Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 263 tematów w tym forum

• 27 odpowiedzi
    • 14,6k wyświetleń
  1. YAMAHA RX-V496

• 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  2. Denon AVR 1508 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 12,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. Denon avr 1908

• 16 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
  4. POMOCY!!!!

• 3 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  5. problem z glośnikami

• 1 odpowiedź
    • 1,8k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń
  6. Zestaw do 2500 kilka opcji

• 21 odpowiedzi
    • 6,7k wyświetleń
  7. zakup- pomoc

• 12 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
  8. Jaka seria lepsza

• 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 18,8k wyświetleń
  9. kino domowe 5.1

• 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  10. Sharp HT-DV50H

• 6 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  11. Zestaw do 5.000 PLN

• 11 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 6,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  12. Cichy bas z subwoofera

• 2 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  13. Jaki zestaw do 3000zł?

• 7 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  14. Zakup projetora

• 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
  15. Sony MHC-ZX70 DVD

• 2 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 3,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Faktycznie - w tych pieniądzach to jest konstrukcja bez precedensu. Dlatego kupiłem. Zasilanie jest piękne i na pewno nie budżetowe. Do tego 4 drabinki na kanał.  Można lepiej ale to już tak ze 3000€. Poza tym firma z górą 20 lat na rynku, nie żaden chiński krzak założony pół roku temu. 
    • Przepraszam, ale będę brutalny. Nie chcę rozpętywać wojny kablowej, ale urealnijmy trochę sytuację. Rozmawiamy o przewodach do Denona Ceol n10. W mojej ocenie, nie ma najmniejszego sensu za bardzo zastanawiać się nad wypasionymi kablami do tego zestawu, bo wydanej kasy zwyczajnie się nie usłyszy. Natomiast rozumiem potrzebę zmiany tego standardowego druta z zestawu na jakiś inny. Wystarczy jakikolwiek miedziany po 20 PLN/m, a konkretyzując to już będzie wypas i na pewno niczego nie ograniczy: https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/audioquest-slip-db-16-2.html Rzecz najważniejsza: kable niczego nie skorygują, nie dodadzą wysokich ani niskich! Jeśli są niedobory powyższych to nawet jako placebo najlepszy kabel nie zadziała. To co teraz słyszysz to zapewne charakterystyka nowych kolumn vs. poprzednie.
    • Byłem dziś rano sprawdzić czy zmądrzeli 😁.  
    • Pozostajemy więc przy jazzie. Dzisiaj w porannej audycji Radia Kraków wspominano Michała Urbaniaka, stąd inspiracja. Zbliżają się święta i mam taką refleksję, że ta płyta jest niczym choinka obwieszona cukierkami/utworami. Sięgamy po cukierek, rozpakowujemy i za każdym razem zaskakuje nas inny smak, często zupełnie różny od tego czego się spodziewaliśmy. I tak z utworu na utwór (naprawdę krótkie kompozycje jak na jazzowe standardy) wędrujemy przez najróżniejsze klimaty, od prawie ludowych melodii aż po niemalże klubową elektronikę, zahaczając po drodze nawet o muzykę klasyczną (o ile słuch mnie nie zwiódł). 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...