soberowy Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 56 minut temu, kaczadupa napisał: Z internetu czytam, że to specjalista od gramofonów. Od razu pomyślałem o Technicsie ale to byłoby zbyt łatwe. Wracając do Regi, od mojego wpisu minęło dobrych kilka dni, miałem testować, a ja ani razu nie wpiąłem Creeka i nie jest mi z tego powodu przykro 😀 1 Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, soberowy napisał: Od razu pomyślałem o Technicsie ale to byłoby zbyt łatwe. Wracając do Regi, od mojego wpisu minęło dobrych kilka dni, miałem testować, a ja ani razu nie wpiąłem Creeka i nie jest mi z tego powodu przykro 😀 W sensie, że taki dobry ten Elex i może zastąpić Creeka? Odpisz, cytując
soberowy Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu U mnie jest jego gorsza wersja, Elicit 😉 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 6 godzin temu Autor Napisano 6 godzin temu (edytowany) 13 minut temu, soberowy napisał: U mnie jest jego gorsza wersja, Elicit 😉 Fakt, soundtrack (genialny) z Conan the Barbarian czy płyty Dżem (genialne) to popis Elicit mk5 (w połączeniu z ATC) więc tak, jest to „gorsza” wersja Elexa mk4. Do tego Elicit mk5 brakuje firmowej specjalności - analogowego sznytu w postaci trzeszczącego potencjometru czy stałego buczenia w lewym kanale, przy tym modelu Rega „oszczędzała” na analogowym klimacie. Edytowano 6 godzin temu przez kaczadupa Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu @kaczadupa A Twój Elex to egzemplarz "w pełni Regowy", z tymi jej wszystkimi atrakcjami? Elicity są mniej od Elexów awaryjne? Chodzi o te regowe atrakcje. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowany) Zależy kto słucha - ja słyszę trzeszczenie potka ale już w Q21 zdania są podzielone i Pan Szymon też słyszy ( i to wyraźnie ) a Pan Paweł nic nie słyszy. Co do buczenia w lewym kanale to zmora Aethosa (od początku jego producji do teraz) i ostatnio doszedł do tego Elex mk4 ( mój jest tej wady pozbawiony). Do tego stopnia stało się to normą, że obecnie dystrybutor nie jest w stanie sprzedać Elexa mk4 bez tego buczenia w lewym kanale - znalezienie takiego egzemplarza graniczy z cudem. Mój egzemplarz jest cudowny. 11 minut temu, Vectorinni napisał: Elicity Z tych co ja miałem wszystko było OK. W klubach Regi na fejsie też ludzie psioczą tylko na Aethosa i Elexa oraz Brio. Edytowano 5 godzin temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Zależy kto słucha - ja słyszę 3 godziny temu, kaczadupa napisał: Co do buczenia w lewym kanale to zmora Aethosa (od początku jego producji do teraz) i ostatnio doszedł do tego Elex mk4 ( mój jest tej wady pozbawiony). Do tego stopnia stało się to normą, że obecnie dystrybutor nie jest w stanie sprzedać Elexa mk4 bez tego buczenia Serio!? Panowie, jak, po co? Dlaczego akceptujecie: trzask w kolumnach przy włączeniu, nierówno działający potencjometr, szum w jednej z kolumn, czy buczenie transformatora?! Choć ta ostatnia przypadłość akurat ma sporo wspólnego z jakością napięcia. Ale... serio? We wzmacniaczach za kilka lub kilkanaście tysięcy? Przecież Wy or jest przeogromny. Mój zapewne chiński niemiec, i to z lampkami jest wzorem jakości przy "Rega made in England". Im dłużej siedzę w audio, tym mniej rozumiem 🥴. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 50 minut temu, Grzesiek202 napisał: Mój zapewne chiński niemiec, i to z lampkami jest wzorem jakości przy "Rega made in England". Im dłużej siedzę w audio, tym mniej rozumiem 🥴. Akurat Rega to producent, który ma gdzieś, że dystrybutor zgłasza mu problemy związane z jakością jego produktów. Zero reakcji. Dystrybutor wysyła mi nowy!, oryginalnie zamknięty sprzęt, ze swojej strony robi wszystko, żebym był zadowolony i niestety… potwierdza się to o czym wie i otwarcie mówi - trafienie na egzemplarz wzmacniacza Regi bez wad graniczy z cudem. Nic z tym nie idzie zrobić. Te defekty co chwilę pojawiają się w dyskusjach na różnych zagranicznych forach (również w zawodowych recenzjach niektórych magazynów audio z Niemiec czy nawet What HiFi…) i nic się nie zmienia. Mamy prawo oddać sprzęt - zakup na odległość - albo zaakceptować wady konstrukcyjne. Wkurza mnie to, jestem wielkim fanem brzmienia wzmacniaczy Regi (zwłaszcza Elexa). Nie zdziwię się ani trochę jak subiektywnie za samo brzmienie nadal zostanie u mnie Elex mk4 a dwa dużo droższe, konkurencyjne wzmacniacze, które będę miał na testach w mojej ocenie okażą się mniej ciekawe, angażujące, trafiające w moje oczekiwania. Brzmienie Elexa mk4 super, innych modeli Regi bardzo fajne, bardzo angażujące ale i … szkoda gadać. Edytowano 1 godzinę temu przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 9 minut temu, kaczadupa napisał: Akurat Rega to producent, który ma gdzieś, że dystrybutor zgłasza mu problemy związane z jakością jego produktów. Zero reakcji. To nawet pozostawiłbym bez komentarza. Ale 11 minut temu, kaczadupa napisał: Dystrybutor wysyła mi nowy!, oryginalnie zamknięty sprzęt, ze swojej strony robi wszystko, żebym był zadowolony i niestety… potwierdza się to o czym wie i otwarcie mówi - trafienie na egzemplarz wzmacniacza Regi bez wad graniczy z cudem. Przecież to plucie w twarz. Miałem przez kilka dni Elexa 4. Brzmi dobrze. Podobał mi się. W niektórych aspektach lepiej, w innych gorzej niż MA1000 i kurdę, zostawiłby go. Ale - patrz mój wpis. Ciągle nie rozumiem. Odpisz, cytując
Vectorinni Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu To jest jakaś masakra! Mam w planie niedługo kupić drugi wzmacniacz i poważnie pod uwagę brałem jako top 3 Elexa 4. Powiem szczerze, że po tym co czytam, to chyba nawet nie wezmę go na testy. Nie jestem jakiś mega wymagający od sprzętu i mam pełną świadomość, że to tylko maszyny które się psują. Po tym co tu i gdzieś jeszcze czytałem, wychodzi na to że producent ma totalnie w doopie to, że sprzedaje buble i nic sobie z tego nie robi. Ma gdzieś tak klientów, jak i dystrybutorów, którzy muszą się tłumaczyć i świecić przed klientami oczami. Fatalnie to wygląda. Powiem tak, nie mam serca zbyt blisko doopy, ale gdybym miał z tą wiedzą kupić nową Regę, to czułbym się jak frajer. Jest taki wybór sprzętu na rynku, że naprawdę nie trzeba napychać portfela takim olewusom jak Ci z Regi. Mam nadzieję, że jednak pójdą po rozum do głowy, bo z tego co też czytam, to świetnie brzmiące wzmacniacze, przez co min. sam brałem je poważnie pod rozwagę. Brałem... Odpisz, cytując
Recommended Posts