Skocz do zawartości

Nasi pupile

Rega

Recommended Posts

Przyszło mi do głowy, oglądając zdjęcia naszych systemów, ze może warto byłoby, oprócz zdjęć sprzetu grającego, zamieścić zdjęcia lub opisy naszych czworonożnych (i nie tylko) przyjaciół, którzy bardzo często towarzyszą nam siedzac, śpiąc lub tylko udając w czasie naszych odsłuchów. Oni czesto goszczą gdzieś tam w tle, na zdjęciach systemów Ja mam, nawet takie zdjęcie w awatarze. Fakt, przyjaciłóka , której nie ma już z nami, ale pamięć o niej pozostanie na całe życie. Czasem oglądała ze mną tv, czasem chodziła na kąpielisko, a czasem towarzyszyła przy piwie (oczywiście wszystko z umiarem), ale zawsze czekała na mój powrót do domu, trzymając ulubioną zabawkę.

DSC00208.JPG

DSC00268.JPG

DSC00313.JPG

DSC00334.JPG

DSC00539 (1).jpg

DSC00406.JPG

Edytowano przez Rega

Przerabiałem to z moją Diana (tą z pierwszych zdjęć). Sierści (a właściwie puchu i włosów bo Golden Retrievery tak mają) miałem serdecznie dość przez cały rok.

Teraz mam spokój - moja nowa pupilka ma tylko włosy i to tyle co ,,kot napłakał,,. Waży całe 2,2 kg. ALe przytulas z niej wielki. Problem, natomiast tkwi gdzie indziej. Molly ma wrodzoną, ciężką wadę serca, powiększoną jedną komorę, problem z zastawką oraz przesuniętą aortę. Szybko się męczy, nie wolno jej biegać, ale jak wytłumaczyć 9-miesięcznemu jeszcze szczeniakowi, że jej nie wolno. Specjaliści (badania miała robione w klinice uniwersyteckiej w Poznaniu) stwierdzili, że bez operacji pożyje jeszcze max kilkanaście miesięcy. Już mi się chce płakać. 

IMG_20241217_181037.jpg

IMG_20241026_180149.jpg

IMG_20241212_134614.jpg

Edytowano przez Rega

Tak, usiłuję ją ratować. Operacja jest zaplanowania na przełom sierpnia i września. Musi przytyć, bo takie operacje robi się od wagi 2,8 kg. Koszt operacji to... 8000 zł. Zbieram, założyłem konto na zrzutka .pl.

https://zrzutka.pl/ec8xfp

Zamierzam wystawić na sprzedaż (aukcję) lampy ECC83 Telefunken (para), Brimar ECC88 (trzy), Philips ECC81(para). Rysunek mojej córki przedstawiający Molly. Może uda mi się nazbierać. Tyle mogę. 

IMG_20250421_173007.jpg

Edytowano przez Rega

No, pewnie , że się liczą. Miałem kiedyś ( w młodości) gęsiora, który przychodził po chleb do domu, a swoją obecność u drzwi sygnalizował stukając dziobem w drzwi i nie odzszedł zanim nie dostał tego po co przyszedł🙂

PS. Wszystkim , którzy dorzucą grosik na operację, dziekuję bardzo w imeniu Molly.🐕.

Edytowano przez Rega