Sandor Clegane Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, marito napisał: Jeśli to siostrzane produkty to skąd taka różnica ceny w sklepach? Pioneer jest tańszy o 2 tys ? Denon i marantz to niby też to samo, a jednak dla mnie marantz lepiej grał, więc różnie to z tymi odpowiednikami bywa. Edytowano 9 godzin temu przez Sandor Clegane Odpisz, cytując
Butler Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu (edytowany) Z punktu widzenia użytkownika jest jedna w miarę istotna różnica między Onkyo a Pioneer. Chodzi o ustawienia dotyczące crossover'a, Onkyo jest bardziej elastyczne bo można je definiować niezależnie dla każdego kanału. Pioneer ma ustawienia wyłącznie globalne. Czy to istotne? Myślę że dla większości niekoniecznie, aczkolwiek możesz się zagłębić w temat. Zabawne jest to że chodzi wyłącznie o soft. Edytowano 9 godzin temu przez Butler Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Póki co rz30 zamówiony na sobotę. Jednak ciekawość (i pewnie chęć odmiany) wzięła górę Szkoda tylko, że jeśli onkyo u mnie zostanie to będę musial przerabiać szafkę, bo nie dość, że jest wyższe od marantza to jeszcze nie ma otworów po bokach, więc pewnie będzie się bardziej grzał i będzie potrzebował więcej miejsca nad sobą. No, ale jak brzmienie mi siądzie to warto Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Przy Pioneerze jest też nieco gorzej z dostępnością. Odpisz, cytując
Sandor Clegane Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dnia 17.06.2025 o 17:35, Q21 napisał: Przy 3000i moim zdaniem różnica nie będzie aż tak gigantyczna. To proste w napędzeniu paczki, nie wymagające aż tyle od źródła Niby proste w napędzeniu, ale dopóki w marantzu nie zmieniłem z domyślnych 8 ohm na 6 to mi się amplituner wyłączał co chwilę... I teraz pytanie, bo widzę, że w onkyo nie ma podziału na 4,6,8 ohm tylko jest opcja powyzej 6 i ponizej 6... Moje q acoustiki mają podaną impedancję nominalną 6 i minimalną 4 ohmy, ale skoro marantz działa dobrze na ustawieniu 6 to onkyo chyba też powinno dać radę na tym ustawieniu 6 i więcej? Pytam bo podejrzewam, że na tym drugim ustawieniu kolumny mogą słabiej grać, a przynajmniej tak słyszałem, że ustawienie 4 ohm to po prostu mniej mocy z amplitunera... Odpisz, cytując
Recommended Posts