Skocz do zawartości

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
Napisano

Makłowicz. No niestety, ale muszę się odnieść. Gość nie tylko nie ma pojęcia o poprawnej wymowie nazwy miasta o którym opowiada.

Ale i przede wszystkim o kultowej szkockiej potrawie. Czym mnie, akurat, zirytował. 

Obawiam się. że to co otrzymał, to „Haggis, neeps and tatties.” z mikrofalówki - w sam raz dla samozwańczych kucharzy (bez wykształcenia) i innych frajerów. Screenshot_20251103-172515.jpg.e95775d9c08ccd9daf35456285fafd4b.jpgScreenshot_20251103-172118.jpg.2646a4e79ecc02e570a72256c399dc7f.jpgScreenshot_20251103-172148.jpg.43f4d72fd577c28ffe090da8777fb0aa.jpg

A prawdziwy Haggis, to można sobie i z ogóreczkiem kiszonym dziabnąć 😋 

Tylko, najpierw, trzeba wiedzieć o co w tym smaku chodzi. 

IMG_20251103_170649063.jpg

IMG_20251103_171354_308.jpg

IMG_20251103_171345_956.jpg

  • 2 weeks later...
Napisano

Dzisiaj antyketo :). Pierwszy raz piekłem moze nie idealne lekko za słodkie, ale dobre. Jak ostatnio poczytałem składy gotowców to juz całkiem straciłem wiarę w kupowanie czegoś bardziej złożonego w sklepie niż wędlina z indora :)

20251116_122831.jpg

20251116_123753.jpg

20251116_123804.jpg

Napisano

Dziś wymiksowałem się z rodzinnego obiadku bolącym gardłem/ trza było nie grzać wczoraj na rozbiegane ciało ekstra zimnego pszeniczniaka z balkonu😁/. A tymczasem w domu...  królik rozebrany się mrozi w zamrażalniku, szponder wołowy na krupnik chodzi na małym gazie, a ja cyk , w fotel ,posłuchać muzyki😁

IMG20251116153617.jpg

Napisano

@Adi777 fajna sprawa. Muszę kiedyś zrobić do obiadu, można fajnie z wkladka kombinowac, niby prosty kotlet, a jednak ciekawszy. Kiedyś robiłem klopsa z jajkami w środku też w boczku fajny byl nawet na kanapki po wystudzeniu. 

Napisano
11 godzin temu, Wing0 napisał:

@Adi777 fajna sprawa. Muszę kiedyś zrobić do obiadu, można fajnie z wkladka kombinowac, niby prosty kotlet, a jednak ciekawszy. Kiedyś robiłem klopsa z jajkami w środku też w boczku fajny byl nawet na kanapki po wystudzeniu. 

10 godzin temu, Adi777 napisał:

@Wing0 Tak, bardzo dobre, no i można dowolnie kombinować jak napisałeś. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Pigs_in_blankets 

Byle nie z parówką 🤮

24 minuty temu, Nowy75 napisał:

Ciągle mnie zastanawia rozdźwięk między teorią a praktyką.  Wiadomo,że aluminium wchodzi w reakcje z żywnością,a mimo to obrazek który zaserwowaleś to częsty widok na zapleczach np.włoskich knajp.

W knajpie musi być szybko, to jadą ostro na gazie, a aluminium szybko się nagrzewa.

Ja, jak kupiłem indukcję, to wymieniłem wszystkie gary na z powłoką tytanową 👍

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Odpowiedz...

×   Wkleiłeś treść z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

  Only 75 emoji are allowed.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Poprzedni post został zachowany.   Wyczyść edytor.

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Utwórz nowe...