Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Niedrogi za 300-400 az 3 m z gotowcow chyba sie nie da. Mozesz sam ulepic na jakis tanich wtykach. Zobacz sobie w blackdotaudio.eu  Kacsa najtańszy 35zł/0,5m do tego taniuśkie wtyki i niech Ci zarobią za dopłatą, ale uprzedzam będzie to "grać" tak jak kosztuje. 😉 https://blackdotaudio.eu/listaProduktow.php?dbSel[v5d4b1f7070]=19&dbInputGte[vb01d3d5b66]=&dbInputLte[vb01d3d5b66]=&filtruj=Filtruj&kat=218&idz=
    • Najpierw trzeba było zapytać,czy autor jeszcze żyje:D
    • Trochę wykluczam pozostałe może noe tyle wyklucza co się z nimi kłóci :). To tak jak u mnie  w branży ktos mówi że przy oknach najważniejszy jest montaż. No nie. Jest rownie ważny co jakoś okna. Chujowe okno świetnie zamontowane będzie dalej chujowym oknem. Oczywiście dla każdego może inny sprzęt dawać poczucie spełnienia w audio, ale uważam, że wmawianie sobie (nie odnosi sie to bezpośrednio do Ciebie Seba) że sprzęt nie jest równie ważny to trochę takie nie do końca prawidłowe:). Szczególnie dla audiofila.  Ja wole podchodzić do budowania tego hobby na spokojnie jak do maratoniku testy, sprawdzanie poznawanie, zabawa przy okazji slucha sie masę muzyki wszystko okraszone zdrowym rozsądkiem by nie obciążać domowego budżetu i potrzeb rodziny na ich hobby i zachcianki ;). A co do dźwięku jeszcze bo kurczaki trochę się jak zwykle czepiam rzeczy nie związanych z tematem.... człowiek taka ma gównianą naturę:(. Ja lubię dźwięku interesujący, intrygujący. Lubię i cieple systemy lubię i chłodne. Muszą mieć to coś . Jakigo pierona ktory siedzi ci potem w głowie i zaczynasz myśleć co tu zrobić żeby u Ciebie tak grało heheh.  Np z cieplejszych systemów SF AE1 plus Leben ale to byl mocno dopracowany system kable, lampy wszystko wrażenie sceny jak na żywo.  Z bardziej neutraknych system Witka bardziej brutalny, ale żwawy rytmiczny, poukładany, wokal  Kowalskiej do dzis pamiętam chyba z 4 lata temu słuchałem u niego Kowalskiej....  Sa takie systemy dawno temu na AVS Xavian mały jakiś juz nie pamiętam grał wybitnie ale z czym juz nie wiem Lektor audio z włoskimi kolumnami Perl czy jakos tak.  Każdy ten system nie zagra raczej wszystkiego idealnie, nie każdemu sie spodoba, ale miały to coś że sie pamieta.  Wiem ogólniki heheh sam malo z tego rozumie
    • Kilka spostrzeżeń z pomiarów. U mnie gain suba przy pomiarach DBX trzeba 8 dB obniżyć żeby zaskoczył. Efektem tego co innego widzimy w ustawiniach DBXa przy podziale 60Hz, co innego mamy w realu bo pomiary REW pokazują, że częstotliwośc podziału realnie wynosi ok. 100Hz. Nie da sie tego ogarnąć bez wyrównania poziomów suba i kolumn w jakiś rozsądny sposób.    dbx2.mdat
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...