kaczadupa Napisano Niedziela o 19:10 Napisano Niedziela o 19:10 (edytowany) 2 minuty temu, majkel74 napisał: Można się nim stać wcale dużo nie wydając, tylko wypożyczając, co pokazują Twoje ostatnie wpisy, atakujące kogo tylko popadnie. Nie tylko tu, pojawiasz się wszędzie tam, gdzie coś piszę i tak prowadzisz dyskusję pod moim adresem, żeby wyszła z tego pyskówka personalna. Nie dziw się, że ktoś odpłaca się tym samym. Proponuję koniec. Edytowano Niedziela o 19:11 przez kaczadupa Odpisz, cytując
soberowy Napisano Niedziela o 19:12 Napisano Niedziela o 19:12 Wsiadaj na rower i za dwa dni jesteś w Warszawie, sam sprawdzisz. Pamiętaj, że ja wychyliłem nos poza swoje 4 ściany i słuchałem co nieco. U Michała jest słaba żeby nie powiedzieć beznadziejna akustyka. Bardzo duża przestrzeń do wypełnienia dźwiękiem. Między Bowersami 707 a Dynaudio była przepaść, czego nie można powiedzieć o Bowersach i ATC Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Niedziela o 19:16 Napisano Niedziela o 19:16 Spoko. Zachowam dla siebie cały zachwyt. Pół godziny słuchałem uważnie. Proponuję zakończyć ten temat. Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Niedziela o 19:27 Napisano Niedziela o 19:27 4 minuty temu, soberowy napisał: Wsiadaj na rower i za dwa dni jesteś w Warszawie, sam sprawdzisz. Pamiętaj, że ja wychyliłem nos poza swoje 4 ściany i słuchałem co nieco. U Michała jest słaba żeby nie powiedzieć beznadziejna akustyka. Bardzo duża przestrzeń do wypełnienia dźwiękiem. Między Bowersami 707 a Dynaudio była przepaść, czego nie można powiedzieć o Bowersach i ATC Dzielnie sobie dawały radę małe 707-ki, fajnie kopiąc wyższym basem 😊 Góra też pamiętam lepsza niż w 706, które miałem przez chwilę. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Niedziela o 19:33 Autor Napisano Niedziela o 19:33 1 godzinę temu, KrólKiczu napisał: Chęć sprawdzenia czegoś nowego? Czy też brakowało Ci czegoś w starym? Czy tez chciałeś wydobyć ze swoich bowersów jakieś cechy, których obecnie Ci brakuje? A jeśli tak to jakie to cechy? Proszę o konkrety 😉. To drugie. Ja naprawdę czuję, że to może grać lepiej. Może kiedyś sam siebie próbowałem przekonać do ciepłego dźwięku. Nie. Nic na siłę. Co bym chciał poprawić? : Ludzki głos. Po prostu. Ilość basu, ale nie tracąc jego jakości. Słodsze wysokie tony. 1 Odpisz, cytując
soberowy Napisano Niedziela o 19:45 Napisano Niedziela o 19:45 1 minutę temu, Grzesiek202 napisał: Ludzki głos. Po prostu. Z tego powodu sprzedałem Bowersy i zostałem przy Xavianach. Nie przerzucałem wzmacniaczy bo mi się nie chciało, gdzieś z tyłu głowy miałem przeświadczenie, że tego charakteru kolumn nie zmienię. Przez rok dzielnie służyły i pewnie gdyby nie były jako drugie to miałbym Bowersy do dziś. Grzesiek, a z Unico wokale są takie jakbyś chciał? 1 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Niedziela o 20:28 Autor Napisano Niedziela o 20:28 41 minut temu, soberowy napisał: Grzesiek, a z Unico wokale są takie jakbyś chciał? Nie. Choć są lepsze niż z Magnata. A w ogóle to ja sądzę, że bowersy nie zagrają prawdziwie ludzkim głosem. Są pod tym względem lepsze kolumny. Ale jako całość, ja ciągle B&W. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Niedziela o 21:56 Napisano Niedziela o 21:56 6 godzin temu, Grzesiek202 napisał: Akurat ten temat wyróżnia się jakimś poziomem kultury. Grzesiek, przede wszystkim ogromne wyrazy uznania dla Ciebie, że zechciałeś uczciwie opisać Unisona (którego przecież sprzedajesz) na tle Magnata, który zostaje. I kolejne słowa podziwu, że wypożyczyłeś Ma1000 Wojtkowi na testy. I oczywiście podziękowanie dla Wojtka za zwięzłą ocenę i porównanie z Regą. Ze swojej strony przepraszam, że rozkręciłem sprzeczkę z Adamem. (Zabolał mnie tekst o naszych omamach w środku wątku poświęconego porównaniom wzmacniaczy.) 5 Odpisz, cytując
lpomis Napisano Niedziela o 23:48 Napisano Niedziela o 23:48 4 godziny temu, Grzesiek202 napisał: Co bym chciał poprawić? : Ludzki głos. Po prostu. Ilość basu, ale nie tracąc jego jakości. Słodsze wysokie tony. Przychodzi mi trochę na myśl Musical Fidelity i model M6si. Bas w stylu Magnata, jeszcze większy i głębszy, środek zdecydowanie bardziej obecny, wysokie - no właśnie, tu trzeba posłuchać samemu. Bardzo swobodne granie. Nie wiem tylko, czy Bowersy stać w ogóle na to, aby zaśpiewały na średnicy tak, jak sobie tego życzysz. I chyba tyczy się to wszystkich modeli w mniejszym lub większym stopniu. Takich ich styl. Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Poniedziałek o 10:08 Napisano Poniedziałek o 10:08 @Grzesiek202 Grzesiek, a co do B&W 705 S3 polecał Ci zaprzyjaźniony ekspert / realizator nagrań z lokalnego Topa? Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Poniedziałek o 10:30 Autor Napisano Poniedziałek o 10:30 Dobrą masz pamięć. Raz mi polecano Hegla 95, a innym razem jakiś model Michi. Wiem, że Pan, o którym wspomniałeś ma (a może już nie) jakiś wzmacniacz i końcówkę Rotela i właśnie 705. Słuchaliśmy moich kolumn i Magnata w salonie. Stwierdził, że wzmacniacz jest bardzo szybki, dynamiczny, z dużą sceną, nieco podbitymi skrajami pasma oraz niewyraźną średnicą :). 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Poniedziałek o 12:40 Napisano Poniedziałek o 12:40 (edytowany) 2 godziny temu, Grzesiek202 napisał: innym razem jakiś model Michi "4. Michi X5 z B&W 705S3 (jedyne podstawki w teście, ale tylko takie z nowej serii były do odsłuchu) - mój zestaw nr 1, póki co. Niebywale wciągające granie, super wybrzmienia, selektywność, naturalność głosów (średnicy), rytm, szybkość, bezpośredniość, scena. Oczywiście bas w utworach typu Phill Collins "In the air", czy PF nie miał kopa i obfitości. Nie zatrząsł "jelitami", ale za to był zróżnicowany i szybki." 17 godzin temu, soberowy napisał: Między Bowersami 707 a Dynaudio była przepaść B&W 707 vs. Special 25, czy tak? Zgaduję, że w dużym pomieszczeniu midwoofer 13 cm nie miał szans w starciu z ponad 2 razy większym przetwornikiem Dynaudio? Edytowano Poniedziałek o 12:42 przez Rafał S Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Poniedziałek o 19:25 Napisano Poniedziałek o 19:25 Jeszcze raz muszę stanąć w obronie małych Bowersow, które zagrały bardzo fajnie i dynamicznie, co w moim pomieszczeniu już jest wyczynem To czego jestem też pewien, to że w serii 3 poprawiono wysokie tony w stosunku do serii 2. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Wtorek o 06:52 Napisano Wtorek o 06:52 Ciekawie byłoby porównać S25 z trochę większymi B&W. Np. 705 S3 Grześka. Panowie - może podziałacie ku chwale forum? 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Wtorek o 07:37 Autor Napisano Wtorek o 07:37 43 minuty temu, Rafał S napisał: Ciekawie byłoby porównać S25 A kto tu ma takie? Zachęcam jednak do wpisania sobie w stopkę chociaż kolumn i wzmacniacza. Ułatwia to orientację Odpisz, cytując
Rafał S Napisano Wtorek o 08:00 Napisano Wtorek o 08:00 20 minut temu, Grzesiek202 napisał: A kto tu ma takie? Posiadaczem Dynaudio S25 jest Michał (@majkel74), u którego odbyło się to porównanie z małymi B&W. 1 Odpisz, cytując
majkel74 Napisano Wtorek o 11:33 Napisano Wtorek o 11:33 Toć można, ja z Warszawy, nie wiem jak daleko Grzesiek ode mnie? Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano Wtorek o 13:59 Napisano Wtorek o 13:59 7 godzin temu, Rafał S napisał: Ciekawie byłoby porównać S25 z trochę większymi B&W. Np. 705 S3 Grześka. Panowie - może podziałacie ku chwale forum? Świetne zestawienie i pomysł. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano Wtorek o 16:54 Autor Napisano Wtorek o 16:54 (edytowany) 5 godzin temu, majkel74 napisał: Toć można, ja z Warszawy, nie wiem jak daleko Grzesiek ode mnie? Tak do dwóch godzin jazdy siódemką Edytowano Wtorek o 16:54 przez Grzesiek202 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu @lpomis Wojtek, a dowiemy się czegoś jeszcze na temat synergii (lub jej braku) po podpięciu Magnata do JMR? Odpisz, cytując
lpomis Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Magnat ładnie dociążył je na basie. Małe JMR są tam dość oszczędne i tu mięsisty piecyk dobrze im zrobił. Niestety zarzuty mam do środka pasma. Ten jest jednak nieco wycofany w Magnacie, co w połączeniu z lekko i zwiewnie grającymi na środku Luciami dało efekt jaki dało. Dystans, ograniczenie emocji, brak kontaktu z wokalem, instrumentami. Miałem wrażenie, że nie jest to spójne granie. Tu doładowanie, a zaraz obok odchudzenie. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu (edytowany) Dzięki, jest to spójne z tym, co wcześniej pisaliście z Grześkiem. Wychodzi na to, że jak Magnat to hybryda o bardzo tranzystorowym charakterze. Edytowano 18 godzin temu przez Rafał S Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 2 minuty temu, Rafał S napisał: Wychodzi na to, że jak Magnat to hybryda o bardzo tranzystorowym charakterze. Pomijając jednak pewne delikatne "rozmycie" i ciepło - to tak, ja się z tym zgadzam. To rozmycie jednak dobrze robi bardzo technicznie grającym BW. 1 Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 1 minutę temu, Grzesiek202 napisał: Pomijając jednak pewne delikatne "rozmycie" i ciepło - to tak, ja się z tym zgadzam. Masz porównanie do Unisona i Haiku Brighta. Pierwszego nie znam, za to drugi to dla mnie właśnie przykład hybrydy o większej domieszce lampowości. Odpisz, cytując
Recommended Posts