Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 646 tematów w tym forum

• 49 odpowiedzi
    • 8,6k wyświetleń
  1. TIDAL MAX- czy ktoś to ogarnia?

• 13 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 318 odpowiedzi
    • 45,8k wyświetleń
    • 65 odpowiedzi
    • 10,6k wyświetleń
    • 52 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  2. PureAudio

• 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
  3. KEF 107 Reference

• 21 odpowiedzi
    • 4,2k wyświetleń
  4. Subwoofer do PMA A110

• 0 odpowiedzi
    • 661 wyświetleń
  5. Uniwersalny zestaw

• 7 odpowiedzi
    • 952 wyświetleń
    • 80 odpowiedzi
    • 10,5k wyświetleń
  6. NAD AMP1 1 2

• 27 odpowiedzi
    • 11,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  7. Sprzęt stereo do 4000 PLN 1 2 3

• 65 odpowiedzi
    • 21,7k wyświetleń
  8. RN500 + CDS300 + Streamer!

• 10 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  9. Polk audio legend l600

• 2 odpowiedzi
    • 786 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 390 wyświetleń
  10. Pomocy

• 2 odpowiedzi
    • 582 wyświetleń
  11. Problem z Tidal-em na HEOS-ie 1 2

• 41 odpowiedzi
    • 11,2k wyświetleń
  12. Co polecacie?

• 6 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  13. Jaki streamer 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 4,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 500 wyświetleń

• Ostatnie posty

• Cześć, Pytanie czy subwoofer wydawał z siebie dźwięk przy kalibracji i czy ja robiłeś? Najłatwiejszym sposobem, żeby sprawdzić, czy subwoofer jest sprawny (najłatwiejszy, bez ustawień itd) to po prostu odpiąć przewód od amplitunera i przy włączonym subwooferze zewrzeć palcem, czyli dotknąć końcówki cinch, która była wpięta do amplitunera. Jeżeli subwoofer zacznie buczeć, to oznacza, że jest sprawny. Tylko najlepiej nie robić tego na najwyższym poziomie głośności sub-a (najlepiej tak jak do kalibracji, czyli głośność na połowę i częstotliwość odcięcia na maksimum). Jeżeli subwoofer się "odezwie" to musi być problem z ustawieniami w amplitunerze, ewentualnie za cicho i za nisko jest odcięty sub (istnieje jeszcze cień szansy, że przewód jest uszkodzony i można jeszcze spróbować na innym). Jeżeli nic się nie stanie przy takim teście to subwoofer na serwis. 
    • Cześć, chcę kupić kolumny podstawkowe na szafkę RTV do salonu 20m2, które niestety nie będą mogły stać zbyt daleko od ściany. Szafka RTV ma 42cm głębokości. Wysokość maksymalna głośników to 40cm. Wyższe nige mogąbyć bo będę kupował niedługo TV 65". Wzmazniacz Wiim Amp. Zastanawiam się nad: - Polk R200 (niestety są głębokie i maksymalna odległość od ściany to 7cm) - Dali Oberon 3 (są chudsze, odległość od ściany to 11cm) - Kef Q300 (używane, bass reflex z przodu) - Kef Q350  - Elac DBR62 (bass reflex z przodu i odległość od ściany prawie 15cm) Czy może się mylę i takie z tylnym bass reflexem też mogą zagrać dobrze przy odległości około 10cm od ściany?        
    • Zastanawiam się czy do PowerNode N330 można podłączyć z innym wzmacniaczem lub końcówka mocy oraz używać go tyko jako streamera (źródło) tak jak Node.  Jeżeli tak to w jaki sposób oraz czy ma to sens ?
    • Zaskoczyłeś mnie. Nie sądziłem, że ktoś poza mną słucha tu Paula Millnsa. Mam dwie jego płyty, obie już z tego stulecia: "A Little Thunder" i "Undercover". Obydwie nagrane częściowo z udziałem niemieckich muzyków, ale instrumentalnie równie mocne, co od strony kompozycyjnej. A wokalnie Millns dobrze się trzyma i wciąż słychać u niego inspiracje Joe Cockerem. Piosenki, powiedziałbym, oparte z jednej strony na brytyjskim bluesie i rhythm'n'bluesie lat 60-tych i 70-tych a z drugiej - fortepianowe ballady (czasem ze skrzypcami) pokrewne np. utworom Kurta Weila. Ja zdecydowanie wolę te bardziej bluesowe numery, szczególnie z saksofonem Nicka Pentelowa. W każdym razie, wszystko bardzo stylowe i zaaranżowane oszczędnie, ale ze smakiem. Tekstowo też  mocno, czasem wręcz przejmująco. Poniżej po jednym numerze z każdej z tych płyt.     I jeszcze numer, którego tekst mnie szczególnie poruszył. "One Rainy Sunday".  @Grzesiek202, @maxredaktor, @tomek4446 - być może do Was też coś z tego trafi.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...