marcinmarcin Napisano wczoraj o 15:22 Napisano wczoraj o 15:22 (edytowany) . Edytowano wczoraj o 15:28 przez marcinmarcin Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 17:13 Napisano wczoraj o 17:13 2 godziny temu, soberowy napisał: Przecież to się w pale nie mieści! Już drugie wybory prezydenckie z rzędu skręcili. Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano wczoraj o 17:42 Napisano wczoraj o 17:42 27 minut temu, pairtick napisał: Już drugie wybory prezydenckie z rzędu skręcili. Przypominam kto rządzi. I skończ już z tymi pierdolami. Choć widać doskonale ze uśmiechnięci będą chcieli podważać wybory , trzeba szybko migracyjny przepychać do końca. 1 Odpisz, cytując
MarcKrawczyk Napisano wczoraj o 18:03 Napisano wczoraj o 18:03 Czy to o tej komisji w Krakowie w sprawie nieprawidłowości było? To co sami koalicjanci chcieli, aby Trzaskowski przegrał? 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 18:08 Napisano wczoraj o 18:08 Nie ,no nie ma co się czepiać,w ramach powrotu rządu do pracy Lewica chce zaproponować kolejne podniesienie płacy minimalnej,pewnie w ramach walki z inflacją,a Polska 2050 walnąć w banki podatkiem bankowym,który te przerzucą na klientów 😁. Źródło TVN. Brawo! Nawrocki nawet nie będzie musiał niczego blokować,sami się wykończą 😁. Jak tego słucham,to przestaję żałować,że przegrali. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 55 minut temu, marcinmarcin napisał: Przypominam kto rządzi. Przepraszam, a za czyich to rządów dodano sześć tysięcy nowych komisji wyborczych? 1 godzinę temu, marcinmarcin napisał: I skończ już z tymi pierdolami. Choć widać doskonale ze uśmiechnięci będą chcieli podważać wybory Ale PIĘTNAŚCIE lat temu, to był zamach? 😛 42 minuty temu, Nowy75 napisał: podniesienie płacy minimalnej, pewnie w ramach walki z inflacją O właśnie, i tu jest ciekawy myk. PO - po zduszeniu inflacji - może zaoferować tylko jakieś śmieszne grosze indeksacji wg inflacji. Już to wcześniej przerabialiśmy, zwłaszcza w odniesieniu do emerytur. Natomiast PiS - przy szalejącej za pisowskich rządów wysokiej inflacji - "dał" 😁 Tak, k... dał. No, jprdl k... wręcz - rząd PiS dał. Ponieważ, wg tych biednych w wiedzę ekonomiczną wyborców PiS, "jest inflacja, bo wszystko drożeje". No, ja nie mam pomysłu jak wygrać z taką narracją ☹️ 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu @pairtick widać KO ,wie, licytując się z PiS na socjal😁. Powodzenia w 2027! Wracam do tematów audio 1 Odpisz, cytując
narmer Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: Nawrocki nawet nie będzie musiał niczego blokować,sami się wykończą 😁. Nie jest to chyba zła informacja, zrobi się miejsce dla innych. Już dość długo kręcą się wokół własnej osi a zmian nie ma 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu (edytowany) Panowie, naprawdę nie chcecie mieć 100% pewności, że wszystkie - w tym i wasze - głosy, zostały policzone rzetelnie i poprawnie? No przecież za to tym ludziom w komisjach płacimy. A jak były oszustwa, to do pierdla z oszustami. Art. 271 kk. Poświadczenie nieprawdy § 1. Funkcjonariusz publiczny lub inna osoba uprawniona do wystawienia dokumentu, która poświadcza w nim nieprawdę co do okoliczności mającej znaczenie prawne, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Edytowano 22 godziny temu przez pairtick Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 7 minut temu, pairtick napisał: Panowie, naprawdę nie chcecie mieć 100% pewności, że wszystkie - w tym i wasze - głosy, zostały policzone rzetelnie i poprawnie? Zakładając, że ktoś walnął babola,lub nawet działał celowo/ sprawa dla właściwych organów/, to chyba nie na ponad 300 tysięcy głosów. Jeśli o mnie chodzi,to teraz mam 100 procent pewnosci co do kompetencji i zamiarów KO. Sam przed sobą wyszedłem na głupka wspierając ich kandydata w 2 turze. 2 Odpisz, cytując
soberowy Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Przecież to się pale nie mieści! Odpisz, cytując
soberowy Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 2 godziny temu, pairtick napisał: Przepraszam, a za czyich to rządów dodano sześć tysięcy nowych komisji wyborczych? Niby demokracja, ale lepiej żeby stare baby na wioskach nie miały łatwego dostępu do urny W sumie nawet w tym temacie pewni użytkownicy chcieli odebrać prawo wyborcze osobom, które są za granicą i głosują na Nawrockiego. Dobre, dobre 2 godziny temu, pairtick napisał: Ale PIĘTNAŚCIE lat temu, to był zamach? 😛 Zapytałem AI, szkoda gadać 2 godziny temu, pairtick napisał: PO - po zduszeniu inflacji - może zaoferować tylko jakieś śmieszne grosze indeksacji wg inflacji. Już to wcześniej przerabialiśmy, zwłaszcza w odniesieniu do emerytur. Nie jestem ekonomistą ale coś mi się tu nie klei. Gdy była wysoka inflacja, Platforma i jej zwolennicy obwiniali za ten stan rzeczy prezesa NBP. Chcieli trybunał stanu dla niego? Teraz gdy inflacja jest na niższym poziomie oczywiście zawdzięczamy to premierowi. No dobra, to co on zrobił, żeby obniżyć tę inflacje? 800+? babciowe? podniesienie minimalnej krajowej czy może podwyżki 5% dla budżetówki? Ok, zapytałem kogoś mądrzejszego i taką dostałem odpowiedź. 1 godzinę temu, pairtick napisał: Panowie, naprawdę nie chcecie mieć 100% pewności, że wszystkie - w tym i wasze - głosy, zostały policzone rzetelnie i poprawnie? No przecież za to tym ludziom w komisjach płacimy. A jak były oszustwa, to do pierdla z oszustami. Dobra, ostatni raz bo mi za to nie płacą, a patrząc na Twoje posty cholera wie czy nie jesteś z partii Wyobraź sobie, że sympatyzujący z Rafałem Trzaskowskim członkowie komisji celowo robią błędy w razie porażki ich kandydata. W sytuacji gdy wygrywa nie ma tematu, nikt nawet tego nie sprawdza ponieważ większość głosów ma tam Nawrocki. Co innego się dzieje gdy Rafał jakimś cudem przegrywa wybory i mamy oto taki chaos. A do tego silni razem i ruch ośmiu gwiazd z nowym członkiem partii podjudza jeszcze to sfrustrowane społeczeństwo. Mamy piątek, piąty dzień po wyborach, a oni nadal walczą o demokracje Odpisz, cytując
soberowy Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu Pan Giertych ma więcej tych historii! Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 12 godzin temu, Nowy75 napisał: Jeśli o mnie chodzi,to teraz mam 100 procent pewnosci co do kompetencji i zamiarów KO. Sam przed sobą wyszedłem na głupka wspierając ich kandydata w 2 turze. No to, jeszcze raz. 11 godzin temu, soberowy napisał: Dobra, ostatni raz bo mi za to nie płacą, a patrząc na Twoje posty cholera wie czy nie jesteś z partii Wyobraź sobie, że sympatyzujący z Rafałem Trzaskowskim członkowie komisji celowo robią błędy w razie porażki ich kandydata. W sytuacji gdy wygrywa nie ma tematu, nikt nawet tego nie sprawdza ponieważ większość głosów ma tam Nawrocki. Co innego się dzieje gdy Rafał jakimś cudem przegrywa wybory i mamy oto taki chaos. A do tego silni razem i ruch ośmiu gwiazd z nowym członkiem partii podjudza jeszcze to sfrustrowane społeczeństwo. Mamy piątek, piąty dzień po wyborach, a oni nadal walczą o demokracje Są terminy ustawowe i trzeba się w nich zmieścić z ewentualnymi protestami wyborczymi. Być może powiesz, że jestem naiwny ale uważam iż wyborcy Rafała, są z natury rzeczy uczciwi. A co do partii, to owszem należę, ale u siebie 🏴 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu 24 minuty temu, pairtick napisał: Być może powiesz, że jestem naiwny ale uważam iż wyborcy Rafała, są z natury rzeczy uczciwi. Jak się posłucha tv albo radia,to wszyscy Polacy są z natury uczciwi😁 Później trzeba się z tej uczciwości tłumaczyć jak jeszcze niedawno koledzy Rafała musieli w mediach tłumaczyć z tego ,że fachowcy z PiS w spółeczkach zostali zastąpieni fachowcami z KO ,a nie jakimiś z wolnego rynku😁. Właśnie mam przegląd tej uczciwości Polaków w mikroskali: w miejscowym UMiG po 20 latach zmienił się gospodarz,do końca kadencji jeszcze parę latek ,a okolica już huczy. Czyli podobnie jak z KO,jeszcze na dobre nie zaczęli,a już liczne blamaże Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Nowy75 napisał: fachowcy z PiS w spółeczkach zostali zastąpieni fachowcami z KO ,a nie jakimiś z wolnego rynku Aczkolwiek, byłbym ostrożny ze stawianiem znaku równości pomiędzy lekarzem/inżynierem należącym do PO, a partyjnym aparatczykiem z PiS typu Misiewicz - "studiującym normalne prawo" 😁 Edytowano 7 godzin temu przez pairtick Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 12 minut temu, pairtick napisał: Aczkolwiek, byłbym ostrożny ze stawianiem znaku równości pomiędzy lekarzem/inżynierem należącym do PO, a partyjnym aparatczykiem z PiS Racja, widzimy wyniki spółek zarządzanych przez tych wybitnych fachowców Odpisz, cytując
pairtick Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 5 minut temu, marcinmarcin napisał: Racja, widzimy wyniki spółek zarządzanych przez tych wybitnych fachowców Tylko dlaczego cała ta pisowska wierchuszka leczy się w klinikach MSWiA, zamiast w Kolegium Tumanum? Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Głupiego poznasz po czynach jego 🙂 Ps porównaj wyniki spółek sp Odpisz, cytując
pairtick Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 19 minut temu, marcinmarcin napisał: Głupiego poznasz po czynach jego 🙂 No to jeszcze raz. Chcesz aby Twoje życie ratował medyk czy polityk? 😛 24 minuty temu, marcinmarcin napisał: Ps porównaj wyniki spółek sp PiS sprzedał Lotos Ruskim - tobie to pasuje? 🤦♀️ 1 Odpisz, cytując
marcinmarcin Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, pairtick napisał: PiS sprzedał Lotos Ruskim - tobie to pasuje? 🤦♀️ Nie, a Tobia pasuje to co się dzieje w spółkach skabu państwa teraz, pasuje Ci przetarg PKP, zamykanie kopalń i elektrowni, szalone inwestycje w zielony ład, przetarg PKP, dotacje do używanych elektryków i polityka migracyjna rządu? Ps pisze się Tobie... ale czego oczekiwać Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) 57 minut temu, marcinmarcin napisał: Racja, widzimy wyniki spółek zarządzanych przez tych wybitnych fachowców Wytłumacz, bo przychodzisz, rzucasz hasło że coś nie działa/działa gorzej, a ciężar dowodu przerzucasz na drugą strone, ewentualnie skomplikowane zagadnienia sprowadzasz do pasujacych ci tez. Chwalisz się ukończeniem elitarego kierunku, na elitarnej uczelni, a rozmowy wyglądaja jak jedna baba, drugiej babie. Pewnie pijesz do Orlenu i ich wyników finansowych. Zarządzanie to jedno, ale masz jeszcze ogólne światowe trendy, kryzysy(covid, wojna), miejsce zakupu paliwa, czy będzie to Rosja czy Arabia Saudyjska czy inny zakątek świata(pewne działania dywersyfikacyjne podyktowane sytuacją gepolityczną), ceny energi i tysiące innych czynników. 15 minut temu, marcinmarcin napisał: Nie, a Tobia pasuje to co się dzieje w spółkach skabu państwa teraz, pasuje Ci przetarg PKP, zamykanie kopalń i elektrowni, szalone inwestycje w zielony ład, przetarg PKP, dotacje do używanych elektryków i polityka migracyjna rządu? Ps pisze się Tobie... ale czego oczekiwać Marcin ile w tym roku dopłacimy do tony węgla? Jakie masz pomysły na ożywienie sektora? Kto jest temu winien? Chętnie poczytam. Chętnie też poczytam jaki masz pomysł na to co zrobić z tym że dziś na 3 pracujacych przypada 1 emeryt. W 2040 będzię już 2:1. Do 2100 według szacunków będzie Nas prawdopodobnie mniej niz 20 mln. Na czym chcemy oprzeć rozwój kraju na najbliższe dekady zamykając się na Europe. Nie chcemy podnosić podatków, a chcemy wygodnie i dostatnie życ. Nasze pensje i emerytury mają rosnac, choć rąk do pracy ma ubywać. Co propnujesz? Też mnie pasuje żeby nikogo nie wpuszać(mniej problemów z integracją, różnicami kulturowymi), ale jak sobie poradzić z powyższym? Edytowano 6 godzin temu przez Pitt39 1 1 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Ja potrafie zdiagnozować powyższe problemy, ale za cholere nie widzę odpowiedzi, bo jestem za mały i za głupi. Dwa myśle że nawet ci mądrzy niekoniecznie sobie radzą, tym bardziej jeśli Europa to zlepek 28 krajów o różnej historii, interesach, i z milionem wewnętrznych problemów, wiec jak widzę dzisiejszych populistów na miare Braunów, którzy wiedza co zrobić, a swiat redukują do prostych stwierdzeń i haseł, to wiem że nie wiedzą. Ps. Podważanie wyników - to w temacie wyborów - bo pare głosów poszło nie na tego co trzeba(nie na mojego), też uważam za szkodliwe, bo psuje i tak już rozdygotaną demokracje;nie tędy droga. Choć nadmiernie też się nie emocjonuje, bo jak sięgam pamięcia wstecz, to nie pierwszy i nie ost. raz. Trzeba rozumieć też, że w zasadzie nie dzieje się nic czegoo nie widzielibyśmy w całej UE czy Stanach(Rumunia, atak na Kapitol i można by mnożyć) Edytowano 6 godzin temu przez Pitt39 1 1 Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Zacznijcie może słuchać muzyki, testować sobie "zmacniacze" i "paczki", ile można o tej polityce, ludzieeeee... 🤦♂️ 1 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts