kaczadupa Napisano Niedziela o 19:10 Napisano Niedziela o 19:10 (edytowany) 2 minuty temu, majkel74 napisał: Można się nim stać wcale dużo nie wydając, tylko wypożyczając, co pokazują Twoje ostatnie wpisy, atakujące kogo tylko popadnie. Nie tylko tu, pojawiasz się wszędzie tam, gdzie coś piszę i tak prowadzisz dyskusję pod moim adresem, żeby wyszła z tego pyskówka personalna. Nie dziw się, że ktoś odpłaca się tym samym. Proponuję koniec. Edytowano Niedziela o 19:11 przez kaczadupa Odpisz, cytując
soberowy Napisano Niedziela o 19:12 Napisano Niedziela o 19:12 Wsiadaj na rower i za dwa dni jesteś w Warszawie, sam sprawdzisz. Pamiętaj, że ja wychyliłem nos poza swoje 4 ściany i słuchałem co nieco. U Michała jest słaba żeby nie powiedzieć beznadziejna akustyka. Bardzo duża przestrzeń do wypełnienia dźwiękiem. Między Bowersami 707 a Dynaudio była przepaść, czego nie można powiedzieć o Bowersach i ATC Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 19:16 Napisano Niedziela o 19:16 Spoko. Zachowam dla siebie cały zachwyt. Pół godziny słuchałem uważnie. Proponuję zakończyć ten temat. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Niedziela o 19:27 Napisano Niedziela o 19:27 4 minuty temu, soberowy napisał: Wsiadaj na rower i za dwa dni jesteś w Warszawie, sam sprawdzisz. Pamiętaj, że ja wychyliłem nos poza swoje 4 ściany i słuchałem co nieco. U Michała jest słaba żeby nie powiedzieć beznadziejna akustyka. Bardzo duża przestrzeń do wypełnienia dźwiękiem. Między Bowersami 707 a Dynaudio była przepaść, czego nie można powiedzieć o Bowersach i ATC Dzielnie sobie dawały radę małe 707-ki, fajnie kopiąc wyższym basem 😊 Góra też pamiętam lepsza niż w 706, które miałem przez chwilę. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Niedziela o 19:33 Autor Napisano Niedziela o 19:33 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Chęć sprawdzenia czegoś nowego? Czy też brakowało Ci czegoś w starym? Czy tez chciałeś wydobyć ze swoich bowersów jakieś cechy, których obecnie Ci brakuje? A jeśli tak to jakie to cechy? Proszę o konkrety 😉. To drugie. Ja naprawdę czuję, że to może grać lepiej. Może kiedyś sam siebie próbowałem przekonać do ciepłego dźwięku. Nie. Nic na siłę. Co bym chciał poprawić? : Ludzki głos. Po prostu. Ilość basu, ale nie tracąc jego jakości. Słodsze wysokie tony. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Niedziela o 19:45 Napisano Niedziela o 19:45 1 minutę temu, Grzesiek202 napisał: Ludzki głos. Po prostu. Z tego powodu sprzedałem Bowersy i zostałem przy Xavianach. Nie przerzucałem wzmacniaczy bo mi się nie chciało, gdzieś z tyłu głowy miałem przeświadczenie, że tego charakteru kolumn nie zmienię. Przez rok dzielnie służyły i pewnie gdyby nie były jako drugie to miałbym Bowersy do dziś. Grzesiek, a z Unico wokale są takie jakbyś chciał? 1 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Niedziela o 20:28 Autor Napisano Niedziela o 20:28 41 minut temu, soberowy napisał: Grzesiek, a z Unico wokale są takie jakbyś chciał? Nie. Choć są lepsze niż z Magnata. A w ogóle to ja sądzę, że bowersy nie zagrają prawdziwie ludzkim głosem. Są pod tym względem lepsze kolumny. Ale jako całość, ja ciągle B&W. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Niedziela o 21:56 Napisano Niedziela o 21:56 6 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Akurat ten temat wyróżnia się jakimś poziomem kultury. Grzesiek, przede wszystkim ogromne wyrazy uznania dla Ciebie, że zechciałeś uczciwie opisać Unisona (którego przecież sprzedajesz) na tle Magnata, który zostaje. I kolejne słowa podziwu, że wypożyczyłeś Ma1000 Wojtkowi na testy. I oczywiście podziękowanie dla Wojtka za zwięzłą ocenę i porównanie z Regą. Ze swojej strony przepraszam, że rozkręciłem sprzeczkę z Adamem. (Zabolał mnie tekst o naszych omamach w środku wątku poświęconego porównaniom wzmacniaczy.) 4 Odpisz, cytując
lpomis Napisano Niedziela o 23:48 Napisano Niedziela o 23:48 4 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Co bym chciał poprawić? : Ludzki głos. Po prostu. Ilość basu, ale nie tracąc jego jakości. Słodsze wysokie tony. Przychodzi mi trochę na myśl Musical Fidelity i model M6si. Bas w stylu Magnata, jeszcze większy i głębszy, środek zdecydowanie bardziej obecny, wysokie - no właśnie, tu trzeba posłuchać samemu. Bardzo swobodne granie. Nie wiem tylko, czy Bowersy stać w ogóle na to, aby zaśpiewały na średnicy tak, jak sobie tego życzysz. I chyba tyczy się to wszystkich modeli w mniejszym lub większym stopniu. Takich ich styl. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Poniedziałek o 10:08 Napisano Poniedziałek o 10:08 @Grzesiek202 Grzesiek, a co do B&W 705 S3 polecał Ci zaprzyjaźniony ekspert / realizator nagrań z lokalnego Topa? Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Poniedziałek o 10:30 Autor Napisano Poniedziałek o 10:30 Dobrą masz pamięć. Raz mi polecano Hegla 95, a innym razem jakiś model Michi. Wiem, że Pan, o którym wspomniałeś ma (a może już nie) jakiś wzmacniacz i końcówkę Rotela i właśnie 705. Słuchaliśmy moich kolumn i Magnata w salonie. Stwierdził, że wzmacniacz jest bardzo szybki, dynamiczny, z dużą sceną, nieco podbitymi skrajami pasma oraz niewyraźną średnicą :). 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Poniedziałek o 12:40 Napisano Poniedziałek o 12:40 (edytowany) 2 godziny temu, Grzesiek202 napisał: innym razem jakiś model Michi "4. Michi X5 z B&W 705S3 (jedyne podstawki w teście, ale tylko takie z nowej serii były do odsłuchu) - mój zestaw nr 1, póki co. Niebywale wciągające granie, super wybrzmienia, selektywność, naturalność głosów (średnicy), rytm, szybkość, bezpośredniość, scena. Oczywiście bas w utworach typu Phill Collins "In the air", czy PF nie miał kopa i obfitości. Nie zatrząsł "jelitami", ale za to był zróżnicowany i szybki." 17 godzin temu, soberowy napisał: Między Bowersami 707 a Dynaudio była przepaść B&W 707 vs. Special 25, czy tak? Zgaduję, że w dużym pomieszczeniu midwoofer 13 cm nie miał szans w starciu z ponad 2 razy większym przetwornikiem Dynaudio? Edytowano Poniedziałek o 12:42 przez Rafał S Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Poniedziałek o 19:25 Napisano Poniedziałek o 19:25 Jeszcze raz muszę stanąć w obronie małych Bowersow, które zagrały bardzo fajnie i dynamicznie, co w moim pomieszczeniu już jest wyczynem To czego jestem też pewien, to że w serii 3 poprawiono wysokie tony w stosunku do serii 2. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Wtorek o 06:52 Napisano Wtorek o 06:52 Ciekawie byłoby porównać S25 z trochę większymi B&W. Np. 705 S3 Grześka. Panowie - może podziałacie ku chwale forum? 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Wtorek o 07:37 Autor Napisano Wtorek o 07:37 43 minuty temu, Rafał S napisał: Ciekawie byłoby porównać S25 A kto tu ma takie? Zachęcam jednak do wpisania sobie w stopkę chociaż kolumn i wzmacniacza. Ułatwia to orientację Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Wtorek o 08:00 Napisano Wtorek o 08:00 20 minut temu, Grzesiek202 napisał: A kto tu ma takie? Posiadaczem Dynaudio S25 jest Michał (@majkel74), u którego odbyło się to porównanie z małymi B&W. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Wtorek o 11:33 Napisano Wtorek o 11:33 Toć można, ja z Warszawy, nie wiem jak daleko Grzesiek ode mnie? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 13:59 Napisano Wtorek o 13:59 7 godzin temu, Rafał S napisał: Ciekawie byłoby porównać S25 z trochę większymi B&W. Np. 705 S3 Grześka. Panowie - może podziałacie ku chwale forum? Świetne zestawienie i pomysł. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Wtorek o 16:54 Autor Napisano Wtorek o 16:54 (edytowany) 5 godzin temu, majkel74 napisał: Toć można, ja z Warszawy, nie wiem jak daleko Grzesiek ode mnie? Tak do dwóch godzin jazdy siódemką Edytowano Wtorek o 16:54 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując
Recommended Posts