cambridge Audio CXN V2, lecz nie wiem czy to nie będzie overkill do tej klasy kolumn, oraz czy jest sens w ogóle iść w wzmacniacz tej klasy skoro 90% utworów odtwarzam z Spotify Cześć RN2000 bazuje w bardzo dużej mierze na modelu A-S1200 W bezpośrednich odsłuchach, różnice są tak delikatne na korzyść samego wzmacniacza, że bez dwóch zdań warto jest rozważyć zakup wersji RN2000. Z pewnością przeskok pomiędzy RN1000 a RN2000 odczujesz zauważalnie. Każdy zakres nastąpi znaczącej poprawie. Sugerujemy Ci rozważyć wypożyczenie takiego egzemplarza aby móc podjąć właściwą decyzję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia 20 godzin temu, TwardyStolec napisał: nie będzie overkill do tej klasy kolumn, A dlaczego miałby być? To niezłe kolumny, w których tkwią przetworniki z dużo droższych modeli. Nie rozróżniłbyś ich grania od np. Rubikonów. Sam takie Opticony posiadam i wcześniej zasilałem je właśnie AS-1200. A obecnie jeszcze wyższym modelem Yamahy. Bo też uważam, że te marki dobrze się zgrywają. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts