pairtick Napisano 5 października 2025 Autor Napisano 5 października 2025 Uwielbiam zapach kapusty o poranku 😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 29 października 2025 Autor Napisano 29 października 2025 O rzesz. W kuchennym totolotku, wylosowało mi się 'sweet and sour', na wieczór. A miałem smak na Haggis. No nic, jeszcze zobaczymy 😋 PS. O rzesz czy ożeż? @Redakcja AUDIO pomożesz? 😉 Odpisz, cytując
gienas Napisano 30 października 2025 Napisano 30 października 2025 Dnia 29.10.2025 o 17:27, pairtick napisał: ożeż 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 30 października 2025 Autor Napisano 30 października 2025 Nie za bardzo politycznie będzie? 😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 listopada 2025 Autor Napisano 3 listopada 2025 Makłowicz. No niestety, ale muszę się odnieść. Gość nie tylko nie ma pojęcia o poprawnej wymowie nazwy miasta o którym opowiada. Ale i przede wszystkim o kultowej szkockiej potrawie. Czym mnie, akurat, zirytował. Obawiam się. że to co otrzymał, to „Haggis, neeps and tatties.” z mikrofalówki - w sam raz dla samozwańczych kucharzy (bez wykształcenia) i innych frajerów. A prawdziwy Haggis, to można sobie i z ogóreczkiem kiszonym dziabnąć 😋 Tylko, najpierw, trzeba wiedzieć o co w tym smaku chodzi. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 16 listopada 2025 Napisano 16 listopada 2025 Dzisiaj antyketo :). Pierwszy raz piekłem moze nie idealne lekko za słodkie, ale dobre. Jak ostatnio poczytałem składy gotowców to juz całkiem straciłem wiarę w kupowanie czegoś bardziej złożonego w sklepie niż wędlina z indora 2 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 listopada 2025 Autor Napisano 16 listopada 2025 Z cynamonkami trzeba uważać 😉 zzrltG96xs9IuZRY.mp4 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 16 listopada 2025 Napisano 16 listopada 2025 Oszukiwać kurde ro chyba gotówce heheh, albo ktoś kupił zmielił i chcial upiec zakrywając kilogramem masła z cukrem Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 16 listopada 2025 Napisano 16 listopada 2025 Dziś wymiksowałem się z rodzinnego obiadku bolącym gardłem/ trza było nie grzać wczoraj na rozbiegane ciało ekstra zimnego pszeniczniaka z balkonu😁/. A tymczasem w domu... królik rozebrany się mrozi w zamrażalniku, szponder wołowy na krupnik chodzi na małym gazie, a ja cyk , w fotel ,posłuchać muzyki😁 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 16 listopada 2025 Napisano 16 listopada 2025 Bardzo fajny przepis z wykorzystaniem pucharka. Plasterki boczku, żółty ser, mięso mielone i pieczarki. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano 16 listopada 2025 Napisano 16 listopada 2025 @Adi777 fajna sprawa. Muszę kiedyś zrobić do obiadu, można fajnie z wkladka kombinowac, niby prosty kotlet, a jednak ciekawszy. Kiedyś robiłem klopsa z jajkami w środku też w boczku fajny byl nawet na kanapki po wystudzeniu. 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 16 listopada 2025 Napisano 16 listopada 2025 @Wing0 Tak, bardzo dobre, no i można dowolnie kombinować jak napisałeś. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 listopada 2025 Autor Napisano 16 listopada 2025 4 godziny temu, Nowy75 napisał: W pierwszej chwili, wyglądało jak wysłużona patelnia szefa kuchni 😁 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 16 listopada 2025 Napisano 16 listopada 2025 @pairtick zaraz tam wysłużona 😁. Gar ma ze trzy lata. Następnym razem szarpnę się na komplet miedziany😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 listopada 2025 Autor Napisano 16 listopada 2025 4 godziny temu, Nowy75 napisał: @pairtick zaraz tam wysłużona 😁. Gar ma ze trzy lata. Następnym razem szarpnę się na komplet miedziany😁 O czymś takim myślałem 😉 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 17 listopada 2025 Napisano 17 listopada 2025 Ciągle mnie zastanawia rozdźwięk między teorią a praktyką. Wiadomo,że aluminium wchodzi w reakcje z żywnością,a mimo to obrazek który zaserwowaleś to częsty widok na zapleczach np.włoskich knajp. @pairtick 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 17 listopada 2025 Autor Napisano 17 listopada 2025 11 godzin temu, Wing0 napisał: @Adi777 fajna sprawa. Muszę kiedyś zrobić do obiadu, można fajnie z wkladka kombinowac, niby prosty kotlet, a jednak ciekawszy. Kiedyś robiłem klopsa z jajkami w środku też w boczku fajny byl nawet na kanapki po wystudzeniu. 10 godzin temu, Adi777 napisał: @Wing0 Tak, bardzo dobre, no i można dowolnie kombinować jak napisałeś. https://en.wikipedia.org/wiki/Pigs_in_blankets Byle nie z parówką 🤮 24 minuty temu, Nowy75 napisał: Ciągle mnie zastanawia rozdźwięk między teorią a praktyką. Wiadomo,że aluminium wchodzi w reakcje z żywnością,a mimo to obrazek który zaserwowaleś to częsty widok na zapleczach np.włoskich knajp. W knajpie musi być szybko, to jadą ostro na gazie, a aluminium szybko się nagrzewa. Ja, jak kupiłem indukcję, to wymieniłem wszystkie gary na z powłoką tytanową 👍 Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 17 listopada 2025 Napisano 17 listopada 2025 (edytowany) 14 godzin temu, Adi777 napisał: Bardzo fajny przepis z wykorzystaniem pucharka. Plasterki boczku, żółty ser, mięso mielone i pieczarki. Przepis? Gdzie? Pozdr. No chyba, że te dwie fotki to cały przepis... Edytowano 17 listopada 2025 przez Jaerk P Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 17 listopada 2025 Napisano 17 listopada 2025 4 godziny temu, Jaerk P napisał: Przepis? Gdzie? Pozdr. No chyba, że te dwie fotki to cały przepis... Dajemy 4 - 5 plastrów boczku do pucharka, tak, żeby wystawały na zewnątrz, na to pieczarki, lekko je przyklepujemy, następnie mięso mielone, również nieco je przydusić, na wierzch ser żółty i na koniec zamykamy wszystko boczkiem, tym wystającym z pucharka. Pieczemy około 10 minut w piekarniku, my robiliśmy we frytkownicy. 3 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 17 listopada 2025 Napisano 17 listopada 2025 Właśnie dostałem info z domu ,że efekt finalny smakuje dobrze,i że powinienem wziąć słoik w delegację. Na pierwszym planie mój japoński pomocnik z kuźni Misuzu 😁 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 17 listopada 2025 Autor Napisano 17 listopada 2025 6 godzin temu, Adi777 napisał: Dajemy 4 - 5 plastrów boczku do pucharka, tak, żeby wystawały na zewnątrz Cały myk, to właśnie użycie naczynia, zamiast męczyć się na płaskim. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 17 listopada 2025 Napisano 17 listopada 2025 4 minuty temu, pairtick napisał: Cały myk, to właśnie użycie naczynia, zamiast męczyć się na płaskim. Tak, dokładnie 🙂 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 17 listopada 2025 Autor Napisano 17 listopada 2025 2 godziny temu, Nowy75 napisał: Na pierwszym planie mój japoński pomocnik z kuźni Misuzu 😁 Ja jednak preferuję z ochroną palców. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 17 listopada 2025 Napisano 17 listopada 2025 @pairtick jak już to o tych palcach trza myśleć,które trzymają produkty😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 17 listopada 2025 Autor Napisano 17 listopada 2025 47 minut temu, Nowy75 napisał: jak już to o tych palcach trza myśleć,które trzymają produkty😁 Z tym, że to jest ogólna zasada - dotycząca drugiej dłoni - niezależna od typu noża. Wiesz, ja też czasami mam nadal stare przyzwyczajenia do użycia tej ostrej części - no, ale nie ma i już 😀 Odpisz, cytując
Recommended Posts