Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 582 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 752 wyświetleń
  1. Zestaw stereo 2500 - 3000

• 22 odpowiedzi
    • 14,3k wyświetleń
  2. Zestaw stereo 2500PLN

• 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  3. zestaw stereo 3,5 - 4 k zl

• 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  4. Zestaw stereo 3000 zł 1 2

• 36 odpowiedzi
    • 6,9k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  5. Zestaw Stereo 3000zl

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  6. zestaw stereo 30m2 ~5000zł

• 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
  7. Zestaw stereo 4500zł, 18m kw

• 19 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4,1k wyświetleń
  8. Zestaw stereo 5500 zl 1 2 3 4 6

• 131 odpowiedzi
    • 16,8k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 806 wyświetleń
  9. Zestaw stereo 8-10k pln

• 21 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 731 wyświetleń
  10. Zestaw stereo 8,5-9k

• 23 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Zrobiłem kalibrację jeszcze kilka razy i za każdym razem jak mierzyłem aplikacją do mierzenia hałasu na głośności referencyjnej to faktycznie każdy głośnik pokazywal 75 db, ale centralny ok 78-80... Natomiast jak puszczalem filmiki testowe na yt to brzmiało to równo, a gdy zmniejszyłem centralny, żeby na szumach był równy z frontami to potem przy zwykłych dźwiękach był dużo ciszej niż fronty. Wniosek z tego taki, żeby nie sugerować się poziomem szumów tylko zostawić takie poziomy jak kalibracja ustawiła, bo wtedy efekt jest optymalny.  Co do wersji dirac na kompa ogarnąłem to, ale: 1. Co chwile jakieś błędy mi wywalało i to nie dotyczące poziomu sygnału, więc obsługa nieco frustrująca, 2. Zmierzone rezultaty nie różniły się od tych z aplikacji diraca na tel, więc spokojnie można z niej korzystać, jeśli ktoś nie jest zainteresowany bawieniem się w tworzenie profili.    
    • Hej, Na jakim etapie są plany? Liczę na jakiś komentarz bo sam zastanawiam się nad tym modelem. Przekonały mnie funkcje sieciowe, HDMI ARC oraz rewelacyjny stosunek S/N co przy cichym słuchaniu ma zasadnicze znaczenie dla mnie.  Docelowo 60n miałby służyć w sypialni, ale jak okaże się dobrym kompanem do Heresy III to może nawet zostawię do słuchania "z fotela". Jak oni to zrobili, że S/N a-wdt 0dBW jest o prawie 10dB lepszy niż ten prezentowany w PM8006, którego walory wielokrotnie opisywał Jarek @Kraft w zamieszczanych na forum recenzjach kolumn? To inżynierski majstersztyk i zasługuje na uwagę. Pozdrawiam. M  
    • @Jarek Ch. To prawda, exBeatles nagrał doskonałą płytę, choć moim ulubionym dokonaniem George'a jest album "All Things Must Pass". Ale na razie udało mi się kupić "Cloude Nine" na winylu, teraz będę polował na tę drugą   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...