Sandor Clegane Napisano 8 czerwca Napisano 8 czerwca Witam, czy ktoś słyszał oba wspomniane w tytule amplitunery? Czy jest różnica w brzmieniu czy ok 1300 zł różnicy wynika tylko z tego, że rz30 jest nowsze i ma więcej funkcji? Ilość kanałów i mocy jest taka sama plus oba mają diraca... Pytanie czy brzmią inaczej? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 8 czerwca Napisano 8 czerwca RZ30 ma niezależne sterowanie 2 subami i opcjonalny bass control. Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 8 czerwca Autor Napisano 8 czerwca Przed chwilą, PanKlor napisał: RZ30 ma niezależne sterowanie 2 subami i opcjonalny bass control. To wiem. Pytałem czy brzmią inaczej... Odpisz, cytując
Q21 Napisano 9 czerwca Napisano 9 czerwca Brzmieniowo nie ma różnicy, ale powyżej powyższymi różnicami jest jeszcze kwestia pre-out, nowszego HDMI, czy upscalera 1 Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 9 czerwca Autor Napisano 9 czerwca U mnie akurat wszystko jest podpięte pod tv, a amplituner tylko odtwarza dźwięk, dlatego pytałem. Dzięki za odpowiedź Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 07:44 Napisano Sobota o 07:44 Mają ten sam układ zasilania z tego co wychodzi ze zdjęć. Kiedy pisałem że brzmią tak samo to mi się tu na forum po łapach dostało. Ale nadal to podtrzymuje. Różnią się funkcjami. 1 Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano wczoraj o 06:30 Autor Napisano wczoraj o 06:30 (edytowany) Dziwne, bo jak porównuję specyfikacje to przy 8 ohm oba ampli podają 100 wat na kanał przy 2 kanałach, ale juź 6 ohm nr7100 - 220 wat przy jednym kanale, a rz30 juz tylko 170 wat równieź przy jednym kanale... Ogólny pobór mocy jest taki sam w obu amplitunerach, więc pomyślałem, że to jakiś błąd, ale sprawdziłem na 3 różnych stronach i wszędzie tak podają. Wychodziłoby na to, że przy 6 ohm rz30 sobie gorzej radzi od nr7100? Zainteresowało mnie to, bo sam mam kolumny 6 ohm, więc jeśli to prawda z tą różnicą w mocy to bardziej mi się opłaca nr7100 gdybym się zdecydował wziąć obkyo na testy. Jest ktoś w stanie to obalić lub potwierdzić? Edytowano wczoraj o 06:31 przez Sandor Clegane Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano wczoraj o 07:55 Autor Napisano wczoraj o 07:55 No i ogólnie mam możliwość zakupu u siebie w firmie nr7100 za 3650 zł, rz30 za 4800 zł no i rz50 za 6 tys też kusi chociaż wydaje mi się, że do zwykłego 5.2 to trochę przerost formy nad treścią, ale może się mylę.... Testy planuje po wakacjach, bo mi teraz nieprzewidziane wydatki wypadły no i w międzyczasie staram się wybadać, który z tych 3 ampli będzie miał dla mnie najlepszy stosunek ceny do jakości. Kalibracja dla 2 niezależnych subów to chyba jedyny póki co atut rz30 względem nr7100, ale teraz wyszła ta dziwna sprawa z mocą dla 6 ohm... Dlatego będę wdzięczny za jakieś info w tej kwestii Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu 23 godziny temu, Sandor Clegane napisał: Dziwne, bo jak porównuję specyfikacje to przy 8 ohm oba ampli podają 100 wat na kanał przy 2 kanałach, ale juź 6 ohm nr7100 - 220 wat przy jednym kanale, a rz30 juz tylko 170 wat równieź przy jednym kanale... czy pasmo jest takie samo? Zniekształcenia? Przy 6 mają dalej tyle samo RZ30 7100 https://support.onkyousa.com/hc/en-us/article_attachments/31103569603092 https://support.onkyousa.com/hc/en-us/article_attachments/31701021183252 Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 14 godzin temu Autor Napisano 14 godzin temu 3 minuty temu, Piotr Sonido napisał: czy pasmo jest takie samo? Zniekształcenia? Przy 6 mają dalej tyle samo RZ30 7100 https://support.onkyousa.com/hc/en-us/article_attachments/31103569603092 https://support.onkyousa.com/hc/en-us/article_attachments/31701021183252 Czyli o ile dobrze rozumiem amerykańska wersja jest mocniejsza i specyfikacje NR7100, z którymi się spotykałem na polskich stronach pochodziły z amerykańskiej wersji. Czyli polskie sklepy podają fałszywą specyfikację dla nr7100 albo oferują amerykańską wersję? Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu Czyli mocowo to w sumie podobnie jak w moim sr5015 (co mi w zupełności wystarcza na 20m2) tylko bardziej jaśniejszy charakter brzmienia plus kalibracja na 2 suby w przypadku rz30. Do diraca trzeba kupić jeszcze osobny mikrofon czy ten, który jest w pudełku nadaje się do obu systemów kalibracji? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, Sandor Clegane napisał: Do diraca trzeba kupić jeszcze osobny mikrofon czy ten, który jest w pudełku nadaje się do obu systemów kalibracji? Amplitunery które przychodzą z Diraciem będą działały z mikrofonem dołączonym w zestawie. 1 Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 11 godzin temu Autor Napisano 11 godzin temu No to fajnie, że wszystko jest w cenie. Ostatnie pytanie: Czy duża jest różnica w jakości dźwięku między rz30, a rz50? Chodzi mi o to czy mając zestaw 5.1 z q acoustics 3000i odczuję różnicę w stereo i filmach dopłacając do rz50 czy byłby to przerost formy nad treścią i nie zrobiłoby to realnej różnicy? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Przy 3000i moim zdaniem różnica nie będzie aż tak gigantyczna. To proste w napędzeniu paczki, nie wymagające aż tyle od źródła 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts