-
Zawartość
197 -
Dołączył
-
Ostatnio
Informacje osobiste
-
Lokalizacja
Włochy
Ostatnio na profilu byli
4 494 wyświetleń profilu
-
-
Mój głos za opcją wypożyczenia Hegla, jeśli masz łatwiejszy dostęp. Nie spodoba Ci się z Monitor Audio, nie będzie więcej chodził po głowie 😉
-
Podpisuję się pod opinią.Hegel z Kefami to świetne zestawienie. Gdyby mnie coś jeszcze miało korcić , to ewentualne zweryfikowanie jakiegoś DAC R2R np. Gustard R26 czy Denafrips Pontus 15th
-
Smsl VMV A2 pozostał i cieszy w "systemie wyjazdowym". Hegel H120 lepiej mi sie sprawdza w polaczeniu z Kef R3. Może to ta osławiona synergia. Nie będę odkrywczy ,bo i nie od dziś wiadomo, że właściwe połączenie wzmaka z kolumnami w poprawnym akustycznie pomieszczeniu to większość sukcesu. Tu piszemy o Tidal i Spotify, więc nie będę się rozpisywał. Dodam tylko, ze oprócz słuchania streamingu Spotify ,użytkuję tez Tidala przez Wiim Pro Plus. Qubuza też testowałem jakiś czas ale trochę mnie drażnił. Jak ktoś jest ciekawy , to mam i na Tidalu swoją starannie wyselekcjonowaną muzę. Może komuś coś wpadnie świeżego w ucho: https://tidal.com/playlist/7a849819-099b-4f19-827e-1d756984ee52
-
Bo najlepszym kablem jest jego brak.
-
🥂 Dzięki ! Prawda zawsze sama się obroni 😉 ...ślepe testy mości panowie,ślepe testy....
-
Też stawiam na odsłuch i stwierdzam, ze po latach żonglowania sprzętem najlepiej brzmi mi to co mam obecnie-Spotify Connect z Hegla h120 do Kef R3, czyli "Mini Max"- minimum sprzętu, maksimum muzyki. I co teraz ze mną będzie? Na forach audio niewiele juz dla mnie. Pozostały wątki typu: czego słuchasz, ewentualnie o polsko-polskiej III wojnie światowej 🙄
-
Zgadza się, właściwa nazwa to ragù bolognese i podawane jest tak jak pisze @pairtick z tagliatele. W domowych warunkach zazwyczaj robimy mniej lub bardziej udane wariacje na temat, stąd i obecność spaghetti( nawet we włoskich domach). Podobnie jest z carbonarą. Nawet we Włoszech sporządzana jest odrobinę inaczej w zależności od regionu( samo żółtko kontra całe jajka). Śmietana plus, to już polski dodatek
-
Quali sono gli ingredienti per gli spaghetti alla bolognese? 320 g di spaghetti !!!! 300 g di carne macinata di manzo. 100 g di carne macinata di maiale. 1 cipolla. 1 carota. 1 costa di sedano. 400 g di passata di pomodoro. 1 bicchiere di vino rosso. Czyli: Jakie są składniki spaghetti bolognese? 320 g spaghetti!!! 300 g mielonego mięsa wołowego. 100 g mielonego mięsa wieprzowego. 1 cebula. 1 marchewka. 1 łodyga selera. 400 g przecieru pomidorowego. 1 szklanka czerwonego wina. Dziękuję za uwagę
-
Pewnie smaczne to ragù ale wg mnie oryginalnie to nie uszka a spaghetti ewentualnie tagliatelle powinny być. Poza tym całość makaronu powinna być wymieszana z częścią sosu i polana finalnie. No i nie ma na wierzchu parmezanu i zwieńczenia w postaci kilku listków bazylii Smacznego!