Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
12 godzin temu, Nowy75 napisał:

Z marnowaniem żywności sam walczę w domu  i poza nim.

Intrygujące, powiem szczerze 😁

13 godzin temu, Nowy75 napisał:

knowania Rosji

Związku Sowieckiego, konkretnie. 

Sowieci zindoktrynowali zachodnie uniwersytety. Piątka z Cambridge, to nie tylko Philby. Skutki są daleko bardziej dalekosiężne, np. Corbyn.

Napisano
11 godzin temu, Nowy75 napisał:

Bezmyślna polityka elit brukselskich upiekła nam niezły pasztet.

Ależ oczywiście, polityka USA w wykonaniu Nixona i Kissingera nie wywołała tego 😛 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/1972_visit_by_Richard_Nixon_to_China

11 godzin temu, gienas napisał:

Masz kupować tyle ile zjesz? To przecież niemożliwe :) 

Może być problem z 'sojowym latte' towarzysza Duńczyka 😁 

Napisano
7 godzin temu, tomek4446 napisał:

A tak trochę wracając do ostatniej debaty , to umknęło mi. Trzaskowski ma jakąś firmę budowlaną ? Bo przez godzinę słyszałem , że będzie w całej Polsce budował " mieszkania ". :) 

Najwyraźniej, pomyliło Ci się z deweloperem Jarosławem Kaczyńskim, który - już na etapie zamówionych planów inwestycji - oszukał kontrahenta, nie płacąc mu ok. 1,5 euro za zamówioną i zrealizowaną pracę. 

6 godzin temu, tomek4446 napisał:

Mam ambiwalentny stosunek do mieszkań komunalnych.

Tomek, kwestia uregulowań.

W UK, mieszkania councilowskie, to nie jest jakiś tam jeden zasób. To są własności spółdzielcze - Housing Associations. 

Są domki. Są kamienice. Są mieszkania w blokach. Są wieżowce.

I na czym dowcip polega? Na gradacji dostępu.

6 godzin temu, Rafał S napisał:

Dokupujemy na bieżąco i nowsze stawiamy z tyłu.

Kupując, też bierzemy te z tytułu.

Napisano
6 godzin temu, gienas napisał:

Nie wierzę że nic z jedzenia nie wyrzucasz. Zawsze coś zostanie

W domu, samemu nakładając sobie porcje?

5 godzin temu, Nowy75 napisał:

Pan Braun znaczną część uposażenia poselskiego w Polsce utracił karany z różne przewinienia,a mimo to nie siedział bezczynnie. Można się z nim nie zgadzać,ale to ideowiec.

Media podają, że dupcył na 'kocią łapę' przez dwadzieścia lat... ideowiec 🤣

Uważam , że lepiej,że rozrabia w parlamencie UE niż miałby podkładać bomby na ulicy

Jprdl 🤦 

Zamiast ekscytować się spaloną flagą radzę posłuchać jego wystapień

Nie wiem czy zauważyłeś, ale właśnie dałeś mu carte blanche na dowolne przestępstwa.

Napisano

https://bydgoszcz.wyborcza.pl/bydgoszcz/7,48722,31965134,radoslaw-sikorski-poszedl-do-pubu-mentzen-blogoslawieni-ci.html 

I to by było na tyle. Kogo poparł Mentzen? 

z31965294IHG,Radoslaw-Sikorski--Rafal-Trzaskowski-i-Slawomir-Me.jpg

Kilkanaście minut po zakończonej transmisji do pubu przy Rynku Staromiejskim weszli razem Rafał Trzaskowski i Sławomir Mentzen. Uścisnęli sobie dłonie z Radosławem Sikorskim i zasiedli obok niego. Kelner stawiał przed nimi pełne kufle. To jeszcze bardziej zaskoczyło gości toruńskiego lokalu. - Za Polskę, która łączy, a nie dzieli - komentował spotkanie minister Sikorski.

Napisano
6 godzin temu, pairtick napisał:

Intrygujące, powiem szczerze 😁

Związku Sowieckiego, konkretnie. 

Sowieci zindoktrynowali zachodnie uniwersytety. Piątka z Cambridge, to nie tylko Philby. Skutki są daleko bardziej dalekosiężne, np. Corbyn.

Ad 1 w domu praktycznie wygrałem z marnowaniem żywności,a to z powodu mojego niemiłego zachowania,gdy coś zostanie. Pochodzę z rodziny o tradycjach myśliwskich,wiem co to znaczy patroszyć dzika w lesie w zimną noc,gdy ręce grabieją, ciągnąć go do samochodu dziesiątki metrów lub dalej. .Jaki bajzel na kuchni w domu,gdy się skóruje,dzieli, itd. Człowiek zupełnie inaczej wtedy patrzy na pęto kiełbaski -wie ile to roboty ,nim trafiła do gęby 

Ad2 O tym właśnie mówię,bo ludzie nie rozumieją skąd ta miłość do komuny na bogatym Zachodzie

Napisano
4 godziny temu, pairtick napisał:

Media podają, że dupcył na 'kocią łapę' przez dwadzieścia lat... ideowiec 🤣

Może dlatego tak w pewnym momencie spobożniał - za stare grzechy😁. W kontekście politycznym mnie to niespecjalnie interesuje czy miał ślub,gdyby miał niebieską kartę, choć i tę wystawiają teraz na gębę 

Nie wiem czy zauważyłeś, ale właśnie dałeś mu carte blanche na dowolne przestępstwa

Z pewnością nie na dowolne . Porównaj sobie Brauna z jego świecznikami,czy flagami,z gośćmi, którzy chodzą uśmiechnięci,bo sprywatyzowali państwowe miliony na dziesiątki sposobów i włos im z głowy nie spadł. Co jest bardziej szkodliwym społecznie carte blanche ? Dodam, że podobnie jak przy aferze podsłuchowej ,gdzie bardziej interesowało władzę kto nagrał niż co powiedziano tak i tu,powszechne skupienie na gaśnicy,a nie na tym ,co akurat talmudyści robią w polskim parlamencie.Argument, że impreza miała miejsce od nastu lat do mnie nie trafia,gdyby w tym terminie częstowano darmowym obiadem Romów też by się zagnieździli. Jakby to były oficjalne dni ,nie wiem,tolerancji religijnej dla wszystkich to rozumiem. Warto też samemu sprawdzić,co celebrowano😁. Akurat z tolerancją to wiele wspólnego nie ma

to by było na tyle. Kogo poparł Mentzen?

Jeden wszystko podpisał ,a z drugim pił piwo😁. Ty, jako człowiek oblatany w paragrafach stawiasz pewnie na kwity,z drugiej strony to tylko deklaracja,nie umowa...😁

Napisano
35 minut temu, Nowy75 napisał:

Ad2 O tym właśnie mówię,bo ludzie nie rozumieją skąd ta miłość do komuny na bogatym Zachodzie

Przypominam, że komunizm narodził się w połowie XIX w. właśnie na Zachodzie.

Napisano
36 minut temu, Kraft napisał:

Przypominam, że komunizm narodził się w połowie XIX w. właśnie na Zachodzie.

Jak zwykle precyzyjny😁. Nie zmienia to faktu , że różne przykłady instalacji tej ideologii w świecie raczej nie zachęcały,no chyba ,że ktoś z góry zakładał ,że będzie w KC. Tak czy siak efekty działania wielbicieli możemy obserwować w działaniu Unii ,a też na ulicy. 

Napisano (edytowany)

Myślę, że kraje Unii w których rządzili socjaliści wcale nie radzą sobie źle. Mi socjalistyczne podejście pasuje znacznie bardziej niż chadeckie.

A obecna Rosja nie jest krajem komunistycznym. Wspiera na Zachodzie raczej ruchy prawicowe, a nie lewicowe.

Edytowano przez Kraft
Napisano

A co do Grzesia, to z niego taki ideowiec i wolnościowiec, co zgodzi się na wszystko tylko musi być po jego myśli.

Niestety poświeciłem ost. chwile na poczytanie jego programu politycznego i generalnie spora część pkt. znosi się wzajemnie, jest populistycznymi postulatami bez możliwości realizacji, ani dziś, ani za 20 lat(chyba że zrobimy tu państwo na miare afrykańskich dyktatur). Nie będę tego analizował, bo szkoda mi na niego niedzieli.

Dla mnie forma przekazu, którą prezentuje jest nieakceptowalna i mam obrzydzenie na widok tego człowieka.

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, pairtick napisał:

I to by było na tyle. Kogo poparł Mentzen? 

z31965294IHG,Radoslaw-Sikorski--Rafal-Trzaskowski-i-Slawomir-Me.jpg

Wizerunkowo dobrze wyszło, ale bezpośredniego poparcia nie udzielił:

Z Nawrockim też bym poszedł na piwo, ale nie zaprosił. Nie rozumiem o co niektórym chodzi. Nie należę do mafii, nie należę do sekty. Idę prosto. Nie dam się zapisać do żadnego z waszych obozów. A politycy powinni umieć normalnie ze sobą rozmawiać.

- Politycy z przeciwnych stron barykady potrafią rozmawiać; źle, zdrada, nie to sobie obiecywaliśmy, nigdy już na Was nie zagłosuje, bo jak to siedzieć w lokalu i pić piwo...

- nie  dogadują  się, rzucają obustronie błotem, też źle, bo mieli pracować na rzecz kraju, państwo z dykty... nie dogodzisz ;)

Edytowano przez Pitt39
Napisano

I fajnie że poszli na piwko. 

Oglądałem  wczorajszą rozmowę..Było kulturalnie nikt nikogo nie obrzucał błotem mimo różnić w poglądach. Tak powinna wyglądać rozmowa poważnych polityków. . I pokazali , że można mimo różnic pójść na piwko i pogadać . I nikt niczego na antenie nie wciągał. Duża część społeczeństwa może się czegoś nauczy

Napisano
9 godzin temu, pairtick napisał:

Ok, dawaj.

Ktoś dał cynk Karolowi, że w sztabie Rafała są tikitiki. Więc wymyślili, że na debacie Karol zrobi ten gest z dupy, media podłapią, internet będzie huczał, że ćpun itp. Oczywiście tak się stało, media i sztab Rafała połknął haczyk. Na drugi dzień Karol w RMF proponuje testy ;)

PS chyba wiem kogo to był pomysł, proponuję zobaczyć reakcje Stanowskiego gdy relacjonował debatę.

Napisano (edytowany)
23 godziny temu, Nowy75 napisał:

widzę,że lubisz o całe zło w Unii obwiniać Putina i knowania Rosji.

Proszę wskazać, gdzie tak napisałem, albo odwołać swoje słowa i przeprosić.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napływ uchodźców to sprawa dwutorowa i ma konkretną twarz. Grupa Wagnera obecna od dosyć dawna w Afryce i organizująca gangi przemytników ludzi, to jedno, Do tego była kanclerz Niemiec, która wymusiła na Europie wpuszczanie wszystkich jak leci. Teraz, tak na marginesie wyprowadziła się do Szwajcarii, bo tam jest bezpieczniej. Wspominając o byłej kanclerz nie można zapomnieć o pewnym majorze STASI (wschodnio-niemiecka policja polityczna), Władymirze Władymirowiczu Putinie. Jakie akta o pochodzącej z DDR Angeli Merkel sobie mógł zachować można tylko spekulować, ale nie jest to nieprawdopodobnym w świetle całości jej działań wobec Rosji Putina.

Edytowano przez Highlander_now
Napisano
2 godziny temu, Kraft napisał:

obecna Rosja nie jest krajem komunistycznym. Wspiera na Zachodzie raczej ruchy prawicowe, a nie lewicowe.

Oczywiście,zwłaszcza gospodarczo,bo politycznie to już można dyskutować. A wspiera ruchy prawicowe,bo tylko one chcą realnie rozwalić system,a o to Rosjanom chodzi.

@Pitt39 dla jasności,nie głosowałem na Grzesia w pierwszej turze,martwi mnie czający się za szkłami okularów obłęd i ostentacja religijna, która nigdy dobrze nie wróży. Natomiast uważam,że bardzo dużo mówi do rzeczy ,choć to niezbyt popularne wśród establishmentu poglądy. Dla duopolu i nie tylko jest świetnym chłopcem do bicia i parawanem odwracającym uwagę opinii publicznej od ich niekompetencji i przekrętów. Gdy dojechałem do domu po sławnej akcji gaśniczej telewizor był czerwony od głosów oburzenia posłów i posłanek. Ludzi,których często nigdy wcześniej nie widziałem,bo ich rozum nie pozwala im na pracę nad legislacją,za co im płacimy,ani na samodzielną wypowiedź,wystarcza jedynie na wciskanie przycisku w głosowaniu zgodnie z wolą partyjnego szefa. 

@Highlander_now, może się rozpędziłem z tym " o całe", natomiast często straszysz Putinem i Rosją. Tymczasem jeśli chodzi o stosunki Rosja-Unia to mój szef zmiany lata temu mi powtarzał: pamiętaj,nikt ci tak w papierach nie nawali jak sam sobie nawalisz(wersja łagodniejsza)😁