YessMasster Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Witajcie koledzy i koleżanki! Zwracam się do Was z prośbą o rekomendacje zestawu stereo. Budżet - 4, no może 5k. Co mam? Do gier i tv soundbar SB Katana V2 - do grania super, do tv ok, do muzyki niestety słabo Żródła: Gramofon Audio-Technica AT-LP120XBT-USB CD Technisat Digiradio 143 V3 - nie idealnie, tylko z CD korzystam. Pewnie się wymieni na coś lepszego ale jeszcze nie teraz. Biorąc pod uwagę warunki lokalowe i to co mam rozważam jakiś zestaw wzmacniacz + kolumny podstawkowe, ale od czego zacząć? Niestety nie wiem, stąd do Was kieruję moją prośbę. Póki co lepiej muzyka brzmi na moich słuchawkach aniżeli na sounbarze, więc coś zmienić bardzo chcę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 3 godziny temu, YessMasster napisał: Witajcie koledzy i koleżanki! Zwracam się do Was z prośbą o rekomendacje zestawu stereo. Budżet - 4, no może 5k. Co mam? Do gier i tv soundbar SB Katana V2 - do grania super, do tv ok, do muzyki niestety słabo Żródła: Gramofon Audio-Technica AT-LP120XBT-USB CD Technisat Digiradio 143 V3 - nie idealnie, tylko z CD korzystam. Pewnie się wymieni na coś lepszego ale jeszcze nie teraz. Biorąc pod uwagę warunki lokalowe i to co mam rozważam jakiś zestaw wzmacniacz + kolumny podstawkowe, ale od czego zacząć? Niestety nie wiem, stąd do Was kieruję moją prośbę. Póki co lepiej muzyka brzmi na moich słuchawkach aniżeli na sounbarze, więc coś zmienić bardzo chcę Cześć. Czy miałeś okazję słuchać już jakiś zestawów opartych o monitory? Jeśli tak, powiedz jakiego dźwięku szukasz? Jeśli nie, opisz własnymi słowami na czym w muzyce Ci zależy (może na podstawie posiadanych słuchawek). Czy kolumny mają stać na szafce RTV czy na standach? Jeśli na szafce, to jaka jest jej wysokość, szerokość i głębokość? Czy poza szafka RTV i sofa znajdują się w pokoju jakieś meble? To tak z grubsza🙂. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YessMasster Napisano 9 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 9 godzin temu 6 minut temu, KrólKiczu napisał: Cześć. Czy miałeś okazję słuchać już jakiś zestawów opartych o monitory? Jeśli tak, powiedz jakiego dźwięku szukasz? Jeśli nie, opisz własnymi słowami na czym w muzyce Ci zależy (może na podstawie posiadanych słuchawek). Czy kolumny mają stać na szafce RTV czy na standach? Jeśli na szafce, to jaka jest jej wysokość, szerokość i głębokość? Czy poza szafka RTV i sofa znajdują się w pokoju jakieś meble? To tak z grubsza🙂. Nie, nie miałem okazji. Czego szukam? Postaram sie odpowiedzieć, ale z góry przepraszam jeśli dziwnego czy nieprfesjonalnego języka użyję W słuchawkach jakie posiadam (JBL Quantum 910 i Sony WH1000XM4) lepiej słychać co sie w muzyce dzieje porówując do odsłuchu z soundbara. Łatwiej odseparować instrumenty, usłyszeć bardziej ciche i subtelne elementy utworów. Instrumenty brzmią...hmmm...pełniej, mniej płasko. I chciałbym ten, bądź lepszy efekt uzyskać bez słuchawek (które może najtańsze nie są, ale też powiedzmy wprost - nie jest to też najwyższa półka). To na czym mi szczególnie nie zależy to bardzo mocny bass - raczej słucham muzyki typu klasyka, ścieżki dźwiękowe, blues, rock. Kolumny będą na szafce ze względu na ograniczoną przestrzeń. Szafka gdzie planuję umieścić komulny (czy jej część) ma 180cm szerokości, 40cm głębokości i 40cm wysokości. Część, której nie wliczam w szerokość jest wyższa - bliżej drzwi i tam stoją sobie elegancko płyty i gramofon. Na głównej części szafki mamy tv i konsolę. Oprócz sofy, na przeciwko drzwi wejściowych jest biurko z PC. Przed sofą ława. No i to na dobrą sprawę tyle Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Wzmacniacz + kolumny, budzet 4-5k, nowe czy moga byc uzywane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YessMasster Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu 50 minut temu, Sipo napisał: Wzmacniacz + kolumny, budzet 4-5k, nowe czy moga byc uzywane? Nowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Skoro ma być nowe i mieszkasz w Warszawie, najrozsądniej wybrać się do kilku tamtejszych salonów, opowiedzieć o swoich oczekiwaniach ... a dalej to już z górki 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Jeżeli ma być to Twój pierwszy zestaw stereo, to jak już wspomniano warto udać się do salonu i posłuchać kolumn o różnym stylu grania. Np. z podbitymi skrajami pasma Klipsch RP-600, bardziej równo grające jedynie z lekkim podbiciem na górze Triangle Borea BR03, czy też kolumny z równo zestrojonym środkiem i góra pasma, ale z podbicie ma basie KEF Q3 Meta. Ze wzmacniaczy mogę polecić sprawdzenie Pioneer A-40AE, Advance Acoustic X-i50bt czy też WiiM Vibelink Amp (modele Wiim Amp i Amp Pro ze streamingiem nie mają czystego wejścia analogowego jest tam układa ADC, który przy gramofonie jest niepożądany, ponieważ zmienia on jego sygnał na cyfrowy) 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Udajesz się czym prędzej na Woronicza do Na Temat Audio i próbujesz ustrzelić coś z wyprzedaży ekspozycji. Oferta ważna tylko na miejscu i tylko na ten sprzęt, którego nie chcą targać do nowej siedziby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts