pairtick Napisano 5 października Autor Napisano 5 października Uwielbiam zapach kapusty o poranku 😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 29 października Autor Napisano 29 października O rzesz. W kuchennym totolotku, wylosowało mi się 'sweet and sour', na wieczór. A miałem smak na Haggis. No nic, jeszcze zobaczymy 😋 PS. O rzesz czy ożeż? @Redakcja AUDIO pomożesz? 😉 Odpisz, cytując
gienas Napisano 30 października Napisano 30 października Dnia 29.10.2025 o 17:27, pairtick napisał: ożeż 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 30 października Autor Napisano 30 października Nie za bardzo politycznie będzie? 😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 listopada Autor Napisano 3 listopada Makłowicz. No niestety, ale muszę się odnieść. Gość nie tylko nie ma pojęcia o poprawnej wymowie nazwy miasta o którym opowiada. Ale i przede wszystkim o kultowej szkockiej potrawie. Czym mnie, akurat, zirytował. Obawiam się. że to co otrzymał, to „Haggis, neeps and tatties.” z mikrofalówki - w sam raz dla samozwańczych kucharzy (bez wykształcenia) i innych frajerów. A prawdziwy Haggis, to można sobie i z ogóreczkiem kiszonym dziabnąć 😋 Tylko, najpierw, trzeba wiedzieć o co w tym smaku chodzi. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 11:44 Napisano wczoraj o 11:44 Dzisiaj antyketo :). Pierwszy raz piekłem moze nie idealne lekko za słodkie, ale dobre. Jak ostatnio poczytałem składy gotowców to juz całkiem straciłem wiarę w kupowanie czegoś bardziej złożonego w sklepie niż wędlina z indora 2 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 13:50 Autor Napisano wczoraj o 13:50 Z cynamonkami trzeba uważać 😉 zzrltG96xs9IuZRY.mp4 Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 14:40 Napisano wczoraj o 14:40 Oszukiwać kurde ro chyba gotówce heheh, albo ktoś kupił zmielił i chcial upiec zakrywając kilogramem masła z cukrem Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 14:51 Napisano wczoraj o 14:51 Dziś wymiksowałem się z rodzinnego obiadku bolącym gardłem/ trza było nie grzać wczoraj na rozbiegane ciało ekstra zimnego pszeniczniaka z balkonu😁/. A tymczasem w domu... królik rozebrany się mrozi w zamrażalniku, szponder wołowy na krupnik chodzi na małym gazie, a ja cyk , w fotel ,posłuchać muzyki😁 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano wczoraj o 16:00 Napisano wczoraj o 16:00 Bardzo fajny przepis z wykorzystaniem pucharka. Plasterki boczku, żółty ser, mięso mielone i pieczarki. Odpisz, cytując
Wing0 Napisano wczoraj o 16:31 Napisano wczoraj o 16:31 @Adi777 fajna sprawa. Muszę kiedyś zrobić do obiadu, można fajnie z wkladka kombinowac, niby prosty kotlet, a jednak ciekawszy. Kiedyś robiłem klopsa z jajkami w środku też w boczku fajny byl nawet na kanapki po wystudzeniu. 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano wczoraj o 17:10 Napisano wczoraj o 17:10 @Wing0 Tak, bardzo dobre, no i można dowolnie kombinować jak napisałeś. Odpisz, cytując
pairtick Napisano wczoraj o 19:01 Autor Napisano wczoraj o 19:01 4 godziny temu, Nowy75 napisał: W pierwszej chwili, wyglądało jak wysłużona patelnia szefa kuchni 😁 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 19:43 Napisano wczoraj o 19:43 @pairtick zaraz tam wysłużona 😁. Gar ma ze trzy lata. Następnym razem szarpnę się na komplet miedziany😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu 4 godziny temu, Nowy75 napisał: @pairtick zaraz tam wysłużona 😁. Gar ma ze trzy lata. Następnym razem szarpnę się na komplet miedziany😁 O czymś takim myślałem 😉 1 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Ciągle mnie zastanawia rozdźwięk między teorią a praktyką. Wiadomo,że aluminium wchodzi w reakcje z żywnością,a mimo to obrazek który zaserwowaleś to częsty widok na zapleczach np.włoskich knajp. @pairtick 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu 11 godzin temu, Wing0 napisał: @Adi777 fajna sprawa. Muszę kiedyś zrobić do obiadu, można fajnie z wkladka kombinowac, niby prosty kotlet, a jednak ciekawszy. Kiedyś robiłem klopsa z jajkami w środku też w boczku fajny byl nawet na kanapki po wystudzeniu. 10 godzin temu, Adi777 napisał: @Wing0 Tak, bardzo dobre, no i można dowolnie kombinować jak napisałeś. https://en.wikipedia.org/wiki/Pigs_in_blankets Byle nie z parówką 🤮 24 minuty temu, Nowy75 napisał: Ciągle mnie zastanawia rozdźwięk między teorią a praktyką. Wiadomo,że aluminium wchodzi w reakcje z żywnością,a mimo to obrazek który zaserwowaleś to częsty widok na zapleczach np.włoskich knajp. W knajpie musi być szybko, to jadą ostro na gazie, a aluminium szybko się nagrzewa. Ja, jak kupiłem indukcję, to wymieniłem wszystkie gary na z powłoką tytanową 👍 Odpisz, cytując
Jaerk P Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowany) 14 godzin temu, Adi777 napisał: Bardzo fajny przepis z wykorzystaniem pucharka. Plasterki boczku, żółty ser, mięso mielone i pieczarki. Przepis? Gdzie? Pozdr. No chyba, że te dwie fotki to cały przepis... Edytowano 14 godzin temu przez Jaerk P Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 4 godziny temu, Jaerk P napisał: Przepis? Gdzie? Pozdr. No chyba, że te dwie fotki to cały przepis... Dajemy 4 - 5 plastrów boczku do pucharka, tak, żeby wystawały na zewnątrz, na to pieczarki, lekko je przyklepujemy, następnie mięso mielone, również nieco je przydusić, na wierzch ser żółty i na koniec zamykamy wszystko boczkiem, tym wystającym z pucharka. Pieczemy około 10 minut w piekarniku, my robiliśmy we frytkownicy. 3 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Właśnie dostałem info z domu ,że efekt finalny smakuje dobrze,i że powinienem wziąć słoik w delegację. Na pierwszym planie mój japoński pomocnik z kuźni Misuzu 😁 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 6 godzin temu, Adi777 napisał: Dajemy 4 - 5 plastrów boczku do pucharka, tak, żeby wystawały na zewnątrz Cały myk, to właśnie użycie naczynia, zamiast męczyć się na płaskim. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu 4 minuty temu, pairtick napisał: Cały myk, to właśnie użycie naczynia, zamiast męczyć się na płaskim. Tak, dokładnie 🙂 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu 2 godziny temu, Nowy75 napisał: Na pierwszym planie mój japoński pomocnik z kuźni Misuzu 😁 Ja jednak preferuję z ochroną palców. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu @pairtick jak już to o tych palcach trza myśleć,które trzymają produkty😁 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 47 minut temu, Nowy75 napisał: jak już to o tych palcach trza myśleć,które trzymają produkty😁 Z tym, że to jest ogólna zasada - dotycząca drugiej dłoni - niezależna od typu noża. Wiesz, ja też czasami mam nadal stare przyzwyczajenia do użycia tej ostrej części - no, ale nie ma i już 😀 Odpisz, cytując
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.