Skocz do zawartości

Rega Aethos vs Rega Elex mk4 vs Rega Elicit mk5 i trochę nieśmiały przy całej rodzinie Regi Hegel H95

Recommended Posts

Napisano
56 minut temu, kaczadupa napisał:

Z internetu czytam, że to specjalista od gramofonów.

Od razu pomyślałem o Technicsie ale to byłoby zbyt łatwe. 

Wracając do Regi, od mojego wpisu minęło dobrych kilka dni, miałem testować, a ja ani razu nie wpiąłem Creeka i nie jest mi z tego powodu przykro 😀

Napisano
2 minuty temu, soberowy napisał:

Od razu pomyślałem o Technicsie ale to byłoby zbyt łatwe. 

Wracając do Regi, od mojego wpisu minęło dobrych kilka dni, miałem testować, a ja ani razu nie wpiąłem Creeka i nie jest mi z tego powodu przykro 😀

W sensie, że taki dobry ten Elex i może zastąpić Creeka?

Napisano (edytowany)

:) 

13 minut temu, soberowy napisał:

U mnie jest jego gorsza wersja, Elicit 😉

Fakt, soundtrack (genialny) z Conan the Barbarian czy płyty Dżem (genialne) to popis Elicit mk5 (w połączeniu z ATC) więc tak, jest to „gorsza” wersja Elexa mk4. Do tego Elicit mk5 brakuje firmowej specjalności -  analogowego sznytu w postaci trzeszczącego potencjometru czy stałego buczenia w lewym kanale, przy tym modelu Rega „oszczędzała” na analogowym klimacie. ;) 

Edytowano przez kaczadupa
Napisano (edytowany)

Zależy kto słucha - ja słyszę trzeszczenie potka ale już w Q21 zdania są podzielone i Pan Szymon też słyszy ( i to wyraźnie ) a Pan Paweł nic nie słyszy. :) 

Co do buczenia w lewym kanale to zmora Aethosa (od początku jego producji do teraz) i ostatnio doszedł do tego Elex mk4 ( mój jest tej wady pozbawiony). Do tego stopnia stało się to normą, że obecnie dystrybutor nie jest w stanie sprzedać Elexa mk4 bez tego buczenia w lewym kanale - znalezienie takiego egzemplarza graniczy z cudem. Mój egzemplarz jest cudowny. :) 

11 minut temu, Vectorinni napisał:

Elicity

Z tych co ja miałem wszystko było OK.  W klubach Regi na fejsie też ludzie psioczą tylko na Aethosa i Elexa oraz Brio. 

Edytowano przez kaczadupa