Dan79 Napisano Wtorek o 09:00 Udostępnij Napisano Wtorek o 09:00 Witam, potrzebuje pomocy w doborze zestawu do pomieszczenia 50-55m2. Kwota to około 20000zl. Może być używany lub nowy. Słucham muzyki SlowRock, Instrumentalnej, klasycznej. Raczej cicho więc dobrze aby czysto grało na niskiej głośności. Z góry dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmundo Napisano Wtorek o 17:20 Udostępnij Napisano Wtorek o 17:20 Polecam Lyngdorfa 1120, która ogarnie Ci akustykę i świetnie gra po cichu, za resztę kolumny, u mnie BMN Beszele 3 Pro, ale pewnie do 50m potrzebujesz coś potężniejszego, więc odsłuchy wskazane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano Wtorek o 18:03 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:03 (edytowany) 1 godzinę temu, edmundo napisał: Polecam Lyngdorfa 1120, która ogarnie Ci akustykę i świetnie gra po cichu, za resztę kolumny, u mnie BMN Beszele 3 Pro, ale pewnie do 50m potrzebujesz coś potężniejszego, więc odsłuchy wskazane. A jesli autor wątku ma pogłos jak w kościele, to ten lyngdorf też to ogarnie? Edytowano Wtorek o 18:20 przez KrólKiczu 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Wtorek o 18:42 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:42 37 minut temu, KrólKiczu napisał: A jesli autor wątku ma pogłos jak w kościele, to ten lyngdorf też to ogarnie? Wiem co ogarnie i to bez DSP https://audio-connect.pl/diptyque-audio/dp77/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan79 Napisano Wtorek o 18:45 Autor Udostępnij Napisano Wtorek o 18:45 Jedna kolumna 4000Euro. Nie szlyszalem jej ale nie wiem czy jedna zastąpi w jakikolwiek sposób 2 kolumny. Nie znam się więc się nie wypowiem ale jak będę miał możliwość w okolicach Wrocławia posłuchać to chętnie skorzystam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Wtorek o 18:55 Udostępnij Napisano Wtorek o 18:55 3 minuty temu, Dan79 napisał: Jedna kolumna 4000Euro. Pociesze Cię. 4000 euro para. Do posłuchania w Bydgoszczy w Audio Connect. Warto , dźwięk robi wrażenie , a przede wszystkim kolumny idealnie sprawdzają się w trudnych akustycznie pomieszczeniach. O ile takie masz , bo tego nie wiemy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:20 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:20 Przy tej kwocie warto skorzystać z ostatniej szansy na wyprzedaże świetnych nowych kolumn. Monitor Audio Gold 300 serii 5G, Audio Physic Classic 35, Fyne Audio F502SP, Do tego Arcam SA30, Roksan Caspian M2, Rega Elex MK4, Denon PMA 1700ne może 2500ne 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan79 Napisano wczoraj o 05:23 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 05:23 1 minutę temu, Piotr Sonido napisał: Przy tej kwocie warto skorzystać z ostatniej szansy na wyprzedaże świetnych nowych kolumn. Monitor Audio Gold 300 serii 5G, Audio Physic Classic 35, Fyne Audio F502SP, Do tego Arcam SA30, Roksan Caspian M2, Rega Elex MK4, Denon PMA 1700ne może 2500ne Sprawdzę, dziękuję. Słuchałem przypadkiem na Chanii Cielo, piękny dźwięk ale niestety cena nie dla mnie. Przed chwilą, Dan79 napisał: Sprawdzę, dziękuję. Słuchałem przypadkiem na Chanii Cielo, piękny dźwięk ale niestety cena nie dla mnie. Chario Cielo Nie dopisałem tego ale pomieszczenie ma trudne do nagłośnienia. Jest to salon z otwartą kuchnią i schodami na górę. Dodatkowo mimo dużego pomieszczenia nie mam możliwości zbyt dalekiego odsunięcia kolumn od sciany. Może około 40cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:41 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:41 Wystraczy, Nie wszystkim bo na przykład Fyne się wzmoga na basie. Ale monitor Audio to nawet na plus. Stąd pomysł o wzmacniaczu z najlepsza kalibracją -> Dirac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan79 Napisano wczoraj o 05:44 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 05:44 Przed chwilą, Piotr Sonido napisał: Wystraczy, Nie wszystkim bo na przykład Fyne się wzmoga na basie. Ale monitor Audio to nawet na plus. Stąd pomysł o wzmacniaczu z najlepsza kalibracją -> Dirac Denon jest w moim guście nie słyszałem ale ładnie wygląda. Poszukam gdzie jest jakaś promocja na niego myślę o tym 2500. Kolumny które podałeś wszystkie są ładne jak na mój gust. Chętnie posłucham. Zobaczę gdzie są jakieś dobre wyprzedaże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edmundo Napisano wczoraj o 06:33 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:33 1 godzinę temu, Dan79 napisał: Nie dopisałem tego ale pomieszczenie ma trudne do nagłośnienia. Jest to salon z otwartą kuchnią i schodami na górę. Dodatkowo mimo dużego pomieszczenia nie mam możliwości zbyt dalekiego odsunięcia kolumn od sciany. Może około 40cm. Mam tak samo, parter w domu, dopiero ten Lyngdorf ustawił na przykład pyszniutki bas w miejscu odsłuchu, a nie jak się wstanie albo położy na podłodze, a przerabiałem sporo Atolli, Hegli, daków, kabelków czy innej biżuterii. Zaoszczędzona na te bzdety kasa pozwoli Ci kupić jak najlepsze kolumny (albo i ze 3-4 różne pary jak u mnie), bo to najważniejsze, oczywiście zrobisz co chcesz, Twoje siano, ale jeśli masz normalnie urządzony dom a nie "męską jaskinię" z toną towaru akustycznego na ścianach to pewnie wzmak z korekcją pozwoli Ci po prostu słuchać muzy na najwyższym poziomie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 godzin temu Udostępnij Napisano 21 godzin temu W takich pomieszczeniach stawiałbym na nieco barwniejsze granie i tutaj dobrym wyborem byłyby Pylony Diamond 30 MK2 oraz Fyne Audio F502SP, które bardzo dobrze radzą sobie z kontrolą basu. Bardzo dobrym wzmacniaczem dla Fyne Audio byłaby Rega Elex MK4, która zapewni dużą przestrzeń i swobodę grania. Nie stracisz na pewno na dynamice i precyzji. Lyngdorf 1120 to także bardzo dobry kierunek i kalibracja dźwięku potrafi tutaj zdziałać cuda. Mieliśmy kilkukrotnie na odsłuchach i połączenie z Diamondami wypadało świetnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan79 Napisano 21 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 21 godzin temu 51 minut temu, Q21 napisał: W takich pomieszczeniach stawiałbym na nieco barwniejsze granie i tutaj dobrym wyborem byłyby Pylony Diamond 30 MK2 oraz Fyne Audio F502SP, które bardzo dobrze radzą sobie z kontrolą basu. Bardzo dobrym wzmacniaczem dla Fyne Audio byłaby Rega Elex MK4, która zapewni dużą przestrzeń i swobodę grania. Nie stracisz na pewno na dynamice i precyzji. Lyngdorf 1120 to także bardzo dobry kierunek i kalibracja dźwięku potrafi tutaj zdziałać cuda. Mieliśmy kilkukrotnie na odsłuchach i połączenie z Diamondami wypadało świetnie. To zabawne Q21, że odpisujecie Państwo tutaj ale jak zadałem pytanie na e-mail o prośbę odsłuchu u was to do dis się nikt nie odezwał. Pełen profesjonalizm dziękuję za radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 20 godzin temu Udostępnij Napisano 20 godzin temu Tak jak Piotr moge polecić fyne audio 502. Miałem je u siebie w podobnym metrażu i bylo ok. A seria SP to jeszcze poziom wyżej. Może uda sie je jeszcze dostać na wyprzedaży w salonie na temat audio. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu 23 godziny temu, Dan79 napisał: Denon jest w moim guście nie słyszałem ale ładnie wygląda. Poszukam gdzie jest jakaś promocja na niego myślę o tym 2500. Kolumny które podałeś wszystkie są ładne jak na mój gust. Chętnie posłucham. Zobaczę gdzie są jakieś dobre wyprzedaże. O ceny pytaj w róznych miejscach czasem są to lepsze deale niz wyprzedaże. Zalezy od produktu ale moge podac kilka źródeł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts