Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
3 minuty temu, DiBatonio napisał:

To prawda, po 8 latach PiSu "piękne" owoce nam obrodziły. 

To są fakty.

Nie twierdze ze jest inaczej, PiS robi potulnie to co biskup z plebanem każe, nie ma w tym tajemnicy. KO z drugiej strony karnie wykonuje rozkazy z Berlina. Tu źle i tam niedobrze. Nadszedł czas na zmianę, może Mentzen a może Braun?

Napisano
1 godzinę temu, Sipo napisał:

PiS robi potulnie to co biskup z plebanem każe, nie ma w tym tajemnicy.

Zupełnie odwrotnie, to kler kica jak mu Kaczor każe. 

KO z drugiej strony karnie wykonuje rozkazy z Berlina.

No i tu też odwrotnie, ponieważ aktualnie to Polska rządzi w Unii.

Nadszedł czas na zmianę, może Mentzen a może Braun?

Już to przerabialiśmy, niestety. 

fe89bf6b4c2ba21f9e448fec3777.jpeg

Napisano (edytowany)
11 godzin temu, Sipo napisał:

Nie twierdze ze jest inaczej, PiS robi potulnie to co biskup z plebanem każe, nie ma w tym tajemnicy. KO z drugiej strony karnie wykonuje rozkazy z Berlina. Tu źle i tam niedobrze. Nadszedł czas na zmianę, może Mentzen a może Braun?

Jak ktoś uważa że lekarstwem na dzisiejsze problemy gospodarcze, ekonomiczne, kulturowe może być Braun, to śmię twierdzić że nie przeczytał jego programu politycznego, a jeśli przeczytał i dalej stoi przy swoim, to chyba nie wiele rozumie co się dzieję w  otaczającym go świecie.

Edytowano przez Pitt39
Napisano
4 minuty temu, Pitt39 napisał:

Jak ktoś uważa że lekarstwem na dzisiejsze problemy gospodarcze, ekonomiczne, kulturowe może być Braun, to śmię twierdzić że nie przeczytał jego programu politycznego, a jeśli przeczytał i dalej stoi przy swoim, to chyba nie wiele rozumie co się dzieję w  otaczającym go świecie.

OK, a masz lepszego kandydata?

Napisano (edytowany)

Już Metzen z Bosakiem jest lepszą opcją, choć też mojego głosu nie dostaną z wielu powodów. Ogólnie nie potrzeba nam dolewać paliwa do ogniska, bo ognień pięknie płonie. 

Braun to gwarant ogromnych problemów na wielu polach, bo reprezentuje skrajnie patologiczne skrzydło.

Do wyborów - jeśli coś po drodzę się nie sypnie - troche czasu jest. Póki co nikt mnie nie przekonuje, obserwuje.

ps. Zresztą Brauna bardziej widzę we wiezieniu niż na wiejskiej za wszystkie patologiczne akcje.

Wszystko powyżej to rozważania teoretyczne, bo nikt z wymienionych nie ma i mieć nie będzie siły do samodzielnego rządzenia, a kolejne koalicję będą równie egzotyczne jak ta obecna.

Edytowano przez Pitt39
Napisano

Jest dwa lata do wyborów. Czyli niewiele. To co robią obecnie dziewczyny i chłopcy z KO to jakaś kpina. Tak , przestałem już krytykować , pis. Dlaczego ? Bo to kurna nie pis przegrywa wszystkie możliwe wybory w tym kraju. Widać są mądrzejszy i mają kwalifikacje do rządzenia. Rząd robi jakieś dziwne , niezrozumiałe nawet dla mnie , nie wspominając o młodych ruchy. Zamiast planu, mamy reorganizacje w ministerstwach , co mnie kurna obchodzi , kto będzie ministrem ! interesuje mnie jakie zadanie ta osoba dostała i jak się z niego wywiązuje. Zaczynam marzyć o chwili , gdy pis i PO będą w miejscu obecnej lewicy. Czyli jest , a jak by nie było , ot taki polityczny folklor. A jak już wspomniałem o lewicy , to nie kumam młodych ludzi. Ja na ich miejscu głosowałbym na lewicę całym sercem . Zresztą zawsze partie lewicowe , były tymi , które przyciągały młodzież. Tanie mieszkania , darmowa służba zdrowia , ochrona rynku pracy , darmowe szkolnictwo , darmowa opieka nad dziećmi , karencja podatkowa ..... A głosują na Konfederacje , która jest tych dobrodziejstw przeciwieństwem. No , ale może czegoś nie wiem :) 

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

A głosują na Konfederacje , która jest tych dobrodziejstw przeciwieństwem. No , ale może czegoś nie wiem :) 

Bo młodzież widzi co się dzieje na zachodzie i nie jest aż tak głupia jak nasze starsze pokolenie. Na szczęście coraz mniej patrzą w tvp, onety, wyborcze itp media. Stąd taki pęd do wprowadzania cenzury i ograniczania niezależności i wolności mediów.

Napisano
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Widać są mądrzejszy i mają kwalifikacje do rządzenia.

Tomek, już zwracałem tu uwagę, że na pisowski czarny PR żadne racjonalne argumenty nie działają.

Każdą firmę można zniszczyć, obrzucając ja gównem.

2 godziny temu, tomek4446 napisał:

Zresztą zawsze partie lewicowe , były tymi , które przyciągały młodzież.

I tu jest realny problem z Towarzyszem Zandbergiem, który już od 2015 roku sabotuje lewicę, zabierając jej głosy i w ten sposób popierając PiS.

Napisano
26 minut temu, marcinmarcin napisał:

Bo młodzież widzi co się dzieje na zachodzie i nie jest aż tak głupia jak nasze starsze pokolenie. Na szczęście coraz mniej patrzą w tvp, onety, wyborcze itp media. Stąd taki pęd do wprowadzania cenzury i ograniczania niezależności i wolności mediów.

Jeszcze TVN, jak już jesteśmy tacy rzetelni w tych pogłebionych analizach ;-).

Napisano
3 minuty temu, Pitt39 napisał:

Jeszcze TVN, jak już jesteśmy tacy rzetelni w tych pogłebionych analizach ;-).

Owszem, ale tu nie ma czego zgłębiać. Jest jak jest i nie chce być inaczej. Można co najwyżej zaklinać rzeczywistość. BTW - które z mediów zająknęło się o finansowaniu kampanii z zagranicy? 

Napisano (edytowany)

Jak slysze "tvn" to od razu widze reportaz z lądowania uchodźcow na wloskich plazach.

Komentarz dziennikarza tvn byl "na plazach matki z dziecmi" a kamera pokazywala same mlode arabskie byki 20-30 letnie 🤣🤣🤣. Takich przykladow sa setki. To jest tv na zyczenie. Kto wiecej zaplaci, taki bedzie przekaz. 

TVN  to najbardziej zaklamana stacja w historii polskiej telewizji. 

p. s. nie jestem wyborcą pis

Edytowano przez Mikelas76
Napisano (edytowany)
29 minut temu, marcinmarcin napisał:

Owszem, ale tu nie ma czego zgłębiać. Jest jak jest i nie chce być inaczej. Można co najwyżej zaklinać rzeczywistość. BTW - które z mediów zająknęło się o finansowaniu kampanii z zagranicy? 

Prosze bardzo, der Onet. 

Screenshot_20250619_171916.jpg

20 minut temu, Mikelas76 napisał:

Proponuje przełączyć na Republike przed postawieniem  tak odważnych tez ;)

Edytowano przez Pitt39
Napisano
32 minuty temu, marcinmarcin napisał:

BTW - które z mediów zająknęło się o finansowaniu kampanii z zagranicy? 

No właśnie, dlaczego pisowskie "wolne media" nie krzyczą o finansowaniu kampanii Nawrockiego z ukradzionych przez PiS pieniędzy?! 

Napisano
21 minut temu, Pitt39 napisał:

Proponuje przełączyć na Republike przed postawieniem  tak odważnych tez

Nie ogladalem i nie ogladam Republiki. 

Odwazna teza o tvn??? 

Proponuje koledze raczej zdjac rozowe okulary... 

Napisano
2 minuty temu, Mikelas76 napisał:

Nie ogladalem i nie ogladam Republiki. 

Odwazna teza o tvn??? 

Proponuje koledze raczej zdjac rozowe okulary... 

Czyli nie ogladam(nie znam się), ale chętnie się wypowiem o rynku mediów w Polsce ;)

Napisano
45 minut temu, Mikelas76 napisał:

Przede wszystkim to nie jest Polska telewizja, do tego działa w kraju nielegalnie ale politycy boja się coś z tym zrobić,  właściciele TVN maja szerokie plecy i długie pejsy.

Napisano
1 godzinę temu, pairtick napisał:

Każdą firmę można zniszczyć, obrzucając ja gównem.

Masz rację. Tylko dlaczego to nie działa w drugą stronę ? TVN i tak był stonowany przed wyborami . Przekaz TVP moim zdaniem to już czysto jednopartyjna partyjna nawalanka. Nawet się zastanawiałem ,czy przypadkiem TVN nie dostało sygnału z od Discovery , że szykuje się sprzedaż , pis może wygrać wybory parlamentarne i może nie szalejmy. :) 

1 godzinę temu, pairtick napisał:

I tu jest realny problem z Towarzyszem Zandbergiem,

Zandberg to dla mnie zagadka. Facet pojawia się tylko przed wyborami. Jedzie populizmem na maksa , zgarnia swoje i znika.  Niektórzy twierdzą , że powinien zmienić nazwę partii z ' Razem " na " Subwencja " :)

Napisano

A ja lubie słuchać Pana Zandberga. Medialnie się wyrobił, wie o czym mówić, żeby nie zniechęcić do siebie centrum czy wyborców niezdecydowanych. Prawdopodobnie Nowa Lewica zostanie wchłonięta przez KO i po lewej stronie pozostanie Pan Zandberg, który zapowiada się na wybitnego polityka. 

Kto by pomyślał, że w 2025 roku najważniejszym politykiem dla wyborców Platformy Obywatelskiej będzie Roman Giertych.