Skocz do zawartości

Stereo do 50m2

Dan79

Recommended Posts

1 godzinę temu, edmundo napisał:

Polecam Lyngdorfa 1120, która ogarnie Ci akustykę i świetnie gra po cichu, za resztę kolumny, u mnie BMN Beszele 3 Pro, ale pewnie do 50m potrzebujesz coś potężniejszego, więc odsłuchy wskazane. 

A jesli autor wątku ma pogłos jak w kościele, to ten lyngdorf też to ogarnie?

Edytowano przez KrólKiczu

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Przy tej kwocie warto skorzystać z ostatniej szansy na wyprzedaże świetnych nowych kolumn.

Monitor Audio Gold 300 serii 5G, Audio Physic Classic 35, Fyne Audio F502SP,

Do tego Arcam SA30, Roksan Caspian M2, Rega Elex MK4, Denon PMA 1700ne może 2500ne

Sprawdzę, dziękuję. Słuchałem przypadkiem na Chanii Cielo, piękny dźwięk ale niestety cena nie dla mnie.

Przed chwilą, Dan79 napisał:

Sprawdzę, dziękuję. Słuchałem przypadkiem na Chanii Cielo, piękny dźwięk ale niestety cena nie dla mnie.

Chario Cielo 

Nie dopisałem tego ale pomieszczenie ma trudne do nagłośnienia. Jest to salon z otwartą kuchnią i schodami na górę. Dodatkowo mimo dużego pomieszczenia nie mam możliwości zbyt dalekiego odsunięcia kolumn od sciany. Może około 40cm.

Przed chwilą, Piotr Sonido napisał:

Wystraczy, Nie wszystkim bo na przykład Fyne się wzmoga na basie. Ale monitor Audio to nawet na plus.

Stąd pomysł o wzmacniaczu z najlepsza kalibracją -> Dirac

Denon jest w moim guście nie słyszałem ale ładnie wygląda. Poszukam gdzie jest jakaś promocja na niego myślę o tym 2500. Kolumny które podałeś wszystkie są ładne jak na mój gust. Chętnie posłucham. Zobaczę gdzie są jakieś dobre wyprzedaże.

1 godzinę temu, Dan79 napisał:

Nie dopisałem tego ale pomieszczenie ma trudne do nagłośnienia. Jest to salon z otwartą kuchnią i schodami na górę. Dodatkowo mimo dużego pomieszczenia nie mam możliwości zbyt dalekiego odsunięcia kolumn od sciany. Może około 40cm.

Mam tak samo, parter w domu, dopiero ten Lyngdorf ustawił na przykład pyszniutki bas w miejscu odsłuchu, a nie jak się wstanie albo położy na podłodze, a przerabiałem sporo Atolli, Hegli, daków, kabelków czy innej biżuterii. Zaoszczędzona na te bzdety kasa pozwoli Ci kupić jak najlepsze kolumny (albo i ze 3-4 różne pary jak u mnie), bo to najważniejsze, oczywiście zrobisz co chcesz, Twoje siano, ale jeśli masz normalnie urządzony dom a nie "męską jaskinię" z toną towaru akustycznego na ścianach to pewnie wzmak z korekcją pozwoli Ci po prostu słuchać muzy na najwyższym poziomie... 

W takich pomieszczeniach stawiałbym na nieco barwniejsze granie i tutaj dobrym wyborem byłyby Pylony Diamond 30 MK2 oraz Fyne Audio F502SP, które bardzo dobrze radzą sobie z kontrolą basu. 
Bardzo dobrym wzmacniaczem dla Fyne Audio byłaby Rega Elex MK4, która zapewni dużą przestrzeń i swobodę grania. Nie stracisz na pewno na dynamice i precyzji. 
Lyngdorf 1120 to także bardzo dobry kierunek i kalibracja dźwięku potrafi tutaj zdziałać cuda. Mieliśmy kilkukrotnie na odsłuchach i połączenie z Diamondami wypadało świetnie. 

51 minut temu, Q21 napisał:

W takich pomieszczeniach stawiałbym na nieco barwniejsze granie i tutaj dobrym wyborem byłyby Pylony Diamond 30 MK2 oraz Fyne Audio F502SP, które bardzo dobrze radzą sobie z kontrolą basu. 
Bardzo dobrym wzmacniaczem dla Fyne Audio byłaby Rega Elex MK4, która zapewni dużą przestrzeń i swobodę grania. Nie stracisz na pewno na dynamice i precyzji. 
Lyngdorf 1120 to także bardzo dobry kierunek i kalibracja dźwięku potrafi tutaj zdziałać cuda. Mieliśmy kilkukrotnie na odsłuchach i połączenie z Diamondami wypadało świetnie. 

To zabawne Q21, że odpisujecie Państwo tutaj ale jak zadałem pytanie na e-mail o prośbę odsłuchu u was to do dis się nikt nie odezwał. Pełen profesjonalizm dziękuję za radę.

23 godziny temu, Dan79 napisał:

Denon jest w moim guście nie słyszałem ale ładnie wygląda. Poszukam gdzie jest jakaś promocja na niego myślę o tym 2500. Kolumny które podałeś wszystkie są ładne jak na mój gust. Chętnie posłucham. Zobaczę gdzie są jakieś dobre wyprzedaże.

O ceny pytaj w róznych miejscach czasem są to lepsze deale niz wyprzedaże.

Zalezy od produktu ale moge podac kilka źródeł.