Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
15 godzin temu, Kacper Siłkowski napisał:

Wiecie co chyba za bardzo popłynąłem z tymi jasperami cenowo.

Zapraszamy na wycenę w razie czego :) Można tu na spokojnie coś podziałać ;) 

Napisano (edytowany)

Tu mogło zaważyć nie dopasowanie, Jaspery to ciemniej grające kolumny od Dali z wyższych serii. Naim też raczej po ciemniejszej stronie, to w sumie razem mogło dać kiepskie efekty.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
Dnia 12.07.2025 o 15:53, Kacper Siłkowski napisał:

Co sądzicie o tych kolumnach? 

W cenie za ile mozna je dostać są ok.

Dnia 12.07.2025 o 18:16, Kacper Siłkowski napisał:

w porównaniu do monitorów jak prezentuje się ich Góra  no i średnica , czy mają taki fajny głęboki trochę wyciągnięty bass do słuchania rapu,

sa lagodniejsze, mniej rozdzielcze, spokojniejsze. Czy mają rozciągniety bas? Hmmm nie przesadnie.

Dnia 13.07.2025 o 01:07, Kacper Siłkowski napisał:

A jak one się mają do polk audio reserved r600 ? Bo teraz je mam i zmieniam właśnie z tego powodu że brakuje tu średnicy i góry jest mało czytelnie schowane bo te wysokie tonu czasami ładnie słychać ale to czasami. Bass mają bardzo fajny. I nie chce zmienić kolumn na takie same co mam. Chce słyszeć więcej po prostu więcej gitary, klawiszy, wokalu. Czy te jaspery to mają? Bo tak jak opisujesz to podobnie jak polk audio

Ani jedne ani drugie nie są podobne do Polk

Dnia 13.07.2025 o 15:18, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

nie jestem związany z S4Home od 2 lat.

;) Nie wiem co mają a co nie.

Dnia 13.07.2025 o 20:55, Kacper Siłkowski napisał:

Wyczytałem że jakbym kupił wzmacniacz i kolumny to do tego potrzebuje streamer sieciowy czy on też ma wpływ na jakość muzyki?  

tak

Dnia 13.07.2025 o 21:59, Kraft napisał:

Zasadniczo wpływ na dźwięk mają tylko kolumny, akustyka pomieszczenia i jakość samego nagrania. Wzmacniacze, źródła, DAC-i i kable nie.

masakra. Jarek :/

Coraz bardziej odpływasz. 

Ale 8005 polecasz. Czemu nie 6007 który jest duzo tańszy? Albo Topping jakiś? Gdzie Twoja logika?